perjantai 11. marraskuuta 2022

Cuatro Puertas

Olin katsonut ennen Kanarian matkaa muutaman paikan, jossa en ole aiemmin käynyt ja toinen niistä on Cuatro Puertas eli neljä ovea. Cuatro Puertas on luolamuodostelma Ingenion ja Telden välissä samannimisessä kylässä. 

Antes de viajar a Canarias había visto un par de sitios en internet donde no había ido antes y uno de ellos era Cuatro Puertas. Es un yacimiento arqueológico entre los pueblos de Ingenio y Telde en un pueblo que también se llama Cuatro Puertas.Cuatro Puertas on Kanarian alkuperäisasukkaiden ajalta ja sen käyttötarkoituksesta on monta erilaista tulkintaa. Alueella on muitakin luolia ja niiden epäillään olleen ihmisten tai eläinten asumuksia, viljan säilytyspaikkoja tai uskonnollisten rituaalien harjoittamispaikkoja. Viimeiseen viittaisi myös alueella oleva kallioon kaiverrettu rukouspaikka.

Cuatro Puertas es una zona con cuevas excavadas en la montaña y data a la época de los guanches. Sobre su uso hay varias interpretaciones. Según las teorias han sido alojamientos de gente o de animales, almacenes de cereales o lugares de ritos religiosos. El almogarén (lugar de rito) que se encuentra en la zona podría referir al uso religioso de las cuevas.Paikalle ei ole erityisempiä opasteita, mutta sinne on helppo löytää kartan avulla. Paikalle johtavan tien päässä on tilaa muutamalle autolle. Alueella kulkeva reitti on helppokulkuinen ja lyhyt, itse kuljin reitin sandaaleissa. Varovainen pitää kuitenkin olla epätasaisella kalliolla ja irtosoran vuoksi.

Desde la carretera hay poca señalizción al lugar pero es fácil de llegar con el mapa. Al final de la carretera que llega a las cuevas hay espacio para unos coches. La ruta que recorre la zona es corta y bastante fácil, yo lo caminé en sandalias. Eso sí, hay que tener cuidado en el suelo rocoso y con la grava.

4 kommenttia:

 1. Mieletön duuni tehdä tuommoisia luolia. Miten ihmeessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa se. Ja sen aikaisilla työvälineillä... Mutta en tiedä, onko se sitten helpompaa kaivertaa, kun se on sellaista laavakiveä. Ymmärtääkseni myöhemmiltä ajoilta on sitten ihan luola-asuntojakin. Olivat viileitä ja muutenkin säiltä suojassa.

   Poista
 2. Olisi ollut mukava nähdä kuva Almogarenista. Onko seinämän UUUU-kaiverrukset kokonaan kuluneet, kun ei niitä ainakaan aikaisemmin mitenkään ole suojattu, vaan ihmiset hyppii siitä reunan päältä. Vaikuttava paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo huomasin itsekin vasta kotona kuvia katsellessa, että ei ollut tabletilla eikä kamerassa kuvaa almogarénista. Olen kulkenut ohi katsellen, mutta kuva jäi ottamatta... Suoja-aitoja oli vain koko alueen ympärillä, ei muualla.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!