torstai 9. kesäkuuta 2016

Reissu varattu! - ¡El viaje reservado!

Kolme viikkoa ja ukolla koittaa kesäloma. Sellainen ihan oikea, ei vielä ihan täysmittainen, mutta ihan oikea. Matkatoimisto Menninkäinen onkin työskennellyt ahkerasti koko kevään. Tänä kesänä on tarkoitus toteuttaa jo viime kesälle haaveiltu Ruotsi-Norja-automatka.

Tres semanas y a mi cari le tocan las vacaciones. Unas de verdad, todavía no completas, pero son de verdad. La agencia de viajes Lagartera ha trabajado mucho durante la primavera. Este verano vamos a realizar el viaje que ya soñamos hacer el año pasado; una vuelta en coche através de Suecia y Noruega.

Reitti varmistui vasta viimeisten majapaikkojen myötä ja näyttää tältä:
La ruta final se confirmó con los últimos alojamientos y así será:Reitti muotoutui matkalaisten toiveiden mukaan. Oslo ja Bergen ja kauniita vuonomaisemia. Myös Atlantintie Kristiansundin luona oli listalla. Mukaan eivät mahtuneet enää Trondheim ja Åre, koska nettisivuja tutkiessani päivittäiset ajomatkat neuvottiin pitämään Suomen mittapuuta lyhyempinä Norjan  kiemurtelevien teiden hitaampien ajonopeuksien vuoksi.

La ruta fue diseñada según las preferencias de los viajeros. Oslo y Bergen y bonitos fiordos. También queríamos ver La Carretera del Atlántico cerca de Kristiansund. Ya no quedaba espacio para Trondheim y Åre porque según el internet en Noruega no se puede conducir tramites diarios igual de largos que en Finlandia por las carreteras serpentinas y velocidades más bajas.

Majoituksia olen etsinyt Booking.com-sivustolta ja google-kartan avulla. Booking kaikista hakusivuista siksi, että se näyttää myös mökit ja leirintäalueet. Sivulla on helppo rajata tuloksia mm. budjettimme ja eläinystävällisyyden mukaan. Koirathan ovat taas kerran mukana matkassa!

He utilisado booking.com y el mapa de google para buscar alojamientos. De todas las páginas del internet elegí booking porque muestra también las cabañas y los camping. También pude limitar los resultados de la búsqueda según nuestro presupuesto y si se puede traer mascotas. ¡Por supuesto los perros viajan con nosotros!


(Kuva netistä- La foto del internet)

Bookingin kautta varasin lopulta vain yhden kahdeksasta majoituksesta, loppuihin laitoin sähköpostia. Halusin varmistaa, että koirat ovat sallittuja ja paljonko niistä joutuu mahdollisesti maksamaan lisämaksua. Viime kesän kirjeenvaihtoon verrattuna täytyy sanoa norjalaisten vievän asiakaspalvelumaaottelun 6-0. Yritin parhaani kirjoittaa viestit norjaksi ja sainkin todella ystävällisiä vastauksia. Jopa niiltä, joille jouduin syystä tai toisesta sanomaan "kiitos ei".

Al final reservé sólo un alojamiento através del booking y al resto, les mandé correo electrónico. Quería asegurar que están permitidos los perros y si hay algún coste extra por ellos. Comparado con la correspondencia del verano pasado tengo que decir que los noruegos llevan el premio de la mejor atención al cliente. Intenté mi mejor escribir los mensajes en noruego y las respuestas fueron muy amables. Incluso las que recibí después de decir "no gracias" por alguna razón.

Valmisteluista jäljellä on enää koirien madotukset ja kuljetushäkin valmistelu matkaa varten. Suunnittelin ostavani häkkiin viilennysalustan ja häkkituulettimen. (Elättelen toiveita lämpimästä heinäkuusta Norjassa...) Ja tietysti Norja-aiheisilla matkailusivuilla pyöriminen käyntikohteita etsien ja matkakuumetta nostattaen!

Las últimas preparaciones son los tratamientos antiparasitarios de los perros y preparar su transportín para el viaje. He planeado comprar un colchón refrigerante y un ventilador para el transportín. (Sigo soñando de un julio calentito en Noruega...) ¡Y por supuesto voy a pasar tiempo en páginas turísticas sobre Noruega buscando sitios para visitar y multiplicando las ganas de salir ya!


(Kuva netistä - La foto del internet)

16 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin kivalta! :) Eläinten kanssa matkaamisessa on aina omat haasteensa. :P Mukavaa kesän jatkoa ja toivotaan tämän hetkisiä parempia lomasäitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nämä ovat tottuneita matkaajia, mutta kyllä ne silti pitää ottaa monessa kohtaa huomioon. Esim. lauttamatkat Tku-Tukholma otettiin yöksi (vaikka olivatkin kalliimmat) siitäkin syystä, että koirien on helpompi nukkua se 9h kuin huuhailla laivalla...

   Poista
 2. Varmasti aivan mieletön reissu tiedossa! :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Vielä kun sais jotenkin tilattua etukäteensopivat kelit... :D

   Poista
 4. Ihanan kuuloinen reissu tulossa! :) Harmi, ettei Trondheim mahtunut mukaan, sillä se on mahtava kaupunki! Olen viettänyt viikon Moldessa, joka on ihan Trondheimin vieressä ja tuossa suuressakin kaupungissa tuli vierailtua - ihan huippua ylipäätään matkustaa Norjassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietittiin, että kun pohjois-Norja on jo koluttu, voisi siirtyä etelämpään. Oslossa olin 3 viikkoa yliopistoaikana pakollisessa norjan kielen harjoittelussa. Hotelli, joka meillä on varattuna, on ihan niiden oppilasasuntojen vieressä, jossa silloin asuin!

   Poista
 5. Multa on puuttunut kämpiltä netti jo kohta parin viikon ajan, ja olen harmitellut sitä, kuinka en pääse kommentoimaan seuraamiani blogeja, vilkuilemaan vain. Mutta upean reissun olet järjestänyt, hommaa tuntuu piisanneen! Loma tulee varmasti tarpeeseen kaiken työnteon jälkeen sen lisäksi, että juuri nämä kohteet ovat muutenkin olleet unelmissanne. Aiotko blogata matkalta vai vasta sen jälkeen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän laskelmointihullu aikaa saa tällaiseen menemään enemmän kuin on tarpeenkaan, mutta esimerkiksi jo koirien takia täytyy olla ajoissa liikkeellä ja ne tuovat oman osansa matkan suunnitteluun.

   Tänään olen yrittänyt selvitellä nettiyhteyksiä, koska meidän jesarisimpukkanokialaisella ei nettiin pääse ihan tosta vaan. Joissakin majapaikoissamme ilmoitetaan olevan nettiyhteys, joten ihan pimennossa ei tulla olemaan. Voi olla, että matkalta tulee kuva-makupaloja ja tarkempaa raporttia jälkeenpäin.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!