Tänään pieni kurkistus miltä näyttää meidän jääkaappi lomalla. Suomen matkoilla sisälmys olisi varmasti erilainen, nyt kurkataan Kanarian loman jääkaappiin.
Hoy echamos un vistazo a nuestra nevera de vacaciones. En los viajes dentro de Finlandia seguro que sería algo diferente pero esto es lo que contiene la nevera en Canarias.
Tilaa näiden huoneistojen jääkaapeissa ei koskaan ole liikaa, joten tavaraakaan sinne ei paljon saa. Ovessa meillä on Actimelia, vettä (hiilihapotonta), kokista, sitruunaFantaa, alahyllyllä piilottelee tuoremehu ja keskihyllyn sininen on maitoa sisältävää tuoremehua. Keksihyllyllä on myös poron kuivalihaa, jonka otin mukaan, koska sen päiväys on menossa umpeen; ei ihan joka Kanarian loman tuote.
Nunca hay demasiado espacio en las neveras de oos apartamentos así que tampoco puedes llenarlas mucho. En la puerta tenemos Actimel, agua sin gas, coca-cola, Fanta limón, biofrutas y zumo multifrutas. También hay un trozo de carne de reno que no es exactamente el producto típico de las vacaciones de Canarias pero lo traje porque se le está acercando la fecha de caducidad.
Näiden lisäksi meillä on jääkaapin ulkopuolella banaaneja, satsumia ja auringonkukansiemeniä. Aamiaisen ja muutkin ruoat syömme yleensä baareissa tai ravintoloissa, joten varsinaista ruokaa meillä ei kämpillä ole. Vaikka olisi täällä pieni liesi ja mikro.
Aparte tenemos fuera de la nevera plátanos, satsumas y pipas. Desayunamos, almorzamos y cenamos fuera en bares y restaurantes así que comidacomida no hay en el apartamento. Eso sí, uno podría cocinar algo aquí ya que hay una pequeña placa y un microondas.
Meidän reissujääkaappi sisältää yleensä vain juomia ja jugurttia välipalaksi.
VastaaPoistaKaikki ateriat tulee syötyä ulkona, vaikka usein olis kivakin kokkailla myös reissun päällä itse. Ulkona syömiseenkin kyllästyy toisinaan. 🙂 Se on vaan niin epäkäytännöllistä, kun yhtä ateriaa varten kaikki mausteista lähtien pitäisi ostaa kaupasta. Me matkustetaan yleensä niin, että ollaan road tripillä tai saarihyppelyllä, ja vaihdetaan majoitusta melko tiuhaan. Sitten niitä elintarvikkeita pitäisi kanniskella mukanaan paikasta seuraavaan, tai muuten menisivät hukkaan. Kylmäsäilytettäviä tuotteita ei tietty edes saisi kuljetettua.
Mutta sehän on toisaalta juuri matkustelun tarkoitus, että arkisetkin askareet tuntuu taas mukavilta, kun niitä taas saa tehdä. 😀
Samoilla linjoilla siis mennään. Suomen reissuilla ruoka tehdään kyllä yleensä mökeissä itse ja kotoa on jo otettu mukaan suola, pippuri ja sokeri. Mutta esimerkiksi täällä Kanarialla voi syödä halutessaan hyvinkin edullisesti (n.10e / 2 hlöä), joten ei sitä tule täällä paljon kokkailtua.
PoistaToisekseenkin, hyvä mun huudella mitään kokkailusta, kun kotonakin se on mies, kun tekee ruoat.
Onpa ihanaa, että olette päässeet reissuun! <3 Tuntuu, että teidän edellisestä Kanarian-lomasta on aivan liian pitkä aika (olettaen, että olisit varmaan kirjoittanut siitä blogissa, jossa ei pitkään aikaan ole ollut Kanaria-juttuja, vai ovatko ne vain menneet multa vahingossa ohi?). Kuinka kauan teidän edellisestä matkasta on, ja pääsittekö menneisyydessä useammin reissuun?
VastaaPoistaMulle jäi viime kesästä hyvät muistot, kun päästiin alkukesästä lomalle Madeiralle ja loppukesästä Italiaan; oli niin mahtavaa päästä matkalle pitkän koronatauon jälkeen (ja saatuani vuosilomaa)!
Viime Kanarian reissusta oli jo 3v ja 2kk... Elokuussa -19 oltiin viimeksi. Sanotaanko, että halaukset on olleet pitkiä ja lämpimiä ja hymyt leveitä!
PoistaEnnen vanhaan matkustettiin n. kerta vuoteen. Tosin miehen vaihdettua Postille ei hänellä olisi ollut lomiakaan matkustaa. Tosin piti munkin nyt ottaa viikko palkatonta. Mutta tämä on ollut kyllä sen arvoista. ♡
Kyllä matkustelu tekee tosiaan hyvää pitkästä aikaa, ihana että tekin pääsitte kahteen reissuun.