torstai 17. marraskuuta 2022

Barranco de las vacas

Toinen paikka, jonka halusin Kanarian matkalla nähdä, oli Barranco de las vacas eli lehmien rotko; tunnetaan myös nimellä Barafonson rotko. Se sijaitsee Agüimesin ja Santa Lucian välisen GC550 - tien varrella. 

Otro sitio que quería ver en nuestro viaje a Canarias era el Barranco de las vacas conocido también como Barranco de Barafonso. Está situado cerca de la carretera GC550 entre Agüimes y Santa Lucia.Paikalle ei ole opasteita eikä autoillekaan ole merkittyä parkkipaikkaa. Ennen rotkolle lähtevää polkua on tien varressa kapea levike, mihin mahtuu 2-3 autoa. Google Mapsin avulla paikan löytää helposti. Paikka on tullut suosituksi viime vuosina, joten kannattaa yrittää välttää ruuhkaisampaa keskipäivää ja viikonloppuja. 

No hay señalización ni aparcamiento marcado. Antes del sendero que baja al barranco hay un espacio estrecho al lado de la carretera para 2-3 coches. Con mapas de Google se encuentra fácil. Se ha hecho popular en los últimos años así que intenta evitar los fines de semana y mediodía cuando hay más gente.Me olimme liikenteessä sunnuntaina iltaviiden aikaan ja parkissa oli vain yksi auto. Kanjonista tuli pois kaksi seuruetta, siellä oli yksi pariskunta, joka sekin oli lähdössä meidän tullessa ja meidän lähtiessä kanjoniin oli menossa kaksi seuruetta. Eli ei pahempaa ruuhkaa ainakaan tuolloin.

Nosotros lo visitamos un domingo sobre las cinco de la tarde y en el aparcamiento había un coche solo. Salió dos grupos del barranco, había una pareja allí que estaba saliendo cuando fuimos nosotros y cuando salimos llegaron dos grupos. Así que tampoco mucho tráfico entonces.Parkista kanjonin päähän tulee matkaa 200 metriä. Polku kulkee tien ali tunnelin läpi ja ainoa haastava kohta on laskeutuminen tieltä kanjonin pohjalle. Minulla oli tennarit, jotka olivat melko tasapohjaiset ja irtosoran kanssa piti olla tarkkana. 

Desde el parking hasta el fondo del barranco son 200 metros. El sendero recorre através de un túnel por debajo de la carretera y el único punto desafiante del sendero es bajar de la carretera al fondo del barranco. Yo llevaba playeras con suelos bastante lisos así que tuve que tener cuidado con la grava suelta.
Kanjoni on syvä mutta kapea. Punaruskeat kurvikkaat seinämät ovat muodostuneet veden kaivertamina. Seinämät ovat vulkaanista tuhkaa, joka on vuosien saatossa kovettunut kiviseksi. Seassa on myös hiekkakiveä, joskus myös basalttia ja graniittia. 

El barranco es profundo pero estrecho. Las paredes rojizas y curvadas han sido moldeadas por el agua. Son de tufo que con los años ha formado roca. También tienen arenisca y a veces también basalto y granito.


6 kommenttia:

 1. Voi vitsit, ootte käyneet Kanarialla! Pitää varmaan peruuttaa taaksepäin ja lukea vanhemmatkin postaukset (jos siis olet kirjoitellut matkasta). Ja upean näköinen nainen tuolla kanjonissa! Yritin oikein zoomata, mutta ei onnistunut. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! <3 Vihdoin!
   Mun hovikuvaaja ei aina malta pitää kameraa loppuun asti paikoillaan ja kuvat vähän heilahtaa. Kokeilin zoomailla minäkin, mutta vähän rakeiseksi meni. Mutta kanjoni oli hieno, nainenkin menettelee!
   Matkasta löytyy parikin muuta juttua. Ruokaa ja luolia.

   Poista
 2. Vau mikä paikka! Tosi upea. Melkein alkaa tehdä mieli päästä lämpimään kun näitä kuvia katsoo.

  Tuo muistuttaa mieleeni sen Nerjassa Chillar-joen pohjaa pitkin tehdyn patikan pienelle vesiputoukselle. Se oli ehkä kaikkien aikojen erikoisin patikkareissuni. Eikä jalkapohjat ole kuunaan olleet niin kipeät kuin paljasjalkakengissä tehdyn reissun jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hieno! Mietin millainen postaus olisikaan, jos huippukameralla huippukuvia kuvaava veljeni olisi ollut kuvista vastuussa... Ei sitä osaa vangita kuvaan mitä se omin silmin nähtynä oli.
   Tuota kanjonia verrataan usein USA:ssa sijaitsevaan Antelope Canyoniin ja katseltuani siitä kuvia olen samaa mieltä.

   Poista
 3. Hieno luonnon muovaama kohde (myös edellisen matkapostauksen rakennelma oli upea)!

  Muistan, ettet vielä ainakaan jokunen vuosi sitten ollut koskaan käynyt Soria-järvellä, joka on kaunis paikka (ja jolla mies ja minä kävimme 10 vuotta sitten). Oletko sittemmin käynyt/kävellyt järven ympäri? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole Sorialla käyty. Sorrueda ja Presa delas Niñas on käyty katsomassa. Mulla on to-see-listalla myös Charco Azul eli sininen lampi saaren länsiosassa.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!