lauantai 21. marraskuuta 2020

Lista 47/52

47. Kirjoita ylös kaikki ne tavat joilla hemmottelet itseäsi

47. Apunta las maneras de mimarte

*Hyvä ruoka - Comida rica

Joko menemme syömään ravintolaan (tosi harvoin Suomessa) tai sitten ostetaan kotiin jotain hyvää syötävää tai naposteltavaa. Tosin olen pyrkinyt eroon itseni palkitsemisesta ruualla (viikonloppu / loma tms.), mutta se joku hyvä voi olla erilaisia hedelmiä tai vaikka leipäjuustoa.

O vamos a cenar en un restaurante (no tan a menudo en Finlandia) o compramos algo bueno para comer o picotear en casa. Eso sí, he intentado dejar de premiarme con comida (por finde / vacaciones etc.) pero ese algo bueno puede ser fruta variada o por ejemplo pan de queso.

*Matkat / Reissut - Viajes cortos y largos

Rakastan matkustamista ja lyhyemmät ja pidemmät reissut ovat parasta hemmottelua. Se voi olla päiväretki jollekin kivalle patikkareitille, viikonloppureissu lähikaupunkiin tai lomamatka jonnekin pidemmälle. Jouluksi olen jo taas onnistunut hommaamaan meille reissun - lumisen sellaisen toivottavasti!

Me encanta viajar y no hay nada mejor que viajes sean cortos o más largos. Puede ser un sendero cerca de casa, un viaje de finde a una ciudad cercana o un viaje más lejos. Nuestro próximo viaje nos espera en Navidad - ¡con mucha nieve espero!


*Musiikki - Música

Hyvä musiikki saa hyvälle mielelle. Todennäköisesti rallattelen mukana ja usein alkaa tanssijalkaakin vipattaa!

Buena música da buenas vibraciones. ¡Probablemente canto escuchándola o incluso me pongo a bailar!

*Laittautuminen - Arreglarme

Joskus on kiva uudistaa omaa ilmettään vaikkapa niinkin yksinkertaisesti kuin panostamalla kynsiin tai meikkiin. Tällä viikolla värjäsin hiukset taas tummemmiksi, lähemmäs omaa väriä. Leikkaan myös hiukseni itse, pihi kun olen. Toisaalta silloin saa juuri mieleisensä lopputuloksen.

A veces un cambio de look es lo que te hace feliz y no hace falta nada más que esmalte de uñas o bonito maquillaje. Esta seman me teñí el pelo más oscuro, más cerca de mi propio color. También corto mi propio pelo, ya que soy tacaña. Por otro lado te asegura justo el resultado que querías.


*Shoppailu - Ir de compras

Tämä on enemmänkin Kanarian reissujen viihdykettä. Suomessa olen laiskistunut ja jos jotain tarvitsen, ostan sen yleensä netistä. Nettishoppailussa on toisaalta se hyvä puoli, että minulla ainakin tulee vähemmän mielijohdeostoksia, kun nettikauppaan voi palata ja ostosta miettiä, eikä sitä tarvitse heti kiikuttaa kassalle. Myöskin haluan ostaa vain varmasti itselle sopivia tuotteita, koska palautusrumba ei houkuttele, vaikka se usein suht helppoa varmasti olisikin.

Éste también es más bien pasatiempo de Canarias. En Finlandia me he hecho laja y si necesito algo suelo comprarlo en internet. Una ventaja de comprar en internet es que por lo menos yo compro más cosas que de verdad necesito porque puedes volver a la página después de pensar y no tienes que decidir y llevarlo a la caja el mismo momento. También compro solo cosas que con seguridad me sirven porque a mí no me interesa todo eso de devolver y cambiar aunque hoy en día lo han hecho bastante fácil.

*Karting, keilaus, leffa - Karting, bolos, película

Kaksi ensimmäistä kuuluu taas enemmänkin Kanarialle. Olemme molemmat kilpailuhenkisiä ja tykkäämme käydä ajamassa kartingia ja keilaamassa. Keilailussa ollaan suht tasaväkisiä, kartingin vien yleensä minä. Ukkeli keksi vielä minigolfin, jossa minä taas en ikinä voita.

Hyvä leffa ihan kotona on myös mukavaa hemmottelua arkeen. Kauhistelen nykyajan leffalippujen hintoja, enkä olekaan hetkeen käynyt elokuvateatterissa. Toissakesänä käytiin Kanarialla katsomassa uusi Leijonakuningas ja lippujen hinta taisi olla kahdelta sama mitä Suomessa olisi saanut pulittaa yhdestä.

Los dos primeros de nuevo son más bien de Canarias. Somos muy competitivos y nos gusta ir a conducir los karts y jugar a los bolos. En los bolos somos más o menos iguales pero en karting suelo ganar yo. A mi esposo encima se le ocurrió el minigolf que nunca gano yo.

Una buena peli en casa es algo que te mima en la vida diaria. Son asombrosos los precios de las entradas al cine hoy en día y es hace un buen rato que he ido al cine. El verano del año pasado fuimos a ver el nuevo Rey León en Canarias y me da que sacamos las entradas por el precio que cuesta una en Finlandia.

*Nukkuminen - Dormir

Ei ole (ainakaan tähän aikaan vuodesta) mitään ihanampaa, kuin saada nukkua pitkään. Kesällä taas on kiva köllähtää takapihan sohvalle aurinkoon ja ottaa pienet siestat. Minun yöunia kun ei edes haittaa, vaikka päikkärit venähtäisi pidemmiksikin.

No hay (por lo menos en esta época de año) nada más maravilloso que dormir hasta tarde. En verano me gusta acostarme en el sofá del patio bajo el sol y tomar una siesta. Es que a mi no me quita el sueño de noche aunque duerma una siesta un poco más larga.




4 kommenttia:

  1. Jälleen tosi kivan näköinen lista! :) Ihanaa kun olet sitkeästi tätä listahaastetta toteuttanut, ja nythän se onkin tosiaan jo loppusuoralla. Kummallisen vähän on viikkoja jäljellä tässä vuodessa! O_o Toivottavasti listojen miettiminen on tuonut myös sinulle itsellesi oivalluksia ja onnea, niin kuin oli tarkoitus. Kun keskittyy miettimään positiivisia asioita, niillä on taipumusta vahvistua. :)

    Minäkin hemmottelen itseäni elokuvilla. Silloin kun mies on esimerkiksi viikonloppureissussa, päästän itseni ihan tärviölle ja tuijotan hömppäelokuvia sydämeni kyllyydestä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan hälle listasta! On ollut kiva miettiä näitä, etenkin niitä hankalimpia listoja. Joskus on tuntunut, että mä oon kirjoittanut tän jo, mutta kyllähän joillekin listoille käy samojakin asioita ja toisaalta toistosta näkee, mikä on itselle todella sitä tärkeintä.

      Mä tuijotin eilen uuden Kaunottaren ja Kulkurin ja eihän siinä kyyneliltä säästytty. (...ja näin kerralla loppuun asti, vaikka katsoin illalla...) :D

      Poista
  2. Vau mikä meikki! Nyt sitten vaan lähikauppaan ruokaostoksille. ;-D

    Mä ostin vasta tänä syksynä ekan kerran netistä vaatteita (treenivaatteita, kuinka ollakaan :-D), ja huomasin, että se voi olla aika petollista puuhaa. Jos siellä on jo asiakas- ja maksutiedot valmiina, ei tarvita kuin yksi klikkaus, ja tilaus lähtee menemään. Mulla on siis varmaankin just päinvastoin kuin sulla, että netissä tulee ostettua helpommin hetken mielijohteesta.

    Mä olen nykyään maailman surkein leffojen katselija. Ei vaan jaksa keskittyä herkeämättä juonenkäänteisiin. En tiedä, millainen leffa jaksaisi kiinnostaa sen lähemmäs kaksi tuntia, jonka leffat yleensä kestävät. Onkohan mun aivot jo tosi-tv:n surkastamat? Kääk.

    Mukava lista! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ukko ehdotti, että oisin vienyt koirat ulos silloin Halloweenina tuon näköisenä... :D

      Aika jännä, että sit treenivaatteita... ;)
      Mä vaakana punnitsen ja punnitsen, että tarviinko, onko hyvä ja sopiva, kannattaako, tuleeko se joskus alennukseen... Saatan tunkea jo ostoskoriinkin jemmaan ja sit unohdankin koko jutun. Kaupassa on päätettävä melko nopsaan, ellei meinaa jäädä sinne asumaan.

      Mä oon huomannu, etten jaksa keskittyä sarjoihin. Haluisin alkaa katsoa jotain sarjaa, mutta alan aina höösätä jotain muuta. Ja joidenkin leffojen kohdalla sama juttu. Sitten päädyn lopulta katsomaan Frendejä tai Fraiseria sen tuhannennen (kauhea sana kirjoittaa...) kerran.

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!