torstai 20. tammikuuta 2022

Føyka

Siinä se on, #10. Laskujeni mukaan tein vuoden aikana 10 villapaitaa. Miten niin lähti lapasesta...?

Allí está, #10. Según mis cálculos hice 10 suéteres en un año. ¿Cómo que me quedé enganchada...?

Tämä on taas kerran Linka Neumannin malli, nimeltään Føyka tai suomeksi Kinos. Sain joululahjaksi Linkan molemmat neulekirjat ja tämä löytyy kirjasta Norjalaisia Villapaitoja 2. Väreiksi otin kirjan kuvien mukaiset punaisen, harmaan ja valkoisen, langat Novitan Seitsemän veljestä.

Una vez más el módelo es de Linka Neumann, se llama Føyka. Me regalaron los dos libros de Linka en Navidad y este módelo está en Suéteres noruegos 2. Elegí los mismos colores que en el libro; rojo, blanco y gris y son Seitsemän veljestä de Novita.

Tarkoitukseni oli tehdä paita syntymäpäivälahjaksi serkulleni. Kun paita valmistui, ihastuin siihen kovin, mutta pidin silti pääni ja niin se lähti postin mukaan yllättämään serkkuni. Mutta ostin jo lisää lankaa, että pääsen tekemään itselleni saman mallin, tosin hieman eri väreillä.

Mi idea era hacer el suéter de regalo de cumple para mi prima. Cuando terminé el suéter me gustó muchísimo pero quedé con mi idea y lo dejé para el correos para llevar y sorprender mi prima. Eso sí, ya compré más lana para poder hacerme uno de mismo módelo pero con colores algo diferentes. 
6 kommenttia:

 1. Wow, miten upea paita taas! Ja toi kymmenen villapaitaa (jotka eivät varmaan ole sieltä helpoimmasta päästä) vuodessa on kyllä uskomaton saavutus!

  Miten muuten sulla tuommoiset neuleet, joissa osa on tuota kuviota ja sitten loppu on pelkkää tasaista oikeaa, eikö ne ala yhtään tympiä? Mä en pysty edes tekemään villasukkia, joiden varressa on jotain krumeluureja (pitsiä, palmikkoa tms.) ja sitten jalkateräosa on pelkkää oikeaa, kun sen jalkaterän neulominen tuntuu varren jälkeen niin tylsältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks nää tehdään alhaalta ylös, niin toi tylsä osa hoidetaan ensin alta pois ja sitten pääsee siihen kivaan. Siksi tää malli olikin kiva, kun siinä toi kuvio alkaa jo ennen hihojen ja vartalo-osan yhdistämistä.

   Niin ja kiitos! :)

   Poista
 2. Tosi hieno taaskin! Kiva oli lukea yllä myös tuosta prosessista eli neulomisjärjestyksestä. Jos lukijat antavat tekeleidesi perusteella sulle lempinimen, niin oletko mieluummin Neuleleidi vai Villapaitavelho? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!
   Voishan näitä neuloa ylhäältä alaskin, jos lukisi ohjetta "peruuttaen". Silloin voisi helpommin säädellä esim. paidan pituutta, kun näkisi mihin asti pohjaväriset kerät riittää. Tylsistymisen kannalta tosiaan kivempi, kun järjestys on kroppa / hihat alhaalta ylös -> kaikki samalle puikolle ja yläosan kuvio ja kaulus.

   Ihanat lempinimiehdotukset, joista kuitenkin valitsen ton sähäkämmän Villapaitavelhon!

   Poista
 3. 10. O_o Se on tosi kova saldo!! Ja tuo uusinkin on vallan komea paita! Villapaitavelho on kyllä hyvä, parempi kuin esim. Puikkohullu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikkopälli... 😂

   Kiitos! Musta tosta tuli kyllä kaunis. Tosin tää puikoilla oleva, itselleni tuleva on toivottavasti vielä nätimpi.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!