lauantai 22. tammikuuta 2022

Viikon viksu 3/52 - Listillo de la semana 3/52

Eräänä torstai-iltapäivänä eräs Menninkäinen (nimi ei muutettu) piti espanjan kaksoistuntia. Tunnilla tehdyssä kuuntelutehtävässä puhuttiin Segoviasta, joten hän päättää näyttää tuntien lopussa lyhyen mainosvideon Segoviasta.

Un jueves por la tarde un tal Lagartera (nombre no cambiado) estaba dando una clase doble de español. En un ejercicio de comprensión oral hablaron de Segovia y por eso decide mostrar al final de la clase un video corto promocional sobre Segovia.

Videolla näkyy akvedukti ja Menninkäinen kertoo sen kuljettaneen vettä entisaikoina. Mauno (nimi muutettu) kysyy mikä on akvedukti espanjaksi. Menninkäinen vastaa "acueducto", mutta jää miettimään miksi Mauno halusi ranskan tunnilla tietää mikä on akvedukti espanjaksi. Oliko Mauno joskus aiemmin espanjan lyhytkurssilla? Onko Maunon perhe lähdössä Espanjaan ja Mauno haluaisi nähdä siellä akveduktin? Onko Mauno muuten vain kiinnostunut espanjan kielestä?

En el video se ve un acueducto y Lagartera cuenta que era un viejo sistema para transportar agua. Jaimito (nombre cambiado) pregunta cómo se dice acueducto en español y Lagartero se lo cuenta. Pero Lagartero queda pensando por qué Jaimito pregunta en una clase de francés cómo se dice acueducto en español. ¿Estaba Jaimito antes en el curso corto de español? ¿La familia de Jaimito va a viajar a España y quiere Jaimito ver un acueducto? ¿O si Jaimito por alguna otra razón está interesado en español?

Seuraavaksi Menninkäinen alkaa miettiä miksi näyttää ranskan tunnilla videota Segoviasta? Onneksi kukaan oppilaista ei joko ole huomannut, että se on espanjalainen kaupunki tai heille on ihan sama, kunhan katsotaan videota eikä tehdä enempää tehtäviä.

Después Lagartero para a pensar ¿por qué está mostrando un video sobre Segovia en la clase de francés?  Por suerte ninguno de los alumnos o no se ha dado cuenta o les da igual hasta que veemos videos en vez de hacer más ejercicios.

Mietittyään 10 minuutin videosta kolmanneksen näitä kysymyksiä Menninkäinen tajuaa sen minkä sinä ehkä jo tajusit. Ja huokaa, että onneksi tämä päivä loppui ja huomenna on jo perjantai...

Después de pensar estas preguntas durante una tercera parte del video de 10 minutos Lagartera se da cuenta de lo que tú probablemente ya diste cuenta. Y suspira que por suerte se acaba el día y mañana ya es viernes...

4 kommenttia:

 1. Mikä maa, mikä valuutta... XD Kuka ma olen, missa ma olen? Aika tavallinen tunne keski-ikäiselle työelämässä. :D Lohdullista tietää, että opettajakin saattaa olla oppitunnilla hiukan pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on näköjään. Onneksi työkavereissa on myös vuotta vanhempia, niin tietää mitä tuleman pitää. He olivat unohtaneet kehityskeskustelunsa...

   Poista
 2. Hehee, tekevälle sattuu. :-D Ja lomalaskuri pyörii taas, huomasin vasta. :-D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!