perjantai 23. lokakuuta 2015

Olkkariprobleema - Problema que se llama salón

 Monesti olen miettinyt olohuoneemme huonekalujen uudelleenjärjestelyä. Koirilla on paha tapa loikkia sohvan selkänojan yli lattialle ja se ei takuulla ole hyväksi esimerkiksi Vinskin selälle. Alkuviikosta Oliverkin valitteli toista olkapäätään, joten siitä se ajatus sitten lähti. Äitini kanssa tartuimme toimeen ja miehen ollessa töissä järkkäsimme olohuoneen uuteen uskoon.

Muchas veces he pensado en reorganizar los muebles del salón. Los perros tienen el mal hábito de saltar encima de del parte alta y segurísimo que no es bueno por ejemplo para la espalda de Vinski. Al principio de la semana Oliver quejaba de su otro hombro y así salió la idea. Un día que mi esposo estaba trabajando yo reorganizé el salón con mi madre.

Ekassa piirroksessa on olohuoneemme ennen muutosta. Iso harmaa on sohva ja rahi, sen edessä sohvapöytä. Kulmassa tietokonepöytä, ja sen vieressä TV-taso. Harmaa "tähtönen" on nojatuoli ja ikkunan edessä ruskea on ikkunalauta. Huone on siis avoin kuvan yläosasta. Huonekalut ovat suurinpiirtein omissa väreissään ja mittakaavassa.

Este primer dibujo muestra el salón antes del cambio. El grande gris es el sofá y reposapiés con la mesa de sofá delante. En la esquina el mueble de ordenador y al lado el mueble de tv. La "estrella" blanquita es el sillón y el castaño delante de la ventana es la repisa de ventana. El cuarto está abierto por la parte superior del dibujo. Los muebles están más o menos en escala correcta y con sus respectivos colores.

Tämän järjestyksen muutimme ensin niin, että sohva siirtyi ikkunan eteen, rahi edelleen vasemmalla ja nojatuoli suurinpiirtein rahin kohdalle työpöydän viereen. Tässä järjestelyssä sohvapöytä ei enää mahtunut sohvan eteen vaan siirtyi sen viereen rahisivulle. Mies ei kuitenkaan töistä tullessa innostunut uudesta olohuoneesta, vaan löysi siitä useita vikoja. Ikkunan alla on kylmä, sohvapöydän puuttuminen, telkka oudossa kulmassa sohvaan... Huoh, seuraavana päivänä uusi yritys.

Este órden cambió primero así que movimos el sofá delante de la ventana con el reposapiés a la izquierda. El sillón en el sitio del reposapiés al lado del mueble de ordenador. La mesa de sofá ya no cabía delante del sofá sino la pusimos al lado de reposapiés del sofá. Eso sí, mi esposo no se enamoró exactamente en el salón nuevo sino encontró varios fallos. Hacía frío delante de la ventana, falta de la mesa de sofá, el ángulo raro del sofá a la tele... Bufff, un intento nuevo el próximo día.

Järjestelyä rajoittavat netin puhelinpistoke (kuvan vas. alakulma) ja television antennipistoke (oik. alakulma). Päädyimmekin uudessa ratkaisussa pitämään huonekalujen alkuperäiset keskinäiset paikat ja vain "kääntämään" huonetta 90 astetta vastapäivään! Tämä ratkaisu olikin jo paljon parempi. 

Hay algunas limitaciones para situar los muebles; el enchufe de teléfono (esquina inf. izq.) y el enchufe de la antena (esq.inf. dcha). En el nuevo plan decidimos dejar los muebles en sus sitios originales ¡pero "girar" el cuarto por 90 grados a contrareloj! Ésto ya parecía mucho mejor.


Sohvamme on syksyltä 2009, kun muutimme Suomeen ja alkaa olla jo hieman aikansa elänyt. Tyynyt ovat vain henkäys siitä, mitä ne ennen olivat ja istuinosakin on kuin litistynyt pannukakku. Eikä siihen oikein kunnolla koko meidän konkkaronkka mahdu illalla telkkaa tuijottelemaan. Äitini on jo varmaan vuoden verran yrittänyt houkutella meitä sohvakaupoille. 

Nuestro sofá es del otoño 2009 cuando mudamos a Finlandia y parece ya haber visto sus días de gloria. Los cojines ya no son más que un suspiro de lo que fueron y todo el sofá parece desinflado. Y no cabemos todos en el sofá para ver la tele cómodo. Hasta mi madre nos ha intentado llevar a ver sofás ya casi un año.

Eilen saimmekin aikaan lähteä katselemaan uutta sohvaa. Pyörähdimme Askossa, Sotkassa ja Maskussa. Laulumaa, Stemma ja Isku jätettiin suosiolla väliin; niiden hinnat ei ihan ole meidän budjetin mukaiset... Pari kivaa löytyikin, hieman kalliimpia kuin mitä olimme ajatelleet. Mutta kai kunnollisesta ja mieleisestä voi vähän maksaakin. 

Ayer tuvimos la idea de ir a ver sofás. Fuimos a Asko, Sotka  y Masku. Ni pensamos en entrar a Laulumaa, Stemma o Isku; sus precios no son exactamente para nuestro presupuesto... Encontramos unos que nos gustaban, un poco más caros de lo que habíamos pensado. Pero creo que se puede pagar algo de un sofá de calidad y que cumple nuestros requisitos

Askossa suosikkimme oli Miami-kulmasohva ja saimme siitä tarjouksenkin, kotona vain jälkeenpäin mittaillessa totesimme, ettei sen divaaniosa mahdu meidän olkkariin. Maskussa kävi samalla lailla; ihana leveä Magnum taas on leveydeltään liian suuri.

En Asko nuestro favorito fue el sofá Miami y nos hicieron una oferta. Pero después en casa tomamos medidas sólo para ver que no cabe la parte abierta en nuestro salón. Pasó lo mismo en Masku; el Magnum ancho y comodísimo era demasiado largo.

Miami
Magnun
Sotkassa ihastuimme Boston-sohviin. Muhkea divaanisohva ja sen pienempi versio menisivät molemmat mittailujemme mukaan olohuoneeseen, mutta Sotkan nettisivuilta ei pysty katsomaan hintoja eri kangasvaihtoehdoille. Suunnitteilla onkin sunnuntaille uusi löytöretki Askoon ja Sotkaan, katselemaan vielä tarkempien mittojen kanssa ja pyytämään tarkempia hintatietoja. Saas nähdä tuleeko kauppoja...?

En Sotka nos gustaban los sofás Boston. Tanto el modelo grande como el pequeño caben en el salón pero en la página internet de Sotka no se puede ver los precios para diferentes fundas. Ahora tenemos planeado una visita nueva a Asko y Sotka el domingo. Vamos a ver los sofás con medidas más exactas y preguntar por precios. ¿A ver si vamos a comprar algo...?

Boston B-divaani
Boston divaanisohva

12 kommenttia:

 1. Meillä oli Suomessa tuollainen iso musta tyylikkään yksinkertainen kulmasohva. Täällä ei oikein löydy omaan makuun sopivia huonekaluja. Paitsi ehkä Ikeasta. Harmittaa kun siitä ihanuudesta piti luopua! Se on kumma, miten amerikkalainen /texasilainen maku on aivan tosi kaukana suomalaisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli Kanarialla iiiiiiso kulmasohva. Niin leveä, että molemmat mahtui pötköttämään vierekkäin. Mutta siellä meidän olkkari olikin ehkä kolme kertaa tämän nykyisen kokoinen ja oikeastaan sohva kuin sohva mahtui sinne.

   Poista
 2. Toivottavasti löydätte kivan sohvan! :) Nyt tekisi mieli nähdä ihan kuvana, millainen se teidän olkkari on. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukut pystyyn! Täytynee tehdä ennen - jälkeen -postaus jos ja kun uusi sohva löytyy. Ja ehkä siivota vähän ennen kuvien ottamista... :P

   Poista
 3. Sunnuntaita! Ennen / jälkeen postaus olisi kiva. Mullakin olkkarin kohennus suunnitteilla...

  Ja kysymys: Mitä mieltä olet Valenciasta? Suunnittelen kevään matkaa ja se on toistaiseksi ykkösenä. Tai voisitko suositella jotain muuta ehdottomasti koettavaa espanjalaista kaupunkia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunnuntaita sinnekin suuntaan! Kiva, että eksyit blogiini.
   Tänään tehtiin sohvakaupat, joten muutaman viikon kuluttua ennen - jälkeen postausta luvassa!

   Minun on huono suositella mantereelta mitään, olen käynyt vain kerran Barcelonassa. Olen Kanarian asukki ja siellä reissanut lähinnä kotisaarella Gran Canarialla, La Palmalla ja päiväretken verran Teneriffalla. Sieltä suunnalta tiedänkin sitten paljon kivaa nähtävää ja koettavaa. Malagasta olen kuullut, että se on kaunis kaupunki.

   Poista
 4. Ok, kiitos! Ryhdyin lukemaan blogiasi espanjan takia kun olen espanjahullu:)
  www.intoetvimma.blogspot.fi

  Gran Ganarialla ja Las Palmasissa olen käynyt vuosia sitten, Teneriffa on näkemättä - mutta olen niin noihin kaupunkeihin höynähtänyt:) ans kattoo nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva olla avuksi! Täytyypä käydä kurkistamassa sinunkin blogiisi... ;)

   Poista
 5. Sisustaminen ja uusien järjestyksien mallintaminen on aina kivaa puuhaa. Toivotan onnea sohvakauppoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en vaan hahmota mitään päässäni, vaan mun pitää saada nähdä järjestys "livenä". Toinen vaihtoehto on piirtää mittakaavassa.

   Kaupat tehtiin tänään ja nyt odotellaan muutama viikko, että saadaan sohva kotiin.

   Poista
 6. Huu, jännäsisustusta eli sisustusjännää! Mää niin alan isona sisustussuunnittelijaksi. :) Toivottavasti sohva saapuu aikataulussa, on meinaan välillä kuulunut kentältä sellaista viestiä että kolmessa viikossa luvattu sohva teki matkaa kuusi viikkoa tms. Tuollainen mittakaavapiirros on tosi hyvä apuväline. Joskus isojen esineiden mittasuhteet yllättävät, ne ovat mielessä pienempiä kuin livenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän "sisustus" on edelleen melkoista sekamelskaa. Olishan se hienoa, että värimaailma olisi selkeä ja tyyli samaa, mutta tähän asti se on ollut lähinnä sulovilen-tyyliä: Kun halavalla sai... :P

   Mä uskon ja toivon, että nää sanoi mieluummin liian pitkän odotusajan kuin liian lyhyen. Tuumivat meinaan, että sohva tulisi "jouluksi kotiin"...

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!