perjantai 2. huhtikuuta 2021

Foto 13/52

Huhtikuu. Pääsiäinen. Aprillipäivä. Kaksi lyhyempää työviikkoa. Jatkoa etäilyyn (ainakin) 4 päivää. Siinä aikalailla kiteytettynä tämä viikko.

Abril. Semana Santa. Día de inocentadas en Finlandia. Dos semanas más cortas de trabajo. (Por lo menos) 4 días más de trabajo a distancia. Esta semana en algunas palabras.

Koirat ovat pidempinä työpäivinä "mummolassa" päivähoidossa, mutta lyhyinä kotosalla mun kanssa. Välillä on havaittavissa pikkulasten lailla pientä tylsistymistä, kun emäntä "vaan istuu sohvalla ja tuijottaa tietokonetta". Eräänä päivänä ei riittänyt vapaatunnilla leikitty aarteenetsintä, vaan sen perään piti levittää koko lelulaatikon sisältö lattialle. Osais ne korjata lelunsa poiskin, mutta tällä kertaa ne päättivät jättää ne koristamaan lattiaa.

Los días más largos de trabajo los perros van a "la guardería abuela" pero los cortos están en casa conmigo. A veces se nota que se aburren como los chiquillos chicos porque la dueña "solo está en el sofá y ve el ordenador". Un día no era suficiente jugar buscatesoros en mi hora libre sino después tuvieron la idea de sacar practicamente todos sus juguetes de la caja al suelo. Sabrían volver a ponerlos en la caja pero esta vez decidieron dejarlos en el suelo de decoración.


Heitettiin tällä viikolla ensimmäinen pyörälenkkikin. Olenhan mä koko vuoden mennyt töihin pyörällä (siis hiihtolomaan asti), mutta ukkelin Tauno on saanut olla Kimmon seurana varastossa koko talven. Katuja on jo putsailtu hiekasta tosi hyvin, niin mikäs sitä oli huristella pieni lenkki katsastamaan kaupungin uusin koulurakennus

Hicimos la primera vuelta en bici de la temporada. Yo he ido en bici al trabajo todo el año (hasta las vacaciones de primavera) pero Tauno de mi esposo ha hecho compañía a mi Kimmo en el almacén todo el invierno. Ya han limpiado casi todas las calles de arena y nuestra vuelta nos llevó a ver la escuela más nueva de la ciudad.

Olen tuijotellut viikolla myös Fillaripäiväkirjan videoita Youtubesta ja pieni muistivihkoni onkin täyttynyt retkikohteista, joissa kesällä voisi käydä. Samalla olen miettinyt Suomen fiksua systeemiä, jossa lomarahat saa, kun kesälomasta on jo yli puolet mennyt ja veronpalautukset, kun kesäloma alkaa olla jo ohi. Mutta onneksi tuli taas palautuksia.

Esta semana también he visto unos cuantos videos de Fillaripäiväkirja (Diario de un ciclista) en Youtube y mi pequeño cuaderno se ha llenado poco a poco sobre lugares interesantes que podríamos visitar en verano. Al mismo tiempo he pensado en este sistema tan inteligente de Finlandia donde te pagan la extra de verano cuando ya han pasado más de la mitad de tus vacaciones igual que la devolución de la Hacienda. Pero por suerte me devuelven y no tengo que pagar.

Pääsiäismunia olen ostanut neljä; kaksi Muumia ja kaksi Koiramäkeä. Pitkäperjantain kunniaksi aloitin urakan toisesta Muumi-munasta, josta paljastui Haisuli. Äiti lupasi lauantaille ja sunnuntaille ruoat ja kiirastorstai ja pitkäperjantai on syöty pizzaa, koska ukko ei katolisena halua syödä noina päivinä lihaa. Juomapuolella sain vakiokuriireiltani pääsiäisenkeltaisen Fanta-lähetyksen; sitä kun ei meidän kyliltä saa sitruunanmakuisena.

He comprado 4 huevos de chocolate; dos Mumin y dos Koiramäki. El viernes santo comí uno de los Mumin y salió Apestón. Mi madre nos prometió comida para el sábado y domingo y el jueves y viernes santo hemos comido pizza porque el católico de la familia no quiere comer carne estos dos días. Lo que tiene que ver con las bebidas, mis traficantes privados me trajeron Fanta limón ya que no lo tienen casi en ningún súper en Finlandia. Menos en un súper en la ciudad vecina donde viven.

Kausivalot on raksittu pois, takapihan oveen vaihdoin kesäverhot ja Oliverin kanssa lapioitiin takapihan terassi puhtaaksi lumesta. Narsissit puskevat jo lumen alta paljastuneen nurmikon läpi. Kevät on täällä.

Ya he quitado las luces de Navidad, cambiado una cortina más veraniega en la puerta del patio y quitado el resto de la nieve del patio con Oliver. Los narcisos ya salen, me da que ha llegado la primavera.

4 kommenttia:

 1. Ihania tuholaisia! ;-D En ole ikinä kuullut koirista, jotka osaavat korjata jälkensä. Tekevätkö ne sen ihan oma-aloitteisesti, vai pitääkö käskeä? :-D

  Mun pitäisi saada viedyksi pyörä huoltoon, mutta kun en tiedä minne veisi. On ihan karmeassa kunnossa. :-O Tällä viikolla lähti kettingitkin irti, ja tietty juuri silloin, kun olin kauimpana kohdassa kotia. Luojan kiitos kettingit meni paikalleen itsekseen, koska en varmasti olisi saanut niitä itse paikoilleen.

  Mä en ostanut yhtään pääsiäismunaa tänä vuonna. Yhden Kinderin sain äidiltä, mutta sekin on vielä pussissa. Muistin sen nyt, kun sanoit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla, että tuholaiset tarvitsee käskyn ja muutamia nameja, mutta olen opettanut tuomaan lelut takaisin laatikkoon.

   Meillä on täällä ihan huikea pyöräkorjaamo/-huolto! Edullinen ja tekee joskus jotain pikkujuttuja jopa ilmaiseksi. Tai ei ottaisi hintaa, mutta ei sitä kehtaa olla antamatta ainakin vitosta. Nopea ja ammattitaitoinen. Ainoa, että sosiaalisilta taidoitaan ei mikään mestari. Tarkoitan vähän sellainen autistityyppinen-ei-töykeä, mutta kiva kaveri noin muuten.

   Mä ahne ostin vielä kaksi munaa lisää, kun Tokmanni myi viimeisiä pois puoleen hintaan. On ens viikolle työn oheen namia. Vaikka onhan mulla vielä viikko sitten askaretelemiani korvapuustejakin jäljellä!

   Poista
 2. Meillä lomarahat maksetaan aina ennen lomaa, joten hiukan eroaa tuosta teidän systeemistä. Mää olen järjestänyt taas ukolle kotiin munajahdin, eli ostin niitä pikkuisia ns. ruohomunia ja piilottelin ympäri kämppää. Kirjoitin vihjeet (luultavasti liian helpot) ja kunhan mies tulee kotiin pääsiäisretkeltään niin saa ruveta etsimään niitä munia. :)

  Oliver näyttää kuvassa just siltä kun mää näytän leipomisen jälkeen: kivaa oli sotkea, mutta kukas siivois....?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllähän aika moni saa lomarahat ennen lomaa, mikä ois kyllä hirveen kiva. Mutta esim. veronpalautukset maksetaan kaikille kesäkuun alussa Espanjassa. Ymmärsin logiikan siinä joulukuun alun maksussa, että sitten voi ostaa joululahjat ja -valmistelut niillä rahoilla. Ukko ehdotti, että ehkä ne maksetaan elokuussa siksi, että kun on kesällä tuhlannut rahansa, niin on sitten taas rahaa elää.

   Kauhee mun mieli taas, kun joku kirjoittaa "järjestin ukolle munajahdin..." (ehkä mä oon nähny liian monta kertaa sen tanskalaisen alkkarimainoksen) Mut mahtava idea. Me leikitään koirien kanssa aarteenetsintää. Koirat makkariin odottamaan ja sitten piilotan nameja ympäri kämppää. Sitten ei kun etsimään. Vihjeenä tosin toimii vain nenä.

   Just toi on leipomisen (ja koiranlelujen) ongelma! Tuntitolkulla touhuat keittiössä, saat aikaan sotkun, joka pitää siivota ja sitten ne pullat on syöty kahdessa päivässä... Mut onneks tein viimeks taas niin monta korvapuustia, että niitä on vieläkin!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!