tiistai 21. elokuuta 2018

Lapinmatka - kohti etelää - El viaje a Laponia - hacia el sur

Neljä yötä oli vietetty Levillä ja oli aika kääntää auton nokka kohti etelää. Ajelimme Rovaniemen kautta kohti Oulua, jossa olisi viimeinen yöpaikka. Matkalla napsimme geokätköjä sopivista paikoista, kuten Tervolassa St1 Peuralta, jossa tankattiin maistuvilla letuilla ja Keminmaan vanhalla kirkolla, jonne ei päässyt tuon lähemmäs, koska alue oli suljettu rakennustöiden vuoksi.

Teníamos cuatro noches detrás en Levi y nos tocó volver al sur. Condujimos por Rovaniemi hacia Oulu donde pasaríamos la última noche. En camino buscamos algunos geocaches en sitios interesantes como en la gasolinera St1 Peura en Tervola donde comimos crepes sabrosos y en la iglesia vieja de Keminmaa que no se puedo acercar más porque estaba en obras.


Oulussa oli varattuna reissun ainoa hotellimajoitus. Otettiin s-kortilla Sokos Hotelsin kesätarjous ja kun pirpanatkaan ei maksaneet kuin 15e lisää, niin valinta oli helppo; Sokos Hotel Eden.  Länsirannikolla on majoitustarjonta melko kallista, jos mökkejä katselee ja tähän tulisi sentään aamupala eikä siivotakaan tarttis. Samalla hinnalla oltaisiin vielä päästy kylpyläänkin, mutta se jätettiin nyt välistä. Koiriakin odotti oma tervetuliaispaketti!

En Oulu teníamos la única noche en hotel del viaje. Aprovechamos de la oferta veraniega de Sokos Hotels y ya que los perritos no costaban más de 15e, la cosa era clara; Sokos Hotel Eden. En la costa oeste los alojamientos no son exactamente baratos si buscas una cabaña y ésto por lo menos tenía el desayuno y la limpieza final. Con el mismo precio podríamos haber ido al spa del hotel pero esta vez no fuimos. ¡Hasta los perros tuvieron su regalo de bienvenida! Kannettiin tavarat huoneeseen ja lähdettiin kävelemään rannalle. Tämä on yksi niitä harvoja rantoja Suomessa, joita miehen mukaan voi edes kutsua rannaksi. Paljon oli uimareita Nallikarin rannalla lämpimänä sunnuntai-iltapäivänä ja niin päätimme mekin mennä uimaan. Tai ei sitä kyllä ihan uimiseksi voinut sanoa. Käveltiin parisataa metriä polven syvyisessä vedessä, käännyttiin ympäri ja lilluttiin käsipohjaa takaisin. Mutta vesi oli lämmintä!

Llevamos las cosas a la habitación y fuimos de paseo a la playa. Esta es una de las pocas playas en Finlandia que según mi esposo se puede llamar playa. Había muchos bañistas en la playa de Nallikari en este domingo soleado y nosotros también decidimos ir a bañar. Aunque no que lo puedas haber llamado "bañar". Caminamos unos doscientos metros y el agua no nos llegó más que a rodillas, dimos la vuelta y volvimos "gateando" por el fondo. ¡Pero qué caliente era el agua!


Pikkuhiljaa alkoi olla nälkä, joten lähdimme ajelemaan keskustaan, sillä halusin myös nähdä Toripolliisi-patsaan. Päädyttiin linjalle McDonald´s & Subway ja hipsittiin eväinemme torille ja matkalla nähtiin tuo tukeva poliisisetäkin.

Poco a poco nos entró el hambre y salimos para el centro porque quise ver la estatua Toripolliisi. Terminamos buscando la comida de McDonald's y Subway y bajamos al mercadillo a comer. En camino vimos el señor policia gordito. 


Koirien iltapissalenkillä ihailtiin vielä kaunista auringonlaskua meren yllä. Seuraavana päivänä massut täynnä herkullisesta aamiaisesta ajelimme viimeisen pätkän kotiin. 

Al sacar los perros por la noche contemplamos la bonita puesta del sol sobre el mar. El próximo día nos llenamos las barrigas con el delicioso desayuno y condujimos la última racha a casa.
8 kommenttia:

 1. Voi apua, miten ihanaa, kun koiratkin saivat oman tervetuliaispaketin! :-) Ihanasti huomioitu. Ja on ne muutenkin vaan niin ihania karvaturrikoita. <3 Pus pus!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli ne aika otettuja paketista... Tosin Oliver rakastui kaikkein eniten ihaniin pehmeisiin valkoisiin tyynyihin! <3

   Poista
 2. Kuulostaa niin ihanalta! :) Ja noi teidän koirat on niin söpöjä. :) Tässähän tulee kohta koirakuume, kun noita kuvia katsoo. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa... Täytyy aloittaa söpö koira - kuvapommitus... ;)

   Poista
 3. Voi että, tulee niin hinku päästä itsekin rannikolle <3 Vietettiin lapsuuden kesiä paljon Naantalissa ja rannikko on niin ihanaa seutua! Nallikarissakin muistan kanssa kävelleeni toooooodella kauas, ennen kuin pystyi edes uimaan (olin lapsi, niin se ehkä näyttikin uimiselta :D). Ihanan kuuloinen reissu ollut teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva reissu kyllä, säätkin osui aikalailla kohdilleen. Mä en ole koskaan ollut meri-ihminen, enemmänkin järvi-ihminen. En edes Kanarialla. Mutta on niitä järviäkin tullut vastaan, joissa saa kävellä ja kävellä ennen kuin pääsee edes yrittämään uimista. :D

   Poista
 4. Mukava lukea, että kävitte Oulussa. Minulle se on rakas paikka, sillä asuimme siellä vajaat kolme vuotta kakkosasunnossamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet löytänyt blogiini! Oulu oli to-do-listalla, kun se niin usein on ollut vain ohikulkukohde. Mulla oli nyt jo fiksaatio Toripolliisiin ja pitihän se Nallikariin päästä uimasille!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!