tiistai 7. kesäkuuta 2016

Kevätjuhlaspektaakkeli - Espectáculo para el fin del curso

Vihjailin tuossa jo loppukeväällä meidän puuhailleen työpaikalla jotain huippuhauskaa ja huippusalaista. Työn alla oli musiikkivideo kevätjuhlaan oppilaille ylläriksi. Koko idea lähti Oulun suomalaisen yhteiskoulun opettajien abeille tekemästä videosta ja mietittiin, että kyllä meiltäkin semmonen luonnistuu!

Ya estuve insinuando antes que teníamos un proyecto en el cole. Algo superdivertido y supersecreto. Estuvimos preparando un video de música para sorprender los alumnos en la fiesta de fin del curso. La idea salió del video que habían hecho los profes de Suomalainen Yhteiskoulu de Oulu y pensamos que ¡nosotros también sabemos hacer algo así!

Pienen ideoinnin jälkeen valkkasimme biisit Sori (Paula Vesala) ja Tarkenee (JVG) ja sanoitukset kääntyivät koulumaailmaan viittauksilla Wilmaan ja läksyihin, jälkkiin, myöhästelyihin... Mustavalkoisessa Sorissa nutturapäiset opet loikoilee opehuoneessa pahoitellen teineille aiheuttamaansa mielipahaa ja väreissä kuvatussa Tarkeneessa oli luokallinen teinejä kuka missäkin puuhassa, mutta ei tietenkään opiskelemassa.

Después de echar ideas al aire eligimos las canciones Sori (de Paula Vesala) y Tarkenee (de JVG) y adaptamos las letras al mundo de la escuela referiendo a los deberes, recreos, castigos... En Sori que fue filmado en blanco y negro las profes arrogantes piden perdón por todo lo que han hecho sufrir los pobres adolescentes y en Tarkenee (filmado en color) nos vestimos de adolescentes y nos metimos en un aula haciendo todo lo posible menos estudiar.

Äikänope oli sanoittanut biisit uudelleen ja alkoi armoton sanojen opettelu. Musiikinope poikansa kanssa oli valmistellut taustat nauhoituksia varten. Loppupelissä allekirjoittanut päätyi räppäämään soolona Tarkeneen ensimmäisen säkeistön! Seuraavana oli vuorossa itse videon nauhoittaminen. Sanoitukset määräsivät pitkälti tapahtumat, mutta liikkaopen kanssa pääsin tekemään kertosäkeistöihin omat koreografiat. Kuvauksissa oli tosi hauskaa ja kaikki nauroi, kuinka meistä kaikista yhtäkkiä löytyikin se pieni sisäinen teini!

La profe de lengua y literatura hizo las letras nuevas para las canciones y nos tocó aprenderlas. La profe de música con su hijo preparó la música. ¡Al final yo terminé rapear sola el primer verso de Tarkenee! Luego nos tocó grabar el video. Los eventos del video salieron principalmente de la letra pero los coros tenían coreografías que hice con la profe de deporte. ¡Nos pasamos bomba grabando el video y nos reímos que obviamente hay un pequeño adolescente dentro de cada uno de nosotros!

Koska sovimme, ettei videota julkaista missään, eikä sitä edes tekijänoikeusasiat salli, ette valitettavasti pääse sitä näkemään. Sanojakaan en voi tänne laittaa. Olen kuitenkin napannut muutamia kuvakaappauksia videolta ja tuhertanut työkavereiden nassuja niin, ettei kuvista erotu kuin allekirjoittanut, räppinimellä "Sabotaasi" esiintynyt pikkupissis!

Ya que quedamos que no se publica el video y tampoco lo permiten los derechos del autor lamentablemente no van a verlo. Tampoco pude poner las letras de las canciones aquí en el blog. Pero aquí les dejo unas fotos captadas del video que he retocado así que solo se puede reconocerme a mí, ¡la pequeña pija con el nombre artista "Sabotaje"!

8 kommenttia:

 1. Miten hauska idea! :D opettajien jutut jää aina mieleen, kun harvemmin opet heittäytyy kunnolla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin mun oma luokka tuumi, että oli tosi hauska video! Musta on ainakin suomalainen jäykkyys hävinnyt Kanarialla ja oon valmis lähtemään mukaan erilaisiin hullutuksiin. :)

   Poista
 2. Kuulostaa kyllä superhauskalta! Olisin kovasti halunnut nähdä videon:'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisihan siitä paremmin selvän saanut kuin mun selostuksista, mutta kun näin sovittiin, niin muiden toivetta on kuunneltava. Oli kyllä tosi hauskaa sitä tehdessä, toivottavasti ei ole meidän viimeinen videoprojekti! :D

   Poista
 3. Uteliaisuus kyllä heräsi videon näkemiseen, mutta ymmärtäähän tuon, ettei sitä voi näyttää. Jo kuvista onneksi välittyy hauskuus ja näkyy, miten hyvin sait eläydyttyä rooliin. :D Selviä teiniviboja! Erityisesti ensimmäisen kuvan asenteellinen EVVK-ilme on huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tiedän kiusaavani teitä, kun kerron ja sitten en kuitenkaan näytä... Mutta näin tällä kertaa. Toi eka kuva on siitä mun suosikki, että siinä on meidän jesaripuhelin (joka toimii!! - kaikki kysyi), jossa ei todellakaan ole kosketusnäyttöä! :D

   Poista
 4. :D Haha mitähän sitä keksisi ens vuonna omille pikkusille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun aloittaa suunnittelun, niin sitähän ehtii vaikka mitä! :D

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!