keskiviikko 7. huhtikuuta 2021

Villapaita - Suéter

Sainpas sen valmiiksi! Joulun jälkeen, kun puikot vapautuivat kummitädin villapaidasta, aloitin neuloa villapaitaa itselleni. Langoiksi valkkasin aikaa sitten Citymarketista ostaneeni valkoisen pehmeän pörrölangan ja samansorttisen Käsityömessuilta myöskin jokunen vuosi takaperin ostamani ruskeasävyisen langan, joka on itsestäänraidoittuvaa.

¡Por fin lo terminé! Después de la Navidad y terminar el suéter de mi madrina empecé a tejerme un suéter. Tenía dos lanas; una suave de color blanco que he comprado hace tiempo en Citymarket y otro similar en tonos de marrón que compré hace un par de años en la feria de manualidades.


Ohje on taas jokseenkin omasta päästä, mutta olen hyödyntänyt mm. tätä Garnstudion ohjetta. Paita on neulottu ylhäältä alaspäin ja siinä on raglanhihat. Olen tykännyt neuloa neulepaidat ylhäältä alaspäin, koska silloin voi helmasta tehdä juuri niin pitkän tai lyhyen, kun lankaa riittää ja haluaa. Raglanhihoista taas olen havainnut, että ne onnistuvat minulla paremmin, kuin perinteiset istutettavat hihat.

Como muchas otras veces las instrucciones son de mi propia cabeza pero he utilizado de ayuda este patrón de Garnstudio. Lo he tejido de arriba a abajo y tiene mangas raglan. Me gusta tejer los suéters desde arriba porque así lo puedes hacer justo tan largo o corto que tienes lana o quieres. Y las mangas raglan me salen mejor que las normales.


Tällä kertaa en kyllä aio mennä halpaan seuraavaa neuleprojektia starttaillessa. Koska projektini aina venyvät, niin seuraavaksi aion lähestyvästä kesästä huolimatta aloittaa jonkin talvisemman neuleen, jotta saan sen käyttöön, kun se joskus syystalvesta (ehkä) valmistuu!

Esta vez no pienso caer en la trampa cuando empiezo el próximo proyecto. Porque suelen tardar lo próximo que voy a tejer es algo para invierno a pesar de que el verano está por llegar. ¡Así lo podré usar todo el invierno cuando (espero) lo terminaré en otoño!

4 kommenttia:

  1. Nyt piti googlettaa raglanhiha... Mähän kammoan nykyään kaikenlaisten isompien projektien neulomista, mutta nuo raglanhihat ja ylhäältä alaspäin neulominen sai melkein miettimään, että pitäisikö kumminkin... :-D

    Hieno pusero!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu noi raglanit saa (ainakin minä) istumaan jotenkin paremmin. Perinteiset hihat meinaa aina kirrata jostain. Ja nyt tajusin, että koko puserossa ei ollut myöskään yhtään lopussa ommeltavaa saumaa, kun tein pyöröpuikoilla sekä pusero-osan että hihat.

      Täytyy tunnustaa, että puseron sisällä on vielä päättelemättömiä lankoja, vaikka olen jo pitänyt puseroa pari päivää... :P

      Poista
  2. Hyvä sinä, hieno tuli! :) Juu kyllä on vaan hyvä keksintö tommottiset raglanhihat, niin kuin myös se saumattomasti pyöröpuikoilla tekeminen. Siis kuka jaksaa sitä saumojen ompelua ja hihojen istuttelua? Ei kukaan! (Ainakaan täällä.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks juu! Äsken käytin sitä "takkina" kauppareissulla, mut oli se vielä vähän vilakka tohon keliin. Mut kun autolla meni, niin menetteli.

      Se on todella ärsyttävää, kun oot muka neulonu kaikki kappaleet valmiiks ja sit vaate ei ookaan valmis. Jotain tyhmiä saumoja ja yhdistelyjä ja päättelyjä...

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!