perjantai 5. helmikuuta 2021

Foto 5/52

Helmikuu on jo täydessä vauhdissa ja ensi viikon jälkeen tämäkin kuu on jo puolivälissä. Valoisa aika on jo 8 tuntia ja kolmen viikon päästä on loma.

El febrero ya está en plena marcha y después la semana que viene ya ha llegado a mitad. El tiempo de luz diario ya es de ocho horas y solo quedan tres semanas para vacaciones.

Torstaiaamuna oli lämpömittarissa "mukavat" lukemat sisälle ja ulos. Säästökuurimme on edelleen menossa ja kodin pattereista on vain yksi päällä. Keittiössä ja makuuhuoneessa emme ole laittaneet pattereita päälle koko talvena. 

El jueves por la mañana el termómetro mostró lo mismo dentro y fuera, uno por encima y otro por debajo de cero. Seguimos ahorrando en los gastos de luz y tenemos solo uno de los radiadores de la casa encendido. Los de la cocina y dormitorio llevan apagados todo el invierno.

Kylmä ilma tuo onneksi mukanaan auringon ja päivät ovat mitä kauneimpia. Mieli tosin tekee hiihtämään, mutta olen mä sen verran mukavuudenhaluinen, ettei ihan noin kovalla pakkasella sitten kuitenkaan viitsi. Mutta salille pääsee ja jääpähän (ehkä) aikaa opinnoille ja muullekin kotipuuhailulle. Yks villapaitakin on enää oikeastaan hihoja vaille valmis ja olis kiva saada se kuitenkin tänä talvena käyttöön.

Por suerte con el frío llega también el sol y los días han sido más bonitos. Quisiera ir a esquiar pero por comodidad creo que lo dejo por momento si hace mucho frío. Pero por suerte se puede ir al gimnasio y también (espero que) queda tiempo para los estudios y cosas de casa. Es que por ejemplo tengo un jersey que solo le faltan las mangas y quisiera poder usarlo todavía este invierno.

4 kommenttia:

  1. Hyr! Mikäs tämä tämmöinen säästökuuri on? Hiukan on viileän näköiset sisätilat teillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on "hitokseen_kallista_tää_sähkölämmitys"-säästökuuri. On saatu talviajan laskuja nipistettyä sen verran pienemmiks, että epäiltiin jo, että kohta ne soittaa sähköyhtiöstä, että miten te muka vielä elätte siellä iglussa?
      On meillä sitten iltaisin sellainen pieni lämpöpuhallin päällä olkkarissa ja lämpötila nousee yleensä semmoseen 19 - 20 asteeseen. Kuluttaahan sekin, mut ei ole kuin osan päivää päällä.

      Poista
  2. Minäkin tulin kyselemään säästökuurista, mutta se selvisikin tuosta edellisestä. Aika viileässä kyllä sinnittelette! Mä tykkäisin, että yöllä olisi viileää (just joku tuollainen 17-18 astetta olisi hyvä), mutta päivällä lämpötila saisi olla n. 23 astetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meilläkin oli lapsuudenkodissa kerrostalossa talvisin 23 ja se oli ihanaa, kun talvellakin sai t-paidassa ja shortseissa olla sisällä. Olisin nytkin, mutta kun ekana talvena laitettiin patterit "mukaviin lukemiin", niin sähkölasku veteli 100 eurossa / kk. Ja kämppä on kuitenkin vain 56 neliötä eikä esim. saunota, mikä nostais laskua.

      Toisaalta Kanarialla ei taloissa ole lämmitystä ja talvisin voi sisällä olla vilakkaa, kun ikkunatkin on vain yksinkertaiset. Kyllä sielläkin jo tottui talvisin viileisiin sisätiloihin.

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!