perjantai 8. helmikuuta 2019

Ranteenlämmittimet - Calentadores de muñecas

Pyöräillen on kulkenut tieni töihin läpi lumisateen ja hankien tänäkin vuonna joka päivä. Pyöräillessä ilmestyi vain pieni ongelma (sama tosin havaittu joilla hiihtoreissuillakin). Asennosta johtuen takin hihat nousee ja tuuli pääsee sisään hihansuusta.

A pesar de las nevadas y montes de nieve he ido al trabajo en bici todos los días de este año. Pero me he dado cuenta de un problema cuando voy en bici (lo mismo ha repetido en algunas vueltas de esquí). Por la postura suben las mangas de la chaqueta y el viento entra por la apertura.

Joku ei ehkä koko "tuulta" huomaisikaan, mutta mulla pitää olla kaikki aukot tukittu viimalta (korvat, kaula, ranteet, nilkat...) ja hyvin. No ratkaisuhan oli laittaa puikot heilumaan ja puuhata ranteenlämmittimet tai rannekkeet, kynsikkäät, jatkohihat; miksi nyt kukakin haluaa nämä nimetä.

Alguien otro quizás ni se daría cuenta de este "viento" pero yo necesito cerrar todas las aperturas donde puede entrar el aire frío (orejas, cuello, muñecas, tobillos...) y cerrarlas bien. Pues no hay otra manera de resolver el problema que buscar las agujas y tejer unas calentadoras de muñecas o muñequeros o extensiones de mangas; lo que sea que quieras llamarlas. 


Jämäkerä Tokmannilta aikanaan ostettua farkunsinistä lankaa oli juuri sopivan paksuista ja hommiin pääsi myös joululahjaksi saatu puinen 40 cm pyöröpuikko.

El resto de la lana azul vaquero comprado de Tokmanni era perfecto para el proyecto y también pude estrenar mi aguja circular de 40 cms que tuve de regalo en Navidad.

Tein koko komeuden 44 silmukalla ilman sen kummempia kavennuksia. Ranneosa on 2-2-joustinneuletta ja kämmenosa ainaoikeaa. Peukalon kohdalla päätin molemmissa reunoissa 6 silmukkaa ja lopuksi vain saumat kiinni. Kyllä nyt kelpaa ulkoilla lopputalvi!

Tejí los calentadores con 44 puntos sin añadir o restar. La parte de la muñeca es 2 derecho - 2 revés y la parte de la palma siempre derecho. Para el agujero del pulgar cerré 6 puntos en los dos lados. Para finalizar doblar el calentador y tejer la costura. ¡Ya no tengo más frío en las muñecas!


6 kommenttia:

 1. Minä tarvitsisin tuollaiset, asunnot Teneriffalla ovat yllättävän kylmiä. :D Villasukat jalassa ja käet jäässä (miulla on aina kylmät käet ja jalat). :O Hienot ovat ja olet kyllä taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä saan Kanarialla aina valitukset kaikilta, kun hiipparoin paljain jaloin (sisällä). Mun ei tarvii kauan olla sisällä, kun tulee tunne, että sukat pois. Ei mulla kuuma ole jaloissa, mutta semmonen "tarttee ilmaa"-fiilis. Sama Suomessa.

   Poista
 2. Tosi kivat ja ajavat varmasti asiansa! Itsekin olen arka viimalle, eli ymmärrän hyvin tarpeesi. Hienoa, että pystyt itse luomaan tarvitsemasi täsmätuotteet. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!