lauantai 27. helmikuuta 2021

Foto 8/52

Loma alkoi. Joka vuosi opet miettii, että kevät lähtee rullaamaan, kun vaan tammikuusta päästään eroon. Tänä vuonna helmikuu meni ohi ennätysvauhtia, koska toisaalta lomaa odottaessa en kovin innolla odottanut lomaa edeltävää torstaita.

Empezaron las vacaciones. Cada año piensan los profes que si sobrevives el enero, entonces empeiza a rodar la primavera. Este año el febrero pasó en tiempo récord porque al mismo tiempo que esperaba las vacaciones, no esperaba el jueves antes de ellas.

Koirien käydessä rokotuksissa tammikuulla tuli ilmi, että Vinskillä on useampia pieniä nisäkasvaimia. Eläinlääkäri sanoi, että ne ovat pahanlaatuisia noin puolessa tapauksista ja voimme miettiä seuraammeko kasvavatko ne vai leikkautetaanko Vinski. Vinskillä on ikää jo 14 ja puoli ja... no, tiedättehän te jatkon tälle lauseelle. 

Cuando los perros pasaron por las vacunas en enero nos enteramos de que Vinski tiene varios pequeños tumores en las tetillas. La veterinaria dijo que en más o menos mitad de los casos son malignos y podemos reflexionar si los vamos siguiendo o si la operan. Vinski ya tiene 14 años y medio y... pues sabrán cómo termina esta frase.

Mietimme mitä tehdä kasvainten suhteen ja tietysti googlasin netistä lisää tietoa ja muiden kokemuksia. Eräällä espanjankielisellä eläinlääkärisivustolla sanottiin, että jos pienellä koiralla kasvaimet ovat alle sentin halkaisijaltaan, ne eivät todennäköisesti olisi pahanlaatuisia eivätkä toisaalta pahanlaatuisina olisi ehtineet lähettää etäpesäkkeitä esim. keuhkoihin tai sydämeen. Koska Vinskin kasvaimet olivat vielä hernettä pienempiä päätimme, että Vinski leikataan.

Pensamos qué hacer y busqué más informacíón y experiencias de los demás en internet. En una página española de veterinarios ponía que si un perro pequeño tiene tumores menores de un centímetro de diámetro probablemente no sean malignos y si lo fueran todavía no haya metástasis ej. en los pulmones o en el corazón. Porque los tumores de Vinski fueron más pequeños que guisantes decidimos que la operen.

Leikkausajan saimme siis tämän viikon torstaille ja arvatkaa vaan mietinkö koko kuukauden, että mitä jos vanha mamma ei kestäkään leikkausta ja nukutusta. Jos olen "turhaan" lähettänyt koiran leikkaukseen, joka voikin viedä siltä hengen... Voin sanoa, että oli pisin torstai töissä minkä olen tehnyt, mutta onneksi kotiin tullessa sohvalla pötkötti leikkauspotilas. Aivan lääkepöhnässä, mutta elossa.

El día de la operación fue este jueves y ni pueden imaginar lo mucho que pensaba todo el mes si la viejilla no aguanta la operación y la anestesia. Si he mandado "en vano" mi perra a una operación que la puede matar... Puedo decir que aquel jueves de trabajo ha sido de los más largos que he hecho pero por suerte al llegar a casa en el sofá dormía la pequeña paciente. Todo drogada, pero viva.

Kasvaimet poistettiin ja lähetettiin patologille tutkittavaksi. Vinski heräili pikkuhiljaa ja saa nyt kipulääkettä pari päivää. Tikit poistetaan parin viikon kuluttua ja sen aikaa se saa pitää uutta upeaa pingviini-bodya, ettei pääse nuolemaan leikkaushaavoja.

Sacaron los tumores y los mandaron al patólogo. Vinski se despertó de anestesia poco a poco y ahora está con analgésico un par de días. Quitan los puntos en un par de semanas y mientras tanto puede llevar su nuevo mono de pingüino para que no lame las heridas.


Loman jälkeen odottaakin kolme viikkoa etäopetusta. Virallista päätöstä ei vielä ole meidän maakuntaan, mutta merkit ovat niin vahvasti siihen, että töistä lähti perjantaina mukaan tarvittavat materiaalit ja oppilaat ohjeistettiin loman jälkeistä etäjaksoa varten.

Después de las vacaciones nos esperan tres semanas de cole a distancia. Todavía no hay decisión oficial para nuestra zona pero parece más que obvio que así será. Por eso el viernes traje todo el material necesario a casa y a los alumnos dimos instrucciones para las tres semanas a distancia.

Seuraan myös mielenkiinnolla, mitä kuntosalilla päätetään. Jatkuuko ryhmäliikunta nuo kolme viikkoa pienemmillä ryhmäkoilla vai laittaako salikin ryhmät jäihin. Lomaviikolle en ole varannut vuoroja ja loman jälkeenkin on aina olemassa Fressi-tv, jota viime keväänäkin käytin ahkerasti, kun salilla ei ollut toimintaa.

También sigo con gran interés qué deciden hacer en el gimnasio. Si siguen las clases durante aquellas tres semanas con grupos más pequeños o si también paran las actividades en grupos. No he reservado nada para la semana de vacaciones y siempre tenemos el Fressi-tv que usé mucho la primavera pasada cuando no había clases en el gimnasio.

Pysykää terveinä siellä ruutujen toisella puolella ja hyvää alkavaa maaliskuuta! 

¡Cuídense mucho en ese lado de las pantallas y qué tengan un buen marzo!

4 kommenttia:

 1. Voi Vinski! <3 Toivottavasti häneltä ei löydy mitään vakavampaa. Kerrassaan suloinen body. :-) Miten poika on suhtautunut tuommoisen vaatekappaleen pitämiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukkuja pidetään. Ainakin paraneminen on sujunut sukkelaan, tänään jo mennä viipotti melkein kuin ennenkin. Niin ja Vinskihän siis on tyttö ja ei nyt pahemmin bodysta perusta. Saa olla päivisin ilman, että iho saa ilmaa ja kun ollaan kuitenkin katsomassa perään. Yöksi laitetaan "pyjama" päälle, mutta viime yönä oli onnistunut keplottelemaan itsensä sieltä ulos - ja avaamatta bodya mistään... Miten? Se jäi meille arvoitukseksi...

   Poista
 2. Voi Vinski!

  Toivomme omien karvakavereideni kanssa Vinskille pikaista paranemista ja hyviä uutisia patologilta ❤

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!