lauantai 14. marraskuuta 2020

Lista 46/52

46. Listaa ne asiat, jotka tekevät elämästäsi mukavaa ja kodikasta

46. Haz una lista de cosas que te hacen la vida cómoda y agradable

Juuri tällä viikolla mietin, että miehen vaihdettua ammattia ja työpaikkaa on aivan ihanaa, että vapaamme osuvat vihdoin yksiin. Hänelläkin on viikonloput ja pyhät vapaita, samoin arki-illat. On myös ihanaa nähdä kuinka tyytyväinen hän on nyt elämäänsä ja työhönsä!

Esta semana misma pensaba que después que mi esposo cambió de profesión y trabajo me encanta que por fin nos coinciden los días libres. Él también tiene los fines de semana y festivos libres igual que las tardes entresemana. ¡También me encanta verlo tan contento con su vida y su trabajo!

Kyllä opettajan työ tuo myös tiettyjä mukavuuksia elämään. Lomaa - anteeksi, opetuksetonta aikaa on 170 päivää vuodessa ja palkka on mielestäni hyvä, vaikka jotkut kehtaa siitäkin valittaa. 

No puedo decir que la profesión de profesora no traiga comodidades a la vida. Tenemos 170 días de vacaciones - disculpen, días sin enseñanza al año y el sueldo es bueno aunque algunos tienen morro de quejarse de ello.

Koti. Meillä on aikas ihana koti. Pieni taloyhtiö rauhallisella alueella mutta lähellä keskustaa. Oma takapiha missä voi kesällä viettää aikaa, kasvattaa kasveja ja ottaa aurinkoa. Hieman klisee, mutta se on kuin toinen olohuone kesäisin.

Hogar. Nuestra casa es bastante acogedora. Es una comunidad pequeña en una zona tranquila cerca del centro. Tenemos nuestro propio jardín para pasar tiempo en verano, cultivar plantas y tomar al sol. Un poco cliché pero es como segundo salón en verano.

Pienessä kaupungissa kaikki on lähellä ja edullista. Harrastukset ovat murto-osan isojen kaupunkien hinnoista. Esimerkiksi tanssituntini maksavat 40e koko syys/kevätkaudelta, joten hintaa per kerta tulee huimat 2,85e. Salille puolestaan maksan vuosimaksua, mutta koronakeväästä huolimatta sekin on jäämässä tänä vuonna noin kolmeen euroon kerta.

En una ciudad pequeña todo está cerca y barato. Los pasatiempos cuestan una fracción de lo que cuestan en ciudades grandes. Por ejemplo mis clases de baile cuestan 40e por temporada que significa un costo de 2.85e por vez. En el gimnasio pago una cuota anual y a pesar de este año marcado por coronavirus el precio por vez en el gimnasio también parece quedar a unos tres euros por vez.

Mahdollisuus matkustaa. Ainakin noin niinkuin yleisesti ottaen. Nyt on matkustelu rajoittunut kotimaahan, mutta on ihana tietää, että meillä on aina Kanarialla paikka minne mennä. Vaikka elämä kahden maan ja perheen välillä on joskus rankkaa, se on myös suuri rikkaus.

La posibilidad de viajar. Me refiero así en general. Ahora obviamente está limitado en Finlandia pero me gusta saber que siempre tendrémos un sitio en Canarias dónde podemos ir. Aunque la vida entre dos países y familias a veces puede ser dura, también es una gran riqueza.

2 kommenttia:

 1. Mukavia aiheita. :-) Jestas, miten halvalla saat tanssitunnit! En tiedä, mitä täällä maksaisivat kustantaa, mutta veikkaan, että reilusti enemmän.

  Tajusin just, että vuosi on kohta lopuillaan, ja olet jaksanut tämänkin haasteen koko vuoden ajan! Oot kyllä melkoinen. Mun pitäisi tulla sulle pitkäjänteisyys-oppiin. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin kerran Lahden tanssitarjontaa ja hinnat aivan järkyttäviä... Sit kun mä oon vielä tällainen vanhankansanmummo, joka vieläkin laskee asioita markkoina ja kauhistelee näitä hintoja...

   Kyllä mäkin mietin, että oho, kun virittelin jo seuraavan haastepostin aihiota bloggeriin ja katsoin että numerossa 47 mennään jo ens viikolla. Sitä en kerro kuinka viime tippaan näiden kirjoittelu välillä jää, kun haluan nää aina tälleen lauantaisin tuutista ulos.

   Mä oon joskus miettinyt, että alan kouluttajaksi ja koulutan ihmisiä kärsivällisyydessä, positiivisuudessa ja tehokkaissa toimintatavoissa. Oon mää paljon pöllömmissäkin koulutuksissa ollut ja niistäkin on kouluttajat rahansa haalineet...

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!