lauantai 5. joulukuuta 2020

Lista 49/52

49. Tee lista saavutuksistasi

49. Haz una lista de tus logros

*Maisterintutkinto - un máster universitario

Jatkoin heti lukion jälkeen Jyväskylään opiskelemaan ja nappasin taskuuni filosofian maisterin paperit viidessä vuodessa.

Empecé en la Universidad de Jyväskylä después del bachillerato. En cinco años había estudiado el máster de filosofía.

*Tanssikerhon varapuheenjohtaja 2 vuotta - 2 años vicepresidente de nuestro club de baile

2000-luvun alussa aloitettuani tanssiharrastuksen minua pyydettiin tanssikerhomme hallitukseen ja istuin varapuheenjohtajana 2 vuotta.

Al principio de los años 2000 empecé a bailar. Me pidieron a la junta directiva del club y fui 2 años el vicepresidente.

*Espanjan open pätevyys - título oficial de profe de español

Työn ohessa puuhasin muutama vuosi sitten itselleni espanjan open pätevyyden mitä ei vielä opiskeluaikanani ollut mahdollista suorittaa Jyväskylässä.

Hace un par de años estudié el título oficial de profe de español mientras trabajaba. En la época que yo estudié en Jyväskylä todavía no era posible sacar ese título.

*12op tietotekniikkaopintoja - 12 créditos de estudios de informática

Tänä syksynä olen intopiukeena tehnyt DEFA-opintoja ja jos tämän viikonlopun tentti menee läpi, niitä on syksyltä kasassa jo 12 opintopisteen verran.

Este otoño me han llevado los estudios DEFA y si paso el examen de este fin de semana tendré hecho cursos por 12 créditos.

*2 vakituista työpaikkaa - 2 trabajos fijos

Olen työskennellyt kahdessa maassa ja ensimmäinen vakipaikkani oli Kanarialla. Nykyisessä työssäni olin ensin määräaikaisena, mutta nyt olen ollut vakituisena jo kuutisen vuotta.

He trabajado en dos países y mi primer trabajo fijo fue en Canarias. En este trabajo que tengo ahora llevo unos seis años fijo.

*Pisin ystävyyssuhde 32 vuotta - la amistad más larga 32 años

Tämä on kuitenkin ehkä näistä saavutuksista tärkein. Pisin ystävyyssuhteeni on kestänyt jo 32 vuotta. Ekaluokalla ekana koulupäivänä istahdettiin vierekkäisiin pulpetteihin ja siitä asti olemme olleet ystäviä, vaikka välillä välimatka on ollut hieman pidempi kuin yksi pulpetti.

Este es lo más importante de estos logros. Mi amistad más larga ha durado ya 32 años. El primer día de cole nos sentamos una al lado de otra y hemos sido amigas desde entonces aunque la distancia entre nosotras a veces ha sido más larga que un pupitre.


6 kommenttia:

 1. Kyllä noista saavutuksista saa olla tyytyväinen! :) Minusta tämä on yksi vaikeimmista listoista. Saavutuksen määritelmä on nimittäin mielestäni aika vaikea. Onko saavutus jotain sellaista, jonka eteen on nähnyt vaivaa ja tehnyt paljon töitä? Voiko esimerkiksi korkea ikä olla saavutus? Ja jos niin missä iässä menee raja? 50 vuotta ei ehkä ole saavutus - paitsi jos lähtökohdat elämälle ovat olleet erityisen vaikeat. 100 vuotta on selkeästi jo saavutus, oli tilanne mikä hyvänsä. Onko saavutus aina jotain sellaista, josta voi kiittää omia ansioitaan? Lottovoittoa ei siis voi laskea saavutukseksi, koska sellainen tulee onnella. Mutta mittavan omaisuuden kerääminen raa'alla työllä olisi ehkä saavutus.

  Minusta voisit ihan hyvin lisätä saavutustesi listalle esimerkiksi sen, että olet kouluttanut jo useamman koiran tottelevaiseksi ja hyväkäytöksiseksi. Ei ollenkaan vähäpätöinen suoritus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan samaa mietin, että mikä on "saavutus". Koiratkin oli mielessä pyörimässä, mutta toi sun pointti on tosiaan aika hyvä saavutus. Ja se, että kaikki koirat ovat saaneet elää pitkän elämän; Remus 13, Vinski on jo yli 14 ja Oliverkin täytti jo 12. Se kyllä alkaa ihmisen iässä kohta lähennellä tuota satasta... <3

   Poista
 2. Hienoja saavutuksia! Tuossa on paljon aihetta ylpeyteen. :-)

  VastaaPoista
 3. Hienoja saavutuksia, onneksi olkoon! Näistä tulee hyvälle mielelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin tuli itsekin, kun ne oikein kirjoitti näkyviksi!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!