lauantai 18. elokuuta 2018

Läskit pyöräilee Levillä - Los fat en fatbikes en Levi

Levi valikoitui kohteeksi siksikin, että siellä on mahdollisuus vuokrata pyörä. Miehen polvet eivät kestä pitkiä tunturivaelluksia, joten idea oli napata hänelle polkupyörä alle. Heti toisena päivänä olimmekin aamukymmeneltä  Zero Pointissa valmiina hakemaan pyörät. Valitsimme kaksi tavallista läskipyörää ja yhden sähköavustetun läskipyörän. Hintaa kahdelle tunnille tuli yhteensä 80 euroa.

Uno de los motivos para elegir Levi como nuestro destino fue la posibilidad de alquilar una bici. Las rodillas de mi esposo no aguantan caminatas muy largas y la idea era cogerle una bici. Ya el segundo día  estuvimos a las diez de la mañana en Zero Point para buscarnos bicis. Eligimos dos fatbikes normales y una eléctrica. El precio en total para dos horas fue 80 euros.

Ajelimme keskustasta Levin länsipuolta Activity Parkiin ja takaisin ja koska aikaa oli vielä, ennätimme ajella vielä jo kävelemämme Miniporon lenkin.

Condujimos desde el centro por lado oeste de Levi hasta Activity Park y volvimos y porque sobró tiempo, hicimos la vuelta de Miniporo que ya habíamos caminado antes.

Läskipyörä oli ulkonäöstään huolimatta kevyt polkea ja kyyti oli miellyttävää. Meno ei ollut raskasta pehmeällä pururadalla eikä pikkupoluilla kivet tai puiden juuret hidastaneet matkantekoa. Asfaltillakin pyöra rullaili ketterästi. Testailimme myös jokainen vuorollaan miehen alla ollutta sähköavusteista fatbikea ja se se vasta hauskaa menoa oli! Ylämäet meni kevyesti istuskellen, kun moottori tehosti polkemista. Minulle ainakin iski hirveä halu hommata moinen peli ihan omaksi, sillä menisi työmatkat hujahduksessa talvellakin. Ylämäkipainotteiseen menomatkaan olisi moottori apuna ja töissä ei olisi hiestä märkä. Paluumatkan voisi sitten rullailla alamäkeä vaikka ihan ilman moottoriakin.

Aunque no tiene esa pinta, fatbike no es duro de pedalear y anda muy suave. En un superficie suave corre sin más esfuerzo y ni se siente las piedras o las raices de los árboles en los senderos más pequeños. Y en asfalto camina igual que una bici normal Probamos cada uno la fatbike eléctrica que tenía mi esposo ¡y eso sí que fue guay! Con la ayuda del motor subiste las cuestas sentada. Ahora tengo ganas de comprarme una igual para ir al trabajo en invierno. Mi ruta es cuesta arriba por las mañanas y con la ayuda del motor no estaría empapada de sudor al llegar al curro. La vuelta se podría hacer incluso sin motor. 

                                                                     


Viimeisenä päivänä vuokrasimme ukkelille sähköläskin keskustan Sportiasta, joka myös vuokraa pyöriä. Vuokrasimme pyörän vuorokaudeksi (24h) hintaan 50e. Koska olimme lähdössä kohti etelää seuraavana päivänä, palautimme pyörän jo samana iltana. Palautus onnistui myyjän ohjeiden mukaan, vaikka liike olikin jo kiinni. 

El último día alquilamos una fat eléctrica en el Sportia del centro que también alquila bicis. La alquilamos para un día (24h) por 50e. Devolvimos la bici la misma noche porque el próximo día seguiría el camino al sur. Con las instrucciones que nos dió el dependiente pudimos devolver la bici aunque la tienda ya estaba cerrada.

Suunnistimme lenkille, joka kiertää Immeljärven. Mies pyörällä, minä, äiti ja koirat kävellen. Ketterä pyörä kipusi taas kivikkoisemmatkin ylämäet moottorin avustaessa tarvittaessa ja leveiden renkaiden pehmentäessä menoa. 

Aquel día hicimos la vuelta del lago Immeljärvi. Mi esposo en bici, yo, mi madre y los perros caminando. La bici eléctrica subió las cuestas rocosas como si nada gracias al motor y las ruedas anchas.
Immeljärven länsipuolella on Korkeaniemen näköalapaikka, jossa on tulistelupaikat sekä sisällä että ulkona ja huussi. Meillä ei ollut isommin evästä mukana, mutta napattiin pari kuvaa ja hörpättiin mehua ja matka jatkui.

En el lado oeste de Immeljärvi está el mirador de Korkeaniemi con posibilidad de tener un asadero tanto fuera como dentro y una letrina. No habíamos cogido tantas cosas para comer pero sacamos un par de fotos y bebimos un poco de zumo y seguía el camino.

Kierros jatkui jo edelliseltä pyörälenkiltä tutulle Levin kiertävälle polulle, jota pitkin jatkoimme takaisin kohti keskustaa. Pysähdyimme mehutauolle ja katselimme Immeljärven toiselle puolen, josta onnistuimmekin bongaamaan Korkeaniemen taukopaikan.

La vuelta seguía de vuelta al centro por el camino que ya conocimos de la vuelta del otro día. Paramos para beber zumo y miramos al otro lado del lago Immeljärvi donde conseguimos ver el mirador de Korkeaniemi.


Koska päivä oli poutainen ja fatbikessa vielä vuokra-aikaa, haimme minulle ja äidilleni Levi-pyörät Hullusta Porosta. Levi-pyöriä voi lainata ilmaiseksi vuorokauden ajaksi ympäri Leviä hotelleista ja Zero Pontista. Olimme jo kertaalleen lainanneetkin koko sakille Levi-pyörät, joissa on kätevä etukori ja leveät, maastopyörämäiset renkaat. Vaihteita näissä pyörissä ei ole, mutta ihan hyvästä kuntoilusta meni iltalenkkimme Kivirakasta Levi Golfin ja uimarannan kautta takaisin keskustaan ja Kivirakkaan.

Ya que no llovía y el teníamos el fatbike, fuimos a buscar para mí y mi madre Levi-bicis del hotel Hullu Poro. Levi-bicis se puede coger prestada para un día en diferentes hoteles de Levi y en Zero Point. Ya habíamos cogido una vez estas bicis que tienen una cesta delante y ruedas anchas tipo mountainbike. No tienen cambios pero se puede tomar como ejercicio la vuelta de noche desde Kivirakka por Levi Golf y la playa de vuelta al centro y Kivirakka.4 kommenttia:

 1. Voi vitsit, olipa kiva lukea tätä nyt, kun minäkin olen käynyt Levillä. Zero Pointkin tuli tutuksi, kun kävin siellä kahveella, olikos se nyt Cafe Tanja tai jokin semmoinen. Suklaakakku oli ihan törkeän hyvää. Siinä vieressä oli myös jokin urheilukauppa, jolla oli rekkejä siinä käytävällä, ja yksi Kari Traan treenitoppi meinasi lähteä heräteostoksena mukaan. :-) Jäi kuitenkin ostamatta, kun en jaksanut mennä sovittamaan.

  Ja myötätuntoni miehellesi: polviongelmien kanssa eläminen ei ole kivaa. Pyöräileminen sopisi minullekin, mutta omaa pyörää en ole hankkinut (kaksi edellistä varastettiin), ja kuntopyöräkin hajosi. Tosin kuntopyörällä polkeminen on ehkä veemäisintä liikuntaa ever.

  Minäkin olen aina kuvitellut, että läskipyörä olisi hirveän raskas ajaa, joten kiva kuulla, että niin ei olekaan! Pitäisi päästä joskus itsekin kokeilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama fiilis, kun luki sun Kilppari-tekstejä. Tyyliin mä muistan ton kiven / puunuuren / näkymän... Mäkin katselin (joka kerta katselen) niitä rekkejä, mutta mun mielestä niistä on suuresta osasta alehinnat kaukana. Tai sit mä oon vaan tosi pihi.

   Ukkelia ahdistaa, kun polven takia ei voi kaikenlaista liikuntaa harrastaa. Ja jos et harrasta, paino nousee ja se ei taas ole hyvä polvelle. Hankittiin sille salikortti, että voisi vahvistaa muita lihaksia ja rääkätä itseään polvelle sopivin tavoin, siten pudottaa painoa ja helpottaa polven oloa.

   Läski oli tosiaan yllättävän ketterä. Vähän kuin olisi ajanut pyörää, mutta istunut mönkkärin kyydissä!

   Poista
 2. On noi läski(pyörä)t vaan hassuja. En ole itse semmoista koskaan kokeillut. Mies kovasti tykkäsi semmoisesta semiläskistä sähköpyörästä, joka sillä oli koeajossa - kunnes kaatui ja mursi kyynärluunsa. Tai no tykkäs kai se pyörästä sen jälkeenkin, mutta ei ole sähköpyörään kuitenkaan vielä investoinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts... Ei kiva murtaa paikkoja, vaikka pyörä olikin kyllä kiva. Sähköllä ja ilman...

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!