lauantai 19. syyskuuta 2020

Lista 38/52

38. Listaa ne asiat, jotka ohittavat tärkeysjärjestyksessä ne asiat, jotka todella tekevät sinut onnelliseksi

38. Haz un listado de cosas que son más importantes que las cosas que realmente te hacen feliz

Työ haittaa harrastuksia. Eikös sitä niin sanota. Mutta onhan siinä sekin puoli, että jos ei kävisi töissä, puuttuisi arjesta tietty rytmi ja ei olisi rahaa niille harrastuksille. Ainakaan, jos ei olisi voittanut lotossa. Lisäksi töissä näkee työkavereita ja pysyy sosiaalisestikin aktiivisena.

Trabajar disminuye el tiempo libre. Pero por otro lado, sino trabajaras no tendrías ese ritmo en tu vida diaria y tampoco tendrías dinero para tus pasatiempos. Por lo menos si no te haya tocado la lotería. Y aparte, en el trabajo ves a tus compañeros de trabajo y mantienes tu vida social.

Laskut. Ei ole kai kaikille itsestäänselvää, että laskut ja pakolliset maksut on hoidettava ennen kuin rahaa laittaa niihin ei-niin-välttämättömiin ostoksiin. Lainatkin kun hoitaa säntillisesti pois, niin pian jääkin taas enemmän käteen ja voi laittaa rahaa mukavuuksiinkin.

Las facturas. Me da que no es obvio a todos que primero hay que pagar las facturas y otras cuotas obligatorias antes de poner dinero en aquellas cosas no-tan-necesarias. Si quitas los préstamos de encima pronto tienes más dinero para usar en tí mismo.

Minä itse. Joskus tekisi mieli lähteä salille kivalle tunnille, mutta paikat ovat jumissa vielä eilispäivän treenistä. Silloin on parempi jäädä pitämään lepopäivä, jotta kroppa saa palauduttua kunnolla. Tai ehkä haluaisi vielä katsoa telkasta hyvän ohjelman, mutta väsyttää vietävästi. Silloin on parempi tassutella sänkyyn ja laittaa ohjelma vaikkapa nauhoitukselle. Tai olet pitänyt syömisesi kurissa useamman viikon ja yhtäkkiä mielesi tekeekin karkkia. Kyllä sen yhden pussin voi syödä, ei pidä olla liian tiukka itselleen. Sen jälkeen jaksaa taas sitä terveellisempääkin ruokavaliota.

Yo misma. A veces quisieras ir a tu clase favorita del gimnasio pero todavía te duele todo el cuerpo por la clase de ayer. Entonces es mejor tener un día de reposo y dejar tu cuerpo en paz. O quizás por la noche quisieras ver un buen programa de la tele pero tienes muuucho sueño. Mejor ir a cama y grabar el programa para otro día. O llevas semanas vigilando lo que comes y de repente te da ganas de comer caramelos. Se puede comer tranquilamente caramelos de vez en cuando, después tienes más ánimo para seguir con tu dieta saludable.

6 kommenttia:

  1. Niin, joskus pitää olla järkevä, vaikkei se olisikaan erityisen onnelliseksi tekevää. Kivahan se olisi jos voisi olla vaan semmoinen happy little bubble head, mutta kun on tämä aikuisten oikeesti -maailma... :P Hyvä lista.

    VastaaPoista
  2. Mulla tökki luetun ymmärtäminen, enkä mitenkään tajunnut, miten laskut voivat tehdä jonkun onnelliseksi. :-D Kunnes sitten tajusin, että olin missannut otsikosta yhden lauseen. :-) Mutta joo, laskujen maksaminen on aina yhtä syvältä, vaikka toisaalta, kyllähän se huojentaa, kun laskut on maksettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et sitten "työ"-kohdassa epäillyt mitään...? :D Meinas itselläkin mennä aivot solmuun, kun mietin, että mitäs tässä ajetaankaan takaa.

      Poista
  3. Mielenkiintoinen lista. Miusta työ tuo kans kivaa rutiinia päivään ja on mukava nähdä työn hedelmät. Sinulla on vielä hyvä, kun sosiaalinen työ. Laskut on hui hui. Ja kyllä, lepopäiviä on oltava, vaikka ei kroppa olisi jumissa. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä tosiaan jaksaa taas tarttua puuhaan kuin puuhaan paremmin lötköttelyn jälkeen!

      Hyvää lähenevää viikonloppua!

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!