perjantai 2. kesäkuuta 2017

Viimeisiä viedään - Ya se acerca el final

Kouluvuoden viimeistä perjantaita vietetään meillä aina pesispäivän merkeissä. Ratkotaan luokkakohtaiset mestaruudet ja lopulta vielä ysien mestari haastaa henkilökunnan joukkueen. Yleensä päivän varustukseen on kuulunut pikinik-viltit, aurinkorasva ja shortsit. Tänään monen (ainakin open) varustus muistutti lähinnä naparetkeilijää.

El último viernes del año escolar siempre jugamos al béisbol. Primero luchan por los campeonatos entre clases y el día termina con el partido del campeón de los novenos contra el personal. Normalmente este día es igual a manteles picnic, crema solar y pantalones cortos. Hoy muchos (profesores) parecían más bien esquimales.
Ylihuomenna startataan lämpöisempiin maisemiin. Kymmenen vuorokauden ennusteessa komeilee päivän alimpanakin +20 astetta. Vaatetta on valittu ja pyykätty ja tuliaiset hankittu. Huomenna pitäisi pakkailla ja latailla tietysti iso liuta geokätköjä gps:ään.

El pasado mañana arrancamos hacia tierras más calurosas. Hasta el mínimo en el pronóstico para diez días es de 20 grados. Hemos lavado ropa y comprado algo de regalo para llevar a la familia. Mañana deberíamos hacer las maletas y debería descargar un viaje de geocaches en el gps.Huomenna pitäisi myös päästää taas yksi luokallinen nuoria maailmalle. Kolmessa vuodessa on koettu paljon ja puuhattu yhdessä leirikouluprojektin parissa. Saa nähdä selviääkö luokanvalvoja nessuitta...

Mañana también debería dejar volar al mundo un clase más de jóvenes. Durante tres años hemos vivido mucho juntos y trabajado para nuestro proyecto de excursión. A ver si mañana me salvo de lagrimas...

10 kommenttia:

 1. Oikein ihanaa lomaa! Aloitin juuri oman kesälomani kuumeisella yskällä, joten toivottavasti sulla lähtee loma vähän paremmin käyntiin :/.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sulla on nyt pari päivää aikaa sairastaa taudit pois, sitten tulee se kesä! Meillä ensi viikkojen lämpötilat ainakin näyttäisi olevan kaukana flunssa-alttiista lukemista...

   Poista
 2. Kiitos hyvästä blogista! Mielenkiinnolla olen seurannut elämäänne Espanjassa ja ennenkaikkea käyttänyt blogiasi kielen opiskeluun :D Siihen se onkin tosi hyvä; normaalia arkea ja siitä kertomista, ei sellaista kirjoista opi. Parhaiten tietty oppisi Espanjassa espanjalaisten kanssa, mutta se ei ainakaan vielä ole mahdollista, mutta haaveillaan.. Jatkathan samaan malliin!

  VastaaPoista
 3. Onpas jännittävää! Toivottavasti säästyit suuremmilta itkuilta ja kesälomasta tulee mahtava! Kylmää on tosiaan ollut, mutta maisemanvaihdos ratkaisee senkin ongelman. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattoi "mennä roska silmään", kun halin yhtä itkevää oppilasta ja erästä äitiä... :'( Mutta ne ovat ilon kyyneleitä. En tosin uskaltanut jäädä seuraamaan meidän jälkeen alkanutta lukion ylioppilasjuhlaa, jossa puolestaan oli edellisen valvontaluokkani oppilaita noutamassa valkolakkia...

   Poista
 4. Eikä! Meillä oli aina lukiossa perinteenä pitää opet vs. opiskelijat pesismatsit aina vuoden päätteeks :D jännä! Ihanaa lomaa hei! :) (mäkin nyt alan aktiivisemmaksi blogimaailmassa...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla aika monen koulun perinne. Meidän koulussa oli yläasteella opet vs oppilaat jalkapallomatsi.
   Kiitos lomatoivotuksista, kirjoittelen kommenttia Kanarian leppoisten tuulten hulmutellesa hiuksia. Eilen matkattiin 16 tuntia ja nyt ollaan niiiiiiin lomalla!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!