torstai 3. marraskuuta 2022

Melendin konsertissa - En el concierto de Melendi

En ole koskaan käynyt konsertissa, jos ei lavatansseja lasketa. Suomessa kun ei koskaan konsertoi kukaan kuuntelemani artisti... Siksipä olin täpinöissäni, kun ennen matkaa bongasimme, että Espanjassa suuri nimi Melendi konsertoisi lomamme aikana Las Palmasissa. Ostimme liput netistä ja loman toisena perjantaina oli konsertti-ilta.

Nunca he ido en conciertos sino se cuentan ir a los pabellones de baile. Es que en Finlandia nunca hay conciertos de los artistas que escucho... Por eso estaba flipando cuando nos dimos cuenta antes del viaje que Melendi tendría un concierto en Las Palmas durante nuestras vacaciones. Compramos las entradas por internet y el segundo viernes de las vacaciones tocó ir al concierto.Konsertti oli Gran Canaria Arenalla, joka on myös Espanjan koripalloliigan pelien näyttämö ja Herbalife Gran Canarian kotikenttä. Ennen konserttia kävimme Siete Palmasin ostoskeskuksessa syömässä ja puolen yhdeksän aikaan hipsimme konserttipaikalle. Itse konsertti alkoi kello 21. Porukkaa oli paljon, mutta Arena ei suinkaan ollut täysi.

El concierto fue en Gran Canaria Arena que también es el escenario de los partidos de baloncesto de Herbalife Gran Canaria. Antes del concierto fuimos al centro comercial de Siete Palmas a comer y sobre las ocho y media fuimos a la Arena. El concierto empezó a las nueve. Había mucha gente pero no estaba todo lleno el pabellón.Istuimme aikalailla "hattuhyllyllä" lavasta katsottuna kauimmaisella seinällä. Suuret näytöt lavan vieressä takasivat meillekin näkymän artistista ja bändistä. Illan aikana kuultiin sekä meille vähemmän tuttua aivan uutta tuotantoa sekä vanhempia "klassikoita".

Estuvimos sentados en el palomar y visto desde el escenario en el punto más lejano. Las pantallas grandes en los dos lados del escenario garantizaron que nosotros también vimos al artista y la banda.  Durante la noche escuchamos canciones más recientes que no conocemos tan bien pero también de los viejos clásicos. Tai siis "kuultiin". Mä tykkään soittaa musiikkia kovalla, mutta tuolla musiikki soi niin kovaa, että sanoista ei saanut selvää, jos ei tuntenut biisiä ja tunnin jälkeen mun toista korvaa särki jo siihen malliin, että kuuntelin konserttia sormet korvissa. Yksissä tuumin sitten ukon kanssa päätettiin pari biisiä ennen loppua, että me lähdetään ennen kuin ollaan ihan kuuroja.

O mejor dicho "escuchamos". Si a mí me gusta poner la música alto pero allí estaba tan alto que si no conociste la canción no entendiste la letra y después de una hora ya me dolía el otro oído tanto que tenía que seguir escuchando con los dedos en los oídos. Juntos con mi esposo decidimos un par de canciones antes de acabar el concierto que nos vamos antes de quedarnos todo sordos.Mutta muuten kokemuksena mahtava, Melendi on yksi lemppareitani ja oli hienoa kuulla häntä livenä ja laulaa mukana tuttuja biisejä. Ja ei hätää, korvakipu hävisi yön aikana ja kuulen edelleen ihan hyvin.

Pero como experiencia me gustó. Melendi es uno de mis favoritos y era guay oirlo en vivo y cantar canciones que conoces. Y no se preocupen, el dolor de oído se me quitó durante la noche y sigo oyendo bien.


2 kommenttia:

  1. Mää tykkään livemusiikista kovasti, mutta vain silloin kun volyymi on sopiva (eli sellainen että ei tarvita korvatulppia kuulon suojaamiseksi) ja äänentoisto on muutenkin ensiluokkaista (eli sanoista saa selvää eikä koko homma "puuroudu"). Lisäksi nautin mieluusti musiikkini ilman vieressä änkeviä ja heiluvia toisia ihmisiä. Eli aika harvoin siis tulee missään keikoilla käytyä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ainakaan kaks ekaa ei nyt toteutunut... Vieressäni istui oma ukko ja nuorehko poika ja onneksi kumpikaan ei isommin änkeillyt, tunkeillut tai heilunut.

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!