lauantai 16. toukokuuta 2020

Lista 20/52

20. Kirjaa ne asiat, jotka saavat sinut tuntemaan olosi huolettomaksi.
20. Apunta las cosas que te hacen sentir despreocupada.

Järjestys ja suunnitelmat

Vaaka ei voi tähän muuta vastata. Suunnittelen aina kaiken hyvissä ajoin ja huolta aiheuttaakin, jos aikatauluni ja suunnitelmani riippuvat muista ja en saa heiltä tarvitsemiani tietoja ajoissa. Sanonta "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty" on juuri sitä mikä minulle on huolettomuutta. Kun asiat ovat järjestyksessä, huoletkin kaikkoaa.

Órden y planes

Una libra no puede contestar otra cosa. Planeo todo de antemano y me preocupa si mis horarios y mis planes dependen de los demás y no me dan la información que necesito a tiempo. La frase "Bien planeado es medio hecho" es exactamente lo que para mí significa despreocupación. Cuando tienes las cosas en órden, no hace falta preocuparse.

Terveys

Sekä oma että kaikkien läheisten koirista alkaen. Mielikuvitukseni alkaa usein laukata vähän liiankin kanssa, jos joku läheiseni tai itse olen kipeä. Siis jos ei puhuta tavallisista flunssista tai lihaskolotuksista.

La salud

Tanto la mía como la de mi familia hasta la de los perros. Mi imaginación a veces vuela un poco demasiado alto si yo o algún familiar está enfermo. Quiero decir otra cosa que una gripe común o dolor muscular.

Tietotaito

Vastaamme tulee väistämättä silloin tällöin haasteita. Luottamus siihen, että minulla on tietoa ja taitoa joustaa uudessa tilanteessa ja selättää haaste tuovat varmuutta ja luottamusta omaan itseeni. Tiukoissa tilanteissa osaan hyödyntää osaamistani tai hakea tarvittavan tiedon hoitaakseni homman.

Conocimientos

Enfrentamos retos en la vida sin duda. La confianza en tener los conocimientos suficientes para ser flexible ante una situación nueva me dan confianza y seguridad y ayudan a salir ganadora. En situaciones duras sé utilizar lo que he aprendido o buscar la información necesaria para resolver el problema.

Mañana

Kanarialla oppimani oikeanlainen mañana-meininki tuo myös huolettomuutta elämään. Asiat hoidetaan, mutta kun on niiden aika. Oleellinen ja tärkein tehdään ensin ja turhista ei stressata.

Mañana

Vivir en Canarias me enseñó que la manera correcta de pensamiento "mañana" quita preocupaciones. Tu cumples con tus compromisos pero cuando toca. Primero se hace lo importante y lo esencial pero sin estresar por lo innecesario.
2 kommenttia:

 1. Hyvin sie kyllä keksit vastauksia näihin. Mä en ikinä keksisi mitään vastattavaa tähänkään, vaikka miettisin pääni puhki. No raha voisi tuoda huolettomuutta, jos pankkitili pullistelisi. Ja läheisten terveys tietty myös. Mutta toisaalta terveydentila voi muuttua niin äkisti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joissakin on heti selvä ajatus ja joissakin saa kyllä vähän puristaa enemmänkin.
   Rahaa mäkin ensin mietin, mutta ajattelin, että otan sellaisia mitkä jo toteutuu. Ei meillä huolia nytkään rahan suhteen ole, mutta sanoisin, että sitä on silleen sopivasti.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!