torstai 10. lokakuuta 2019

10 + 1 kysymystä ruoasta - 10 + 1 preguntas sobre comida

1. Kuka tai ketkä ovat keittiöjumaliasi?
Äiti ja mies. Molemmat tekevät hyvää ruokaa ja molemmilta olen oppinut paljon keittiö- ja ravintola-alan juttuja. Anopin mojoa ja perunamunakasta taas ei mikään voita!

1. ¿Quién(es) es / son tus dioses de cocina?
Mi madre y mi esposo. Los dos cocinan bien y de los dos he aprendido mucho de hostelería y cocina. Por otro lado, ¡no hay nada mejor que el mojo y la tortilla española de mi suegra!
2. Missä maassa on mielestäsi paras ruokakulttuuri?
Espanjassa. Siellä yhdistyy hyvä ja monipuolinen ruoka, mulle sopivat ruoka-ajat ja "ruokapöytäkulttuuri".

2. ¿Qué país tiene la mejor cultura culinaria en tu opinión?
En España. Es una combinación de comida variada y riquísima, horario de comer que me va bien y "la cultura de mesa de comer".

3. Minne haluaisit matkustaa ihan vain ruoan perässä?
Anoppilaan. :D No joo, Argentiina voisi olla lihansyöjälle aika herkku paikka...

3. ¿Dónde quisieras viajar aunque fuera sólo por comida?
A la casa de mis suegros. :D Vaaale... Argentina podría ser perfecto para una carnívora...
4. Millainen ruoka on mielestäsi huonoa?
Liian monta ainesta yhdessä "sopassa" ja ruoka, jossa yritetään hienostella tekemällä outoja ainesyhdistelmiä, jotka eivät vaan toimi.

4. ¿Qué tipo de comida es mala en tu opinión?
Si tiene demasiados ingredientes o comida donde intentan chulear con combinaciones raras de ingredientes que para nada deben ir juntos.

5. Millaisiin ruokakeskeisiin juhliin/festareille haluaisit päästä osallistumaan?
Riistaruokajuhla voisi olla aika nannaa.

5. ¿Qué tipo de fiesta o festival de comida quisieras participar?
No me importaría una fiesta de comida de caza.
6. Jos sinun pitäisi valita viisi ruoka-ainesta, joita pelkästään söisit seuraavat kaksi kuukautta, niin mitkä ne olisivat?
Liha, peruna, kurkku, banaani ja Aurinkoinen-lastenruoka.

6. Si deberías elegir cinco comidas para comer únicamente durante los dos próximos meses ¿cuáles serían?
Carne, papas, pepino, plátano y compota de frutas.

7. Mikä on paras ravintola, jossa olet käynyt?
Gran Canarialla (jo suljettu) El Labrador, jossa tunnelma ja hyvä ruoka kohtasivat, samoin Les Quinze Nits Barcelonassa, jossa söin taivaallisen hyvää ruokaa.

7. ¿Cuál es el mejor restaurante que has visitado?
En Gran Canaria El Labrador (cerrado) donde se juntaron la buena comida y buen ambiente igual que Les Quinze Nits en Barcelona donde comí una cena inolvidable.
8. Mikä on lempiroskaruokasi?
Burritot. Vaikka en mä tiedä onko ne roskaruokaa...

8. ¿Cuál es tu comida basura favorita?
Los burritos. Aunque no sé si son comida basura...

9. Mihin maahan haluaisit matkustaa, mutta pelkäät saavasi siellä huonoa ruokaa?
Aasian maat. Esimerkiksi Kiina.

9. ¿Qué país quisieras visitar pero tienes miedo que sólo tienen comida mala?
Los países asiáticos. Por ejemplo China.
10. Mistä ruoka-aineksista et pidä?
Vihannekset. En mä edes tiedä miltä näyttää artisokka, parsakaali tai purjo... Kalat on ärsyttäviä, kun niissä on tikkuja. Sienet, paitsi kantarelli. Juusto. Kaikki -ton; gluteeniton, rasvaton, laktoositon, mauton... Miten niin oon nirso?

10. ¿Qué comidas no te gustan?
Las verduras. Ni sé qué son la alcachofa, el brócoli o el puerro... El pescado es una pesadilla con las espinas. Setas, menos la chantarela. El queso. Todo "sin"; sin glutén, sin grasa, sin lactosa, sin sabor... ¿Cómo que soy selectiva?
11. Kerro lyhyesti, millaisen kahvilan, ravintolan tai baarin haluaisit perustaa?
Yllättäen ravintolan, josta saisi espanjalaista ruokaa. Mies saisi kokkailla ja pienellä lisäkoulutuksella hän saisi musta ihan kelpo tarjoilijan / kirjanpitäjän ravintolaan.

11. Cuenta corto que tipo de cafetería, restaurante o bar quisieras abrir?
Sorprendentemente sería un restaurante de comida española. Mi esposo podría cocinar y con un poco de extra entrenamiento me haría una buena camarera / contable para el restaurante.



4 kommenttia:

  1. Espanjalainen ruokakulttuuri on jäänyt mulle jostain syystä aika vieraaksi. Miten luonnehtisit sitä muutamalla sanalla? Itselle tulee mieleen vain just jokin tortilla (onko se edes espanjalainen?), chorizot (ovatko nämäkään) ja mitä näitä leikkeleitä nyt on (serrano?), ehkä kalat & merenelävät ja punaviini. Niin ja paella. Espanjalainen ruoka ei taida olla kovin mausteista?

    Mutta juu, tervetuloa vaan Etelä-Amerikkaan syömään lihaa. :-D Täällä ei ole siitä puutetta. Just totesin viikonloppuna ukkelille yhdessä ravintolassa, että täällä olisi kasvissyöjällä kyllä vähän kehnot oltavat. Ja sitä argentiinalaista lihaa saa muualtakin kuin Argentiinasta. On kovassa huudossa esimerkiksi täällä Boliviassakin.

    Mä taas en osallistuisi riistajuhlille, vaikka maksettais. Mun mielestä kaikki riista maistuu samalta eli hieltä. En toki ole koskaan maistanut hikeä, mutta olevinaan tiedän, miltä se maistuu. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :'D Varmaan oot joskus salilla nuolassu huulia... Mun mies sanoo, että kaikki riistaruoka maistuu maksalle (hän ei voi sietää maksaa).

      Espanjalainen ruoka on monipuolista; liha-, kala- ja kasvisruokia. Jälkkäripuoli onkin sitten melko ykstoikkoista. Meillä on vähän joka ruoassa valkosipulia, mutta ei se tosiaan mausteista ole. Tai sanotaanko tulista. Mausteita kyllä käytetään. Tortilla (munakas) on espanjalaista, samoin paella. Chorizon sanoi ukko yks päivän olevan alunperin eteläamerikkalaista.

      Argentiinalaista lihaa on syöty Suomessa ja Kanariallakin. On kyllä hyvää.

      Poista
  2. Tässä ei sinällään ollut mitään yllättävää, koska tiesin mitä suurimmasta rakkaudestasi lihaan. ;) Kiva, että suosikkien joukkoon kuuluu kuitenkin myös perunaa, kurkkua ja hedelmiä! Jos joskus pääset riistajuhliin, toivottavasti et tällaisiin: https://yle.fi/uutiset/3-7605083

    Lihan kanssa pitää olla tarkkana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olen kyllä useissa hirvipeijaisissa ollut, sillä isä oli hirviporukassa, mutta onneksi ei mitään tuollaista sattunut. Siinä tosin liha ei vaihtanut "omistajaa" eli lihan käsittelijä oli tietoinen lihan matkasta paloittelusta pöytään.

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!