perjantai 13. kesäkuuta 2025

Ravintolalöytöjä Kanarialla - Restaurantes nuevos en Canarias

Njahans. Palataanpa keväiselle Gran Canarialle. Löysimme muutaman uuden ravintolan, joissa emme olleet ennen käyneet. Yhden oli bongannut jo ennen matkaa. Sinne suuntasimme lounasaikaan käytyämme aamupäivästä Poema del Mar - akvaariossa. Artenarassa sijaitseva La Cilla on suosittu etenkin viikonloppuisin ja pöytävaraus ei välttämättä ole pöllömpi idea. Ravintolaan kuljetaan vuorenseinämään kaivettua tunnelia pitkin. Me istahdimme nauttimaan auringosta ja maisemista terassille ja herkullisesta ropa viejasta oli hävinnyt jo puolet mieheni lautaselle ennen kuin ehdin kuvaa nappaamaan.

Bueno. Volvamos a Gran Canaria primaveral. Encontramos un par de restaurantes nuevos donde no habíamos ido antes. Uno de ellos ya había visto en redes antes del viaje. Allí fuimos a la hora de almuerzo después de visitar por la mañana el acuario Poema del Mar. La Cilla en Artenara es muy popular especialmente los fines de semana y no es tan mala idea reservar mesa de antemano. Se entra por un túnel cueva. Nosotros nos sentamos en la terraza a disfrutar del sol y el paisaje y la mitad de la riquísima ropa vieja ya se había desaparecido al plato de mi esposo antes que conseguí sacar una foto.




Toinen uusi tuttavuus oli Maspalomasissa, Palmitos Parkiin menevän tien varrella sijaitseva La Cabaña Park. Puoliavoin terassimainen sisäpiha oli täynnä pöytiä ja asiakkaita, mutta palvelu pelasi ja ruoka oli hyvää. Halusin tällä matkalla syödä ainakin kerran vuohta ja sitä söin täällä. Mies nappasi listalta mustekalaa ja alkupaloina oli katkaravut valkosipuliöljyssä. 

Otro sitio nuevo estaba en Maspalomas subiendo por la carretera de Palmitos Park. El patio semicubierto de La Cabaña Park estaba lleno de mesas y clientes pero el servicio fue bueno igual que la comida. Este viaje quería comer carne de cabra por lo menos una vez y la comí aquí. Mi esposo comió pulpo y de entrante teníamos gambas al ajillo.





Churrojakin syötiin tietysti sekä useampaan otteeseen välipalalounaaksi täytettyjä leipiä, eli pepitoja. Miehen suosikkeja puolestaan ovat kroketit. Ja kuten kuvista näkyy, ryppyperunat ja mojo ovat must-juttu Kanarialla.

Por supuesto también comimos churros y merendamos unas cuantas veces pepitos. El favorito de mi esposo son las croquetas. Y como se puede ver en las fotos, papas arrugadas son obligatorio en Canarias.









7 kommenttia:

  1. Mahtavaa ravintolasavottaa! 🍽️ Noi Kanarian helmet näyttää herkullisilta ja sait todellakin ruokahalun heräämään. Tykkään erityisesti kun kerrot paikallisten suositukset — niistä saa teidän matkaan just sen aidon fiiliksen. Kiitos, pitää ehdottomasti ottaa tää listaus talteen seuraavalla reissulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olkaapa hyvä! Näiden lisäksi hyviä paikkoja ovat Guayadequen laakson luolaravintolat, Balcón Canario Puerto Ricossa sekä Doctoralissa (Vecindario) Casa Nora ja Taberna Emilio.

      Poista
  2. Juhuu, miten hyvältä kaikki näyttää! 😍 Ja jotenkin hauska lukea Maspalomas- ja yleensäkin Kanaria-juttuja, kun voi kerrankin olettaa, että kirjoittaja on vähän paremmin perillä asioista kuin keskimääräinen turisti. 🤗

    Uteliaana pitää vielä kysyä (kun en jaksa googlettaakaan), että mitä ropa vieja pitää sisällään? Nimestä voisi päätellä, että se on vähän niin kuin meikäläisten pyttipannu.

    Rentoa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän sivuten tota perusturisti-hommaa mietittiin reissussa. Että jos meillekin on joskus niiiiiin tutussa paikassa vaikeaa löytää esim. hyviä ruokapaikkoja ja käydään usein niissä tutuissa ja hyviksi havaituissa, niin kuinka vaikeaa se onkaan sille "mä en koskaan matkusta kahta kertaa samaan paikkaan" - turistiin? Ja kun suurimmalla osalla reissut on kuitenkin vaan sen viikon mittaisia, niin mitä jos se hyvä paikka löytyy vasta neljäntenä lomapäivänä? Tai viimeisenä?

      Ropa vieja on tosiaan idealtaan vähän kuin meidän pyttäri. Testailemaan pääsee itsekin ohjeella: https://paivansateenmenninkainen.blogspot.com/2015/01/kanarialainen-ropa-vieja-ropa-vieja.html

      Lokoisaa ja lämmintä viikonloppua sinnekin!

      Poista
  3. Kivalta kuulostaneita ravintoloita. Aloin itse miettimään, että enpä ole tainnut koskaan syödä vuohta. Joskus olisi mukavaa maistaa, mutta ei oikein taida Suomessa olla tarjolla missään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pallottelin pitkään vuohen ja kanin välillä. Vuohta on tehnyt sekä serkkuni kanariomies että anoppini ja Suomessa taas isäni joskus metsästysaikoinaan hommasi ja valmisti jänistä. Myös anoppini on tehnyt kania ja ne ovat molemmat oikein maukkaita.

      Poista
    2. ...siis jänis ja kani ovat maukkaita, ei anoppi ja kani... :D

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!