keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Syksyinen Saaga - La Saga del otoño

Syksy on ollut aivan ihana. Ilmat mitä parhaimmat ulkoiluun ja aika on muutenkin mennyt tosi nopeasti. Havahduinkin yksi päivä siihen, etten ole vielä vaihtanut makuuhuoneeseen talvisempia verhoja ja mattoja. Vihreä väritys muuttuu liila-valkoiseksi syksyn myötä. Olohuoneeseen halusin hämäriä iltoja valaisemaan valopallot. Nyt ne koristavat ikkunaa ja ajastimen ansiosta niiden sytyttelystä ja sammuttelusta ei tarvitse huolehtia.

Este otoño ha sido fenomenal. El tiempo casi siempre perfecto para salir y estar fuera y en general el tiempo ha ido volando. El otro día me dí cuenta de que no he cambiado las cortinas y las alfombras del dormitorio. Los colores veraniegos de verde cambian para lila y blanco al llegar el otoño. Para el salón quería algo para alumbrar las noches oscuras y compré bolitas de luz. Las colgué en la ventana y gracias a un temporizador se encienden y apagan solas.


Samalla paikkoja järjestellessäni kirosin taas olohuoneen vähäistä säilytystilaa. Meillä ei oikeastaan ole kuin kapea sohvapöytä, jossa on alataso, tv-taso ja tietokonepöytä. Millekään kirjahyllyviritelmälle ei yksinkertaisesti ole tilaa. Seinähyllyjäkin vierastan. Pienen penkin vierestä mittailin kuitenkin sen verran tilaa, että siihen mahtuisi joku kapea hyllykkö. Jyskistä jo bongasin sopivan, vaan niitä ei ollut meidän Jyskissä yhtään varastossa. Tänään Tokmannilla osui kuitenkin silmiini vastaava ja edullisempi, joten kaappasin sen samantien mukaani.

Ya que empecé a organizar la casa me dí cuenta otra vez del problema que tenemos en el salón; falta de almacenaje. Sólo tenemos una mesita de sofá, mesa de tele y la mesa de ordenador. No hay espacio para ningún tipo de estantería grande y tampoco me convencen los estantes de pared. Encontré un hueco al lado de un banquillo para una estantería estrecha. Ya ví una perfecta en Jysk pero no la tenían en el Jysk cercano. Hoy en Tokmanni vi otra practicamente igual y más barata y la traje a casa.

Kauankohan noi "lasten" lelut saa olla tuolla...? - ¿A ver cuánto tiempo quedarán los juguetes de "los niños" allí...?

Varsinaisesti lähdin käymään Pentikillä, koska heillä on syysmarkkinat ja sen myötä alennuksia eri tuotteista. Olen jo pitkään kuolannut Pentikin Saaga-sarjan tuotteita, vaan en ole vielä yhtään hankkinut. Paitsi liskoihin, jotka muistuttavat Kanariasta, minulla on heikkous poroihin ja niitähän Saaga on pullollaan! Joku nauraa kohta, mutta "tuhlasin" kokonaiset 11 euroa ja hankin juomalasin ja keittiöpyyhkeen. Olisihan siellä ollut vaikka mitä ihanaa, mutta pihi mikä pihi.

Mi destino de hoy fue la tienda de Pentik porque tienen las rebajas de otoño y descuentos en varios productos. Me he enamorado de los productos del serie Saaga pero no he comprado todavía ninguno. Aparte de los lagartos que me recuerdan de Canarias me encantan los renos ¡y el serie Saaga está lleno de renos! Ya sé que alguien de ustedes va a reir pero "gasté" un gran total de 11 euros y me compré un vaso y toalla de cocina. Había un montón de cosas bonitas pero soy un poco tacaña.
8 kommenttia:

 1. Ihanat nuo valot! Itsekin katselin tänään kaupoissa jouluvaloja - jännää, että niitä on jo nyt! :D ja tiedän hyvin tunteen, kun säilytystilaa ei ole! Meille tosin ei mahdu edes lisähyllyä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kausivalot! ;) Näin mä eilen kaupassa jo joulukalentereitakin...

   Toinen oleellinen kysymys (ainakin meillä) on, että onko säilytystilaa liian vähän vai säilytettävää liian paljon...?

   Poista
 2. Tuollaista pikku avohyllykköä minäkin haaveilin vessaan kun ikeassa kävimme. Mies sai vaan taas perusteltua niin hyvin oman mielipiteensä ja meille tuli seinäkaappi. Onhan se tietty siistimpi hammasharjoja ym varten mutta jotenkin tylsä.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkkarissa ja keittiössäkin olisi sopivaa seinätilaa hyllyille, mutta kun meidän taloudessa ei ole minkään sortin porakonetta tai vastaavaa vekotinta, niin kaikki ripustelusysteemit jääköön suosiolla.

   Poista
 3. Hyvännäköiset valot! Kiva idea muutenkin tuo, että laittaa syksyisemmät verhot ja matot (ei siis jouluiset ja vasta jouluksi); minäkin kai joskus vaihtelin noita vuodenajan mukaan, mutta esim. makkarissa mulla on talvisinkin kukkia verhoissa muistuttamassa eloisasta luonnosta, jota ei talvisin näe kuukausiin. Tosi kivoja nuo porot; muistan, että kerroit poroihastuksestasi, kun keskustelimme pöllömuodista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hirveän hankala saada niistä hyvää kuvaa, kun pitäis kuitenkin olla pimeää, kun niitä kuvaa...

   Mulla on ollut tonttu (ei sellainen puutarha- vaan ihan tonttu) etuoven vieressä koko kesän ja kaksi joulutähteä ikkunalla ja joulukuusi olkkarin nurkassa. Joku sanoi laittavansa kesäisin tummempisävyiset verhot ja talviaikaan vaaleat tuomaan vähän edes valoisuutta pimeään. Sinulla on vähän sama idea kukkakuosin kanssa ja minusta ihan looginen ajattelutapa.

   Porot on ihquja!! :D :D

   Poista
 4. Tuo tilanpuute on turhauttavaa! :P Toivottavasti hyllykkö toi siihen apua. Komppaan Mielekäsmiellekarttaa, kiva idea laittaa syksyisemmät verhot ja matot. :) Hei, porot on symppiksiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä hylly tuli tarpeeseen ja avuksi. Mä olen kuitenkin sen verran laiska sisustaja, että kaksilla verhoilla mennään; en mä enää jouluksi jaksaisi eri verhoja laitella. Ja porot on <3!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!