keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Välipalakuvia Kanarialta - Una tapita de fotos de Canarias

Kun ensimmäinen sunnuntai Kanarialla koitti, oli pakko saada churroja. Näitä on yritetty äidinkin kanssa tehdä, vaan mistään ei tahdo löytyä oikeaa reseptiä oikeisiin churroihin...

Cuando llegó el primer domingo en Canarias queríamos churros. Intentamos hacerlos un par de veces con mi madre pero no conseguimos encontrar la receta correcta para los churros correctos...

Kuvassa yksi churro - Esto es un sólo churro
Päivisin oli niin kuuma, että mitään tukevampaa ei todellakaan tehnyt mieli syödä. Tuoremehu ja hedelmät tai vaikkapa markkinoilta haetut mansikat olivat oiva välipala 35 asteen helteessä.

Por las tardes hizo tanto calor que no tenías ganas de comer nada fuerte. Zumito y fruta o por ejemplo fresas del mercadillo fueron perfectos para temperaturas de 35 grados.


Huhtikuun ekana sain tietää voittaneeni illallisen kahdelle lempiravintolassamme ja sehän tietysti käytiin nauttimassa (niinkuin maksavina asiakkainakin useana iltana). Kuvassa ei ole kalapuikkoja mansikkahillolla, vaan friteerattua juustoa ja herukkahilloa. Mahtava ruokalaji juustoja syömättömälle, koska tässä juusto ei maistu juustolle!

El primero de abril me enteré de que había ganado una cena para dos personas en nuestro restaurante favorito. Por supuesto fuimos (igual que en varias noches más). En la foto tenemos un plato perfecto para alguien a quién no le gustan los quesos; queso frito. ¡Es que no saben a queso!


Toinen suosikkialkupalamme on valkosipulin kera paistetut katkaravut - gambas al ajillo. Tämäkin siitä mielenkiintoinen, että parikymppiseksi asti en syönyt valkosipulia katkaravuista puhumattakaan. Tätä tehdään myös meillä kotona silloin tällöin, koska ainekset saa Suomestakin ja se on simppeli tehdä.

Otro de nuestros entrantes favoritos es gambas al ajillo. También interesante porque hasta tener unos 20 años no comí ajo sin hablar de gambas. Ésto lo hacemos a veces en Finlandia también porque es fácil de hacer y se puede encontrar todos los ingredientes aquí también.


Ja tottakai yksi laukku oli täynnä ruokatuliaisia. Suomessa auringonkukansiemeniä syö vain pikkulinnut, mutta Espanjassa ne ovat suosittu naposteltava herkku. Paahdettua maissia saa jo Suomestakin esimerkiksi irtomyynnistä, mutta hinnaltaan ne ovat huomattavasti halvempia Espanjassa. Näiden lisäksi kiikutin vielä mukanani pussillisen lupiininsiemeniä (kyllä, syötäväksi).

Y por supuesto una maleta fue llena de comida. En Finlandia las pipas son solo para pajaritos y no tienen sal. Millo frito hay pero cuesta más que en España. Aparte de ésto, traje un bolsito de chochos (sí, los altramuces se llaman así en Canarias).


8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. ...ja tästä puuttuu vielä ryppyperunat, anisleipä, paistetut padrón-paprikat, espanjalainen munakas, riisipuuro (ihan samanlainen jälkkäri, ei tosin nimeltään "puuro"), mansikat kermavaahdolla... Nam!

   Poista
 2. Oi miten ihania herkkuja! Ja voi, mie haluan aikanaan häämatkalle Espanjaan, että saisin edes joskus churroja!! Kerran Tampereen kansainvälisillä markkinoilla oli, mutta sen jälkeen en ole löytänyt :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei huono häämatkakohde! Ja niiden pitää olla noita churroja, ei niitä outoja mantereen pikkupötkylöitä... ;)

   Poista
 3. Herkun näköisiä annoksia! Kyllähän siellä varmasti kelpaa herkutella.
  Muuuten, kyllä minä olen teinistä asti syönyt auringonkukansiemeniä, niitä löytyy tavallisesta kaupasta. Olen siementen suurkuluttaja, monenlaisia siemeniä tulee laitettua smootheihin, leivonnaisiin, jne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi siellä ruoka on niiiiiiin hyvää! Ja ravintoloissa ei tehdä mitään outoja annoksia, täällä joudun nirsona melkein aina pyytämään ottamaan ruoastani sitä ja tätä pois ravintoloissa.
   Ja noi espanjan "pipas" eli auringonkukansiemenet on paahdettuja ja suolattuja ja niitä ei olla täällä nähty. Onhan niitä juu erilaisissa salaattisiemensekoituksissa ja pelkikseltäänkin, mutta ne ei ole noita samoja...

   Poista
 4. Oi churrot, nuo Serranon perheen vakioherkut! Sinun kannattaisi katsoa Serranoja jo pelkästään churrojen takia. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Madridilaiset syö vääränlaisia churroja... ;)

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!