torstai 22. kesäkuuta 2017

Kanarialle kesällä - matkat ja majoitus - A Canarias en verano - viajes y alojamiento

Tänä aamuna oli 20 astetta kylmempää kuin eilen aamulla. Olemme taas Suomessa ja koko perhe kasassa. Koirat saivat tuliaisensa ja omivat huvipuistosta voittamistani pehmoista Kevinin ja Stuartin.

Esta mañana fueron 20 grados menos que ayer por la mañana. Hemos vuelto a Finlandia y toda la familia está juntos de nuevo. Los perros tuvieron sus regalitos y de los peluches que gané en el parque de atracciones les cogieron a Kevin y Stuart para ellos.


Matkustimme Norwegianilla mennen tullen. Molempiin suuntiin oli välilaskut, koska kesällä ei Suomesta ole Gran Canarialle suoria lentoja. Mennessä Lontoossa ja Barcelonassa sekä palatessa Kööpenhaminassa. Myöhästelyä oli jonkun verran, mutta sekä matkalaiset että laukut saapuivat perille ehjinä.

Viajamos ida y vuelta con Norwegian. Con escalas porque no hay vuelos directos desde Finlandia a Gran Canaria en verano. De ida paramos en Londres y Barcelona y de vuelta en Copenhague. Hubo algo de retraso pero llegaron tanto pasajeros como las maletas al destino sanos y salvos.


Kanarialla meillä oli Autoreisenin kautta vuokrattu Citroën cactus. Näppärä, ei liian pieni eikä suuri ja bensankulutus pientä. Bensanintojenkaan puolesta ei tarvinnut hampaita kiristellä; 95-oktaaninen maksoi 93-98 snt/l. Auton vuokrasimme etukäteen netin kautta; itse asiassa jo ennen kuin matkalippujakaan oli ostettu...

En Canarias teníamos alquilado un Citroën cactus através de Autoreisen. Bien de tamaño y gastó poca gasolina. Tampoco estuvo mal el precio de la gasolina; 95 costó de 93 a 98 céntimos / litro. Alquilamos el coche de antemano através de internet; es que lo alquilamos ya antes de haber comprado los pasajes...


Suomessa auto jäi lentoaseman lähelle Flyparkiin, jota käytimme jo viime matkallamme. Palvelu pelasi mainiosti jälleen kerran ja tällä kertaa napsimme vielä parkkeeraamisesta Norwegian reward-pisteetkin! Suosittelen ehdottomasti muillekin omalla autolla kentälle saapuville matkalaisille!

En Finlandia dejamos el coche a Flypark cerca del aeropuerto. Lo hemos usado ya una vez antes y esta vez también el servicio fue impecable ¡e incluso nos dió puntos de Norwegian reward! ¡Recomiendo sin duda para todos que van en propio coche al aeropuerto!

Tällä kertaa majoituksemme oli Arguineguínin kylässä saaren eteläosassa. Kälyni tuttava vuokraa turisteille lähinnä vilkkaana talvikautena huoneistoja ja siksi kälyni sai hankittua meille yhden huoneiston, koska kesällä turismi saarilla on vähäisempää. Meillä oli hyvinvarusteltu huoneisto, jossa oli avoin makuuhuone, tupakeittiö, kylpyhuone ja parveke. Asunnossa oli ilmastointi, pesukone ja kuivausrumpu ja kolme televisiota. Ja mikä parasta, meri ihan vieressä!

Esta vez nos alojamos en el pueblo de Arguineguín en el sur de la isla. Un amigo de mi cuñada alquila apartamentos para turistas principalmente durante la época de invierno y por eso mi cuñada nos consiguió un apartamento porque en verano hay menos turismo. Teníamos un apartamento bien equipado con un dormitorio abierto, salón-cocina, baño y balcón. Había aire acondicionado, lavadora y secadora y tre televisores en el apartamento. Y lo mejor, ¡el mar al lado!  


8 kommenttia:

 1. Kivasti ilmeisesti matka mennyt! Huhhuh saa kyllä aina pelätä, ehtiikö matkalaukut jatkolennoille, jos on myöhästelyjä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä vaan! (lisää postauksia kiusaksenne tulossa...)
   Mua ei niinkään häiritse, jos ei laukut ehdi, kunhan itse pääsee perille abaut ajoissa, eikä missaa konetta. Silloin kyllä jännitti, kun tultiin koirien kanssa kahdella pysäkillä. Kyllä joka kerta koneeseen mennessä pyydettiin varmistamaan, että onhan koiratkin pakattu koneeseen...

   Poista
 2. Miekin kävin Arguineguínissa pari vuotta sitten ja se oli oikein mukava paikka! :) Ja auton vuokraaminen on varmasti kätevää, itse tosin voisin olla aika pelokas kuski uuden maan liikenteessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arguineguín on niin kätevästi meidän vinkkelistä keskeisellä paikalla. Pääsee nopsaan muihin etelän kohteisiin (Puerto Rico, Maspalomas) ja myös lentokentän lähelle anoppilaan. Ei myöskään pitkä matka entiseen asuinkaupunkiimme Vecindarioon, jossa on hyvät ostosmahdollisuudet.

   Autoilu on minusta Kanarialla turvallista; jopa turvallisempaa kuin Suomessa. Nykyään ainoa miinus on että meillekin tulee aina yllärinä, kun yksisuuntaisia katuja käännellään eri suuntiin kuin mitä ne olivat ennen. Opastekyltitkin ovat usein melko huonosti aseteltu, jos ei tietäisi minne on menossa, vaan olis kylttien armoilla...

   Poista
 3. No telkkareita ei ainakaan jäänyt puuttumaan! Juuri telkkariahan etelään aina lähdetäänkin katsomaan. ;) Vitsit sikseen, majoitushan ja varsinkin sen sijainti kuulostavat varsin hienoilta. Kerrot varmaan pian lisää matkasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin monta telkkaa, ettei ehditty edes kaikkia katsoa! Oli niitä ehkä se kaksi liikaa...

   Seuraava osa seikkailuja putkahti juuri tuutista ja lisää tulossa.

   Poista
 4. Tuliaiset otettiin selkeästi hyvillä mielin vastaan! :D<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan! Saken ja Bobin kyllä omin itselleni, mutta Vinskille ja Oliverille jäi Stuart ja Kevin... :)

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!