sunnuntai 30. lokakuuta 2022

Lomalaisen jääkaappi - Nevera de vacacionista

Tänään pieni kurkistus miltä näyttää meidän jääkaappi lomalla. Suomen matkoilla sisälmys olisi varmasti erilainen, nyt kurkataan Kanarian loman jääkaappiin.

Hoy echamos un vistazo a nuestra nevera de vacaciones. En los viajes dentro de Finlandia seguro que sería algo diferente pero esto es lo que contiene la nevera en Canarias.


Tilaa näiden huoneistojen jääkaapeissa ei koskaan ole liikaa, joten tavaraakaan sinne ei paljon saa. Ovessa meillä on Actimelia, vettä (hiilihapotonta), kokista, sitruunaFantaa, alahyllyllä piilottelee tuoremehu ja keskihyllyn sininen on maitoa sisältävää tuoremehua. Keksihyllyllä on myös poron kuivalihaa, jonka otin mukaan, koska sen päiväys on menossa umpeen; ei ihan joka Kanarian loman tuote.

Nunca hay demasiado espacio en las neveras de oos apartamentos así que tampoco puedes llenarlas mucho. En la puerta tenemos Actimel, agua sin gas, coca-cola, Fanta limón, biofrutas y zumo multifrutas. También hay un trozo de carne de reno que no es exactamente el producto típico de las vacaciones de Canarias pero lo traje porque se le está acercando la fecha de caducidad. Tässä ylimmällä hyllyllä on erilaisia jugurtteja. Mä ostan aina sitruunajugurttia ja melkeinpä aina siellä on myös flania (paahtovanukas) ja vanukkaita. Alahyllyllä on kirsikkatomaatteja ja viinirypäleitä, urheilujuomaa, mansikkalimsaa ja vettä. Vihanneslaatikossa ja ylähyllyllä piilottelemassa miehelle paikallista olutta. 

Aquí en la parte arriba hay yogur, cuajada, flan y natillas. Yo siempre compro yogur de limón. En la parte abajo hay tomates cherry, uvas, bebida deportiva, Clipper de fresa y agua. En la caja de verduras y detrás de la cuajada arriba hay cerveza Tropical para mi esposo.

Mä tykkään urheilujuomista janojuomina, koska ne eivät ole yhtä sokerisia kuin limsat, mutta maistuvat paremmalle kuin vesi. Lisäksi niissä on suoloja (suolia 😂) ja mineraaleja, joita kroppa menettää hikoillessa.

Me gusta beber bebidas deportivas porque no tienen igual de azúcar que los refrescos pero saben mejor que el agua. Además tienen sales y minerales que pierde el cuerpo al sudar.

Näiden lisäksi meillä on jääkaapin ulkopuolella banaaneja, satsumia ja auringonkukansiemeniä. Aamiaisen ja muutkin ruoat syömme yleensä baareissa tai ravintoloissa, joten varsinaista ruokaa meillä ei kämpillä ole. Vaikka olisi täällä pieni liesi ja mikro.

Aparte tenemos fuera de la nevera plátanos, satsumas y pipas. Desayunamos, almorzamos y cenamos fuera en bares y restaurantes así que comidacomida no hay en el apartamento. Eso sí, uno podría cocinar algo aquí ya que hay una pequeña placa y un microondas.

4 kommenttia:

 1. Meidän reissujääkaappi sisältää yleensä vain juomia ja jugurttia välipalaksi.

  Kaikki ateriat tulee syötyä ulkona, vaikka usein olis kivakin kokkailla myös reissun päällä itse. Ulkona syömiseenkin kyllästyy toisinaan. 🙂 Se on vaan niin epäkäytännöllistä, kun yhtä ateriaa varten kaikki mausteista lähtien pitäisi ostaa kaupasta. Me matkustetaan yleensä niin, että ollaan road tripillä tai saarihyppelyllä, ja vaihdetaan majoitusta melko tiuhaan. Sitten niitä elintarvikkeita pitäisi kanniskella mukanaan paikasta seuraavaan, tai muuten menisivät hukkaan. Kylmäsäilytettäviä tuotteita ei tietty edes saisi kuljetettua.

  Mutta sehän on toisaalta juuri matkustelun tarkoitus, että arkisetkin askareet tuntuu taas mukavilta, kun niitä taas saa tehdä. 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla siis mennään. Suomen reissuilla ruoka tehdään kyllä yleensä mökeissä itse ja kotoa on jo otettu mukaan suola, pippuri ja sokeri. Mutta esimerkiksi täällä Kanarialla voi syödä halutessaan hyvinkin edullisesti (n.10e / 2 hlöä), joten ei sitä tule täällä paljon kokkailtua.
   Toisekseenkin, hyvä mun huudella mitään kokkailusta, kun kotonakin se on mies, kun tekee ruoat.

   Poista
 2. Onpa ihanaa, että olette päässeet reissuun! <3 Tuntuu, että teidän edellisestä Kanarian-lomasta on aivan liian pitkä aika (olettaen, että olisit varmaan kirjoittanut siitä blogissa, jossa ei pitkään aikaan ole ollut Kanaria-juttuja, vai ovatko ne vain menneet multa vahingossa ohi?). Kuinka kauan teidän edellisestä matkasta on, ja pääsittekö menneisyydessä useammin reissuun?

  Mulle jäi viime kesästä hyvät muistot, kun päästiin alkukesästä lomalle Madeiralle ja loppukesästä Italiaan; oli niin mahtavaa päästä matkalle pitkän koronatauon jälkeen (ja saatuani vuosilomaa)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime Kanarian reissusta oli jo 3v ja 2kk... Elokuussa -19 oltiin viimeksi. Sanotaanko, että halaukset on olleet pitkiä ja lämpimiä ja hymyt leveitä!
   Ennen vanhaan matkustettiin n. kerta vuoteen. Tosin miehen vaihdettua Postille ei hänellä olisi ollut lomiakaan matkustaa. Tosin piti munkin nyt ottaa viikko palkatonta. Mutta tämä on ollut kyllä sen arvoista. ♡

   Kyllä matkustelu tekee tosiaan hyvää pitkästä aikaa, ihana että tekin pääsitte kahteen reissuun.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!