keskiviikko 14. lokakuuta 2020

Ruokahaaste - Pensamientos sobre comida

Leivän ala- vai yläpuoli? Molempi puoli.

¿La parte arriba o abajo del pan? Ambas.

Kevytjuusto- vai normi? Yök, juusto.

¿Queso lígero o normal? Queso, qué asco.

Pizza ananaksella vai ilman? Ei todellakaan tungeta mitään hedelmiä mihinkään ruokaan. Jälkkärit on eri asia.

¿Pizza con o sin piña? La fruta no va en ninguna comida. Los postres son otra cosa.

Maito vai korvaava ”maito”? Punainen maito ja kahviin kondensoitu maito.

¿Leche normal o vegetal? Leche entera y leche condensada para café.


Hedelmäkarkit vai salmiakki? Hedelmäkarkit, salmiakki on pahaa.

¿Caramelos de fruta o salmiakki? Los de fruta, salmiakki no me gusta.

Jäätelö vai leivonnaiset? Leivonnaiset.

¿Helado o repostería? Repostería.

Hernekeitto vai maksalaatikko? Maksalaatikko rusinoilla. Mulla on traumoja hernekeitosta. Ei, ei sellaisia...

¿Sopa de guisantes o caserola de hígado? Caserola de hígado con pasas. Tengo traumas de sopa de guisantes. No, de esos no...

Ravintola- vai kotiruoka? Mun ukkeli kokkaa niin hyvin, että se on kuin ravintolassa söisi! Ja sama juttu, jos ollaan äidin patojen äärellä.

¿Comida de restaurante o comida casera? Mi esposo cocina tan bien que parece comer en un restaurante! E igual si sentamos en la mesa en la casa de mi madre.

Kokkaaminen vai leipominen? Leipominen, koska mulla ei ole lupaa kokata meillä. Syynä lienee tapetut keittiötyövälineet. Enkä mä edes pidä kokkaamisesta. 

¿Cocinar o hacer pastelería? Pastelería porque no tengo permiso cocinar en nuestra casa. Puede que es por los utensilios que he matado. Y ni me gusta cocinar.

Aina (jää)kaapissa? Maitoa, koiranruokaa, jogurttia, tomaattia, kurkkua, ukkelin vesipullot.

¿Siempre en la nevera? Leche, comida de perros, yogur, tomate, pepino, las botellas de agua de mi esposo.

Lempikasvis? Peruna. Kuuluu aterialle.

¿Verdura favorita? Papa. Parte esencial de comida.

Inhokkikasvis? Kaikki loput. No ei ehkä... En mä tiedä niiden nimiä, kun en syö niitä. Kerran ukkeli teki pastaa, jonka sekaan se laittoi pakastekasviksia. Siellä oli semmosia vihreitä pieniä palleroita. Oli muuten hitokseen pahoja! Ei, ei ollu herneitä...

¿Verdura menos favorita? Todo el resto. Pues quizás no todos... No sé cómo se llaman ya que no las como. Una vez mi esposo hizo una pasta con verduras. Había unas bolitas pequeñas verdes. Y sabían pero mal! No, no fueron guisantes...

Lempihedelmä? Kaikki! No ei ihan... Meillä voi olla kotona toooooooosi monta erilaista hedelmää, ennätys on varmaan kerralla seitsemää eri sorttia. Jos tarttee joku valita, niin ehkä satsumat.

¿Fruta favorita? Todas! Pues no todas... En nuestra cas puede haber un montón de frutas diferentes, me da que el récord es siete diferentes. Si hay que elegir una diría satsuma.

Inhokkihedelmä? Melonit. Yök.

¿Fruta menos favorita? Melones. Puaj.


Lempiruoka? Riistaruoat. Hirvipaisti uunissa ja kylkeen perunamuusi. Nam!

¿Comida favorita? Comidas de carne de caza. Alce al horno con puré de papas. Ñam!

Jos vettä ei lasketa, lempijuoma? Vettä ei todellakaan lasketa, vesi on pahaa. Ruokajuomana se punainen maito, sitruuna Fanta on myös hyvää!

Si no se cuenta el agua, ¿bebida favorita? Pues para nada se cuenta el agua, agua sabe mal. Para la comida la leche entera y también me gusta Fanta limón!

Lempimauste? Merisuola. Söin pienenä (ja ehkä joskus edelleenkin) suoraan purkista. Valkosipulia käytetään meillä myös tosi paljon.

¿Especia favorita? Sal gorda. De pequeña (y puede que todavía a veces) la comía directo del bote. También usamos mucho ajo.

Paras ateria? Isän nuotiolla paistamat sorsat. Ravintoloista Barcelonan Les Quinze Nitsissä syömäni ruoka oli huikean hyvä!

¿El mejor plato que has comido? Los patos salvajes a la brasa de mi padre. De los restaurantes la comida en Les Quinze Nits en Barcelona fue riquísima!

Karmein ruokakokemus? Nimiä mainitsematta oudot ravintolat tai huono palvelu. Toisaalta se äidin tekemä, varmasti ihan hyvä hernekeitto, jossa lihaliemikuutio ei ollut ehtinyt sulaa, kun minulla oli kiire jo syödä sitä. Sain suun täydeltä suolaista, karvaista lihaliemikuutiota...

¿La peor experiencia culinaria? Sin mencionar nombres, restaurantes raros o mal servicio. Por otro lado esa sopa de guisantes que hizo mi madre que seguro salió buenísima pero como tenía tanta prisa en comerla el cubo de caldo no se había disuelto y tenía la boca llena de cubo salado y agrio de caldo...

Ruoka, jota et ole koskaan ostanut ruokakaupasta? En ole (ainakaan kovin usein) ostanut pakastemarjoja. Jos ei niitä ole kesän aikana ilmestynyt jostain pakkaseen, niin sitten ostetaan tuoreita. Lisäksi lähikauppaan aukesi sushipiste, jossa työkaverit ravaa mutta meille ei sieltä tule takuulla mitään, sillä kumpikaan ei pidä sushista.

¿Comida que nunca has comprado del súper? No he comprado (por lo menos no muy a menudo) bayas congeladas. Si no ha aparecido bayas en el congelador durante el verano, entonces las compramos frescas. Muchos compañeros de trabajo visitan mucho el punto de venta de sushi que se abrió en un súper local pero nosotros no lo vamos a visitar porque ni a uno ni a otro nos gusta el sushi.


Peruslounas? Töissä sämpylä, välissä kinkkua tai metvurstia, joku hedelmä ja pidempinä päivinä Piltti Aurinkoinen. Vapaapäivinä syödään kun ehditään sitä mitä sattuu olemaan. Todennäköisesti jogurttia ja hedelmiä.

¿El almuerzo típico? En el trabajo bocadillo con jamón o chorizo, alguna fruta y los días más largos compota. Los días libres como cuando hay tiempo y lo que hay. Probablemente yogur y fruta.

Bravuuri keittiössä? Makaronilaatikkoa osaan tehdä. Sen saan usein syödä kuitenkin itse, sillä mies ei pidä uuniruoista.

¿Especialidad en la cocina? Sé hacer caserola de macarrones. Casi siempre lo como todo sola porque a mi esposo no le gustan las comidas al horno.

Keittiömoka? Se että olen siellä. Laitan usein asioita uuniin / hellalle / mikroon ja sitten unohdan ne sinne...

¿Error en la cocina? Que estoy allí. Me pasa mucho que pongo cosas en el horno / placa / microondas y luego se me olvidan...

Random-aatos ruuasta. En voi sietää ihmisiä, joilla on vain muodin vuoksi "gluteeniton / maidoton / laktoositon / mauton" ruokavalio...

Pensamiento al hazar sobre comida. No aguanto la gente que solo por capricho tienen dieta "sin gluten / sin leche / sin lactosa / sin sabor"...

Kotikaupunkisi paras ravintola: Hotelli Kumpelissa olen usein syönyt hyvin ja kauniissa maisemissa Kymijokea ihaillen. Ei halvimmasta päästä, mutta ei mahdottoman kalliskaan.

El mejor restaurante de tu ciudad: Muchas veces he comido bien en Hotel Kumpeli  contemplando el paisaje bonito sobre el río Kymi. No lo más barato pero tampoco tan caro.

Kotikaupunkisi paras kahvila: Menneenä kesänä käytiin eniten Café Kailaassa Heinolan siltojen välissä Siltasaaressa. Herkkuja leivonnaisia ja hyvät erikoiskahvit. Lettuja taas voi nauttia kesäisin 120-vuotiaassa Harjupaviljongissa.

La mejor cafetería de tu ciudad: El verano pasado lo más visitamos Café Kailas en Siltasaari entre los puentes de Heinola. Repostería riquísima y buenos cafés. Si te gustan los crepes, en verano puedes visitar Harjupaviljonki que cumplió 120 años.5 kommenttia:

 1. Olipas hauska haaste ja vielä hauskemmat vastaukset. Erityisesti nauratti tuo keittiömoka-kohta. :-D

  Tähän voisi itsekin joskus tarttua... ehkä, joskus. Viime aikoina ei ole oikein ollut blogi-innostusta, ja saapa nähdä, vieläkö se jostain löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun mä oon yks iso keittiömoka... :P

   Sulla saattaa olla hiljainen kausi meneillään, se voi olla että sanallinen arkkusi taas pian aukeaa! Terkut Helsinkiin!

   Poista
 2. Hih, tuo keittiömoka nauratti minuakin. :) Hauskaa kuinka ollaan niin erilaisia... mun vastaukset on melkein päinvastaisia!

  Leivän ala- vai yläpuoli? Molemmat, ja kantapalat myös!

  Kevytjuusto- vai normi? Kermajuusto. Ei mitään kevyitä juttuja mulle, lääkäri on kieltänyt.

  Pizza ananaksella vai ilman? Tietenkin ananaksella!

  Maito vai korvaava ”maito”? Maito on imeväisikäisten ruokaa, jätän sen heille. Tosin kaura"maidosta" tulee hyvät letut ja muut, sitä voi käyttää jos maitoa tarvitsee.

  Hedelmäkarkit vai salmiakki? Salmiakki.

  Jäätelö vai leivonnaiset? Leivonnaiset.

  Hernekeitto vai maksalaatikko? Hernari.

  Ravintola- vai kotiruoka? Kotiruoka.

  Kokkaaminen vai leipominen? Leipominen.

  Aina (jää)kaapissa? Oivariinia, Oltermannia ja kananmunia.

  Lempikasvis? Peruna.

  Inhokkikasvis? Ruusukaali.

  Lempihedelmä? Omena.

  Inhokkihedelmä? Hunajameloni.

  Lempiruoka? Itse tehty pizza.

  Jos vettä ei lasketa, lempijuoma? Marjamehu.

  Lempimauste? Merisuola.

  Paras ateria? Jonkun toisen valmistama.

  Karmein ruokakokemus? Sushi.

  Ruoka, jota et ole koskaan ostanut ruokakaupasta? Sushi.

  Peruslounas? Joku lämmin kasvissörssö ja sen kaveriksi joku kaura- tai soijajugurtti.

  Bravuuri keittiössä? Hapanjuureen leivottu leipä.

  Keittiömoka? Ruokahävikki.

  Random-aatos ruoasta: Voisin jättää väliin, jos ilman eläis.

  Kotikaupunkisi paras ravintola: (En käy ravintoloissa, joten en tiedä.)

  Kotikaupunkisi paras kahvila: suositeltava on Pyymäen Oma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä huomasin myös paljon samoja! Peruna, merisuola, sushi, meloni (mulla on omat), ne vihreät pallerot saattoi muuten olla ruusukaaleja...
   Mäkin tykkään syödä omenojeja, mut ne aiheuttaa kaasuuntumista... :P

   Poista
  2. Kyllä me monessa kohtaa ollaan aika samiksia. :) Ja mun mielestä on vaan hyvä, että sä et tykkää salmiakista, jää mulle sitten enemmän. :)

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!