torstai 19. toukokuuta 2022

Viikon viksu 20/52 - Listillo de la semana 20/52

 ...Oi pure korvaan mua... Juu, ei ole nyt kyse miehestä ja romantiikasta. Vaan pienemmästä tyypistä ja mun hitaista väistöreflekseistä...

...Devórame otra vez... No, ahora no se trata de mi esposo y romanticismo. Sino un tipo más pequeño y mis reflejos un poco lentos al momento de esquivar...

Piraija alias Pancho kasvaa ja rohkaistuu ja ilmeisesti hampaat kutisee sekä varhaisteini-ikä vaivaa. Rajoja koetellaan, mutta se me tiedettiinkin jo terriereistä. Sitten kun patterit alkaa loppua haetaan jomman kumman käsivarresta lohtutissiä, jota imiessä uni yleensä voittaakin pikkumiehen.

La piraña también conocido como Pancho crece y cobra valentía y obviamente le pican los dientes y ha llegado a pre-adolescencia. Prueba los límites pero ya lo sabíamos de los terrieres. Cuando se empieza a acabar la batería busca la teta de confort del brazo de uno u otro de nosotros y suele quedarse dormido chupándola.

Ulkona tehdään jo pitkähköjäkin lenkkejä ja ekat rokotuksetkin käytiin jo hakemassa. Kesäkuun alussa vielä tehosteet ja samalla ipana saa oman passin. Pääsee sitten reissaamaan vaikka ulkomaillekin.

Ya hacemos vueltas bastante largas y ya recibí sus primeras vacunas. Al principio de junio las de refuerzo y luego tendrá su propio pasaporte. Entonces puede viajar hasta al extranjero.

Vahinkoja ei oikeastaan enää ollenkaan satu sisälle, joten sanomalehdetkin korjattiin jo lattioilta pois. Yöt nukutaan muiden kanssa sängyssä, minun kanssa saman peiton alla. Istuakin osaan jo käskystä ja antaa pusun. Auringonotto on ihanaa ja veden lorina puroissa kiehtovaa.

Ya no pasa accidentes dentro y por eso ya quitamos los periódicos del suelo. Por la noche duerme con los demás en la cama, por debajo de mi manta. Ya sé sentarme cuando piden y dar besitos. Me encanta tomar al sol y el sonido de agua en los riachuelos es fascinante.6 kommenttia:

 1. Auts! Toivottavasti korvallesi ei käynyt kovin pahasti.

  Hienosti on pikkukaveri oppinut uusia juttuja ja osaa jo pissiäkin ulos. :-) On kyllä niin suloinen tapaus, että oksat pois. En muista, että olisin koskaan aiemmin nähnyt tuommoista koiraa. En olisi osannut ajatella terrieriksi (en tosin olekaan mikään koiratuntija!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tullo korvassa tyrehdytti verenvuodon, jäljelle jäi vain kaunis naarmu.

   Vinskihän oli myös terrieri, vaikka mullakin ennen Vinskiä oli aina ajatus karvapartaisista terriereistä. Kun bongattiin tämä rotu, joka kovasti muistuttaa andalusian rottaterrieriä, niin aloimme tutkia lisää sitä ja on tuolla jo nyt paljon samoja elkeitä kuin Vinskillä oli.

   Poista
 2. Pancho ajatteli että on vihdoin sunkin aika ottaa lävistys...? Noh, ei ehkä kannata hänen siirtyä lävistäjän hommiin vaan pysyä muissa koiruuksissa. :P Hauska tuo kuva missä Oliver suorastaan lentää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Se ajatteli, että sitten mäkin voin käyttää reikäkorviksia! Voiskohan Panchoa käyttää paperirei'ittimenä? Hmmm...

   Oliver näytti, että kyllä se vanhallakin vielä jalka nousee! Sai äiti ja mies myös laittaa tossua toisen eteen, kun koirat pinkaisi maassa makaavan kuvaajan luo. :D

   Poista
 3. Hienoa kehitystä tuntuu korvavahingosta huolimatta tapahtuneen, ja aivan upeita (tilanne)kuvia karvakuonoista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo kädet enää ihan yhtä rei'itettyjä kuin pari viikkoa sitten, vaikka vielä meinaa välillä riehututtaa vähän liikaa.

   Kuvia ottaessa saa olla nopea, etenkin jos on yksin liikenteessä, kuten noissa laiturikuvissa. 😁

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!