lauantai 28. marraskuuta 2020

Lista 48/52

48. Tee lista asioista joista olet kiitollinen

48. Haz una lista de cosas por las cuales estás agradecida

*Perhe ja koti

Minulla on kaksi ihanaa perhettä. Minulle perhe on espanjalaisittain laajempi käsite kuin ehkä useimmille suomalaisille. Siihen kuuluu muitakin kuin saman katon alla asuvat henkilöt. Mieheni perhe otti minut "omakseen" heti alusta asti ja vaikka välillä on raastavaa olla kahden maan välimaastossa, on se myös suuri rikkaus.

On tärkeää, että oma koti, jossa tuntee olonsa mukavaksi ja kotoisaksi. Meidän koti on koirillekin hyvä, sillä naapureita on vähän, talossa on muitakin koiraperheitä ja meillä on oma takapiha. Lisäksi luontoon pääsee ihan nurkalta.

*Familia y hogar

Tengo dos maravillosas familias. Tengo un concepto de familia español que es mas amplio que para la mayoría de los finlandeses. Incluye más personas que los que viven bajo el mismo techo. La familia de mi esposo me han "acogido" desde el principio y aunque la vida entre dos paises puede ser dura también es una gran riqueza.

Es importante tener un hogar donde te sientes segura y cómoda. Nuestra casa es buena también para los perros porque tenemos pocos vecinos y hay otras familias con perros en el edificio. Tenemos nuestro propio patio trasero y la naturaleza está a la cuelta de esquina.

*Terveys

Oma ja läheisten. Etenkin näinä aikoina.

*Salud

Mi propia y la de los seres queridos. Especialmente en esta época en que vivimos.

*Työ

Että on ylipäätään työ ja siitä saa vielä hyvää palkkaa. Suurimmalta osin työ on vielä kaiken lisäksi mielekästä, vaikka kaikissa töissä on varmasti niitäkin päiviä, kun haluaisi laittaa samantien hanskat tiskiin. Hyvä palkka puolestaan mahdollistaa paljon asioita, joista olla kiitollinen, kuten mahdollisuus harrastaa, matkustella ja vielä laittaa osa säästöön.

*Trabajo

Estoy agradecida por tener un trabajo y buen sueldo. Por suerte estoy más o menos contenta con mi trabajo aunque seguro que en todas las profesiones hay esos días que quisieras dejar el trabajo ese mismo momento. Buen sueldo por su parte hace posible tener aficiones, viajar e incluso ahorrar y por estas cosas también estoy agradecida.

*Ystävät

Lähellä ja kaukana, oikeat ja te virtuaaliset. Hyvä henki työpaikalla työkavereiden kesken, samanhenkiset ihmiset harrastuksissa, ja ne pitkäaikaisimmat ja tärkeimmät sisarsielut.

*Amigos

Cerca y lejos los reales y ustedes virtuales. Buen ambiente en el trabajo entre los compañeros de trabajo, amigos congeniales en los pasatiempos y aquellos amigos - almas gemelas - que más tiempo llevan contigo.

*Arkemme

Syksyn alussa mieheni vaihtoi työpaikkaa ja nykyään kaikki vapaa-aikamme osuu yksiin. Illat, viikonloput ja juhlapyhät ollaan yhdessä vapaalla. Mieheni on silminnähden tyytyväisempi ja iloisempi, ja se tekee minustakin onnellisen.

*Nuestro día a día

Al principio de otoño mi esposo cambió de trabajo y hoy en día coincide nuestro tiempo libre. Las tardes, los fines de semana y los festivos libramos juntos. Se nota que mi esposo es más contento y alegre y eso a mí me hace feliz también.5 kommenttia:

 1. Ihania kiitollisuudenaiheita. <3 Kahdessa maassa oleva perhe ja kahden kulttuurin välimaastossa oleminen on kyllä joskus vaikeaa, mutta useimmiten se tuntuu onneksi suurelta rikkaudelta. Toivottavasti teidän kakkosperheellä on kaikki hyvin! Luin just lehdestä, että Kanarialla on huomattavasti parempi koronatilanne kuin muualla Espanjassa. Toivottavasti on näin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullekin tämä "tasapainoilu" on tuttua. Mut onhan se vähän outoa olla joka puolella yhtaikaa vähän paikallinen ja vähän ulkomaalainen.
   Kanarian tilanne on tosiaan mantereeseen verrattuna hyvä. Nyt vain Gran Canarian "kiusana" ovat Afrikan puolelta tuleva sadat siirtolaiset, joille hallituksen pitäisi keksiä pian parempi ratkaisu, kuin majoittaa heidät koronan vuoksi tyhjillään oleviin hotelleihin. Ihmisiä ovat pakolaisetkin, mutta ei tämä turismin kannalta hyvää mainosta saarelle ole...
   Toivottavasti teidänkin Intian perhe on ja pysyy terveinä!

   Hyvää alkavaa joulukuuta Satu!

   Poista
 2. Hmmm... mulle on pari kertaa käynyt niin, että kommentoinnissa on jotain häikkää, eikä kommenttini ole ilmeisesti tullut perille. Täällä siis koitetaan kyllä kovasti kommentoida, mutta aina ei ehkä ihan onnistu. Voiko täällä kertoa mikä se miehen uusi työ on? Kovasti kiinnostaisi kuulla, vaikka tärkeämpää tässä toki on se että työ on mieleinen ja teille on löytynyt nyt yhteistä vapaa-aikaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo Hehkua näkynyt... mikälie bugi sua nyt siellä blokkaa...

   Mä annan sulle musavisavihjeen A:n työstä ja korvamadon, mikä mulla on soinut elokuusta päässä tasaiseen tahtiin päässä (vaihtelevasti kahdella kielellä).
   https://www.youtube.com/watch?v=hY2A8Et87x8

   Poista
  2. Hieno vihje, mä ehkä arvaan ainakin alan oikein. :P

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!