maanantai 4. tammikuuta 2021

Eijoululahjaneule ja Vuokattisukat - Jerseynoregalonavideño y calcetines Vuokatti

Ryhdyin viime kevään ratoksi tekemään itselleni neulepaitaa Citymarketin keltaisesta mammuttilangasta Garnstudion ohjeella Bejeweled. Tavoistani poiketen neuloin ohjeen mukaan, koska langan piti olla ohjeen lankaa vastaavaa lankaa.

La primavera pasada empecé a tejerme un jersey de la lana amarilla mamut de Citymarket con las instrucciones de Garnstudio y módelo Bejeweled. Contra mis hábitos tejí según las instrucciones porque la lana tenía que ser similar a la de las instrucciones.

No, mitä kävi, kun sain neuleen vihdoin kohtaan, että saan sen pois pyöröpuikolta ja sovitettua sitä päälleni... Se oli valtava teltta. Kiva. Siis ei mikään "rento oversize" vaan puolijoukkueteltta. Ei kyllä yhtään iskenyt alkaa sitä purkamaankaan, joten plan b käyttöön. Kysyin ensin äidiltä haluaisiko hän paidan. Liian iso hänellekin. Mieleemme tuli kummitätini, joka on myös minua isompi ja pitää ei-tyköistuvista vaatteista. Väristä en ollut hänen kohdallaan ihan varma.

Pues, qué pasó cuando por fin llegué al punto de sacar el jersey de la aguja circular y probármelo... Era enorme. Cojonudo. Y no me refiero un jersey oversize relajado sino una tienda para alojar una familia. Tampoco tenía muchas ganas de empezar a deshacerlo y por eso continué a plan b. Primero pregunté a mi madre si lo quisiera. Demasiado grande para ella también. Se nos ocurrió mi madrina que también es más grande que yo y le gusta la ropa menos ajustada. No estaba todo segura si le gustara el color.

No, tädille viestiä ja kuvaa paidasta ja selostus mitä kävi. Mitatkin vaati, kun pelkäsi olevan piukka. Lupasi kuitenkin sen adoptoida, kun mitat olivat mieleiset. Värikin oli loppupelissä mieluinen. Koska joululahjoja oli täti kieltänyt ostamasta, niin kiikutin viimeistellyn paidan välipäivinä uudelle omistajalleen. Kaula-aukko kuulemma vaatii vielä pientä entrausta, mutta muuten oli saaja tyytyväinen lah... eikun paitaansa.

Pues un mensaje con foto a mi madrina y explicarle lo que había pasado. Quería saber las medidas, temía que le quedaba pequeño. Pero al saber las medidas prometió adoptarlo. E incluso le gustó el color. Porque había dicho no comprarle regalos de Navidad le llevé el jersey después de la Nochebuena. Dice que va a hacer pequeños cambios en escote pero del resto le gustó su reg... digo jersey.


Kerästä jäi sen verran reilusti lankaa, että uskalsin napata sen sukkapuikoille joulureissulle. Lanka riittikin mainiosti (sitä jäi vieläkin) kahteen semipitkään villasukkaan ja todistettavasti 900 km ja 12h autossa riittää kahden villasukan neulomiseen.

El rollo de lana era así de enorme que hasta sobraba y el resto llevé a nuestro viaje de Navidad. Daba perfectamente para dos calcetines semilargos (y aún así sobraba) y confirmé que 900 kms y 12 horas en el coche son suficientes para tejer un par de calcetines.
5 kommenttia:

 1. Kiva että löytyi neuleelle käyttäjä, eikä joutunut purkuun. :) Joskus kyllä ihmetyttää millaisella kiristelyllä jotkut ohjeet on tehty, kun tämmöinen kohtuullisen napakkakin neuloja saa isompaa tulokseksi... Kerran tein pipoa aivan ohjeen mukaan, ja se olisi ehkä sopinut hevoselle. Siinä ei auttanut enää pelkkä puikkokoon vaihtaminen vähän pienemmäksi... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se pikkasen turhauttava tunne, kun näet, että tää on aivan liian iso... Mutta opinpahan, että tee taas jatkossa oman pään äläkä ohjeiden mukaan.

   Nyt mietin vaan hevosta pipo päässä... :'D

   Poista
 2. Tosi kiva, että kaunis neule löysi uuden kodin! Mä en uskalla enää tuosta syystä neuloa mitään isompaa kuin sukkia, kun tuntuu, että lopputulos ei ole koskaan oikein semmoinen, mitä olisin toivonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua vähän jäi kutittamaan tehdä itselle oma, mutta ärsytys on vielä liian suuri. Nyt puikoilla jo uusi neulepaita, tällä kertaa sopivasti ohjetta ja omia aivoituksia sekaisin. Mennään jo kainaloiden alapuolella (aloitin kauluksesta) ja ihan hyvältä vaikuttaa...

   Mä oon vähän huono tekemään villasukkia, kun en niitä hirveesti käytä. Pitäis sitten pistää lahjaksi menemään. Tosin just selailen kauniita kauniita kirjoneulesukkamalleja ja mietin, että jos nyt alkais tehdä, sais ehkä muutamat ens jouluksi pakettiin... :D

   Poista
  2. Mä taas käytän villasukkia vuoden ympäri ihan joka päivä (kesälläkin), joten menekki on kova. Kaiken lisäksi en viitsi koskaan parsia sukkia, vaan risat menevät armotta roskiin. Ai kaameeta. Mutta eihän sitä viitsi tosiaan neuloa sellaista, mitä ei tartte.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!