tiistai 8. marraskuuta 2022

Pikkupurtavaa Kanarialla - Comidita en Canarias

Koska lomalaisen jääkaapissa ei ole kuin aamiaistarpeet, katsotaanpa mitä pikkupurtavaa voi Kanarialla haukata silloin, kun ei ole ihan kauhea nälkä tai ravintolaillallinen ei iske.

Porque la nevera de un vacacionista solo trae comida para desayuno vamos a ver qué puede uno comer en Canarias cuando tienes poca hambre o no quieres comer en un restaurante.

Aamiaiseksi voi napata vaikkapa churroja. Jos niitä löytää... Meidän piti nimittäin käydä seitsemän paikkaa, ennen kuin kahdeksannessa tärppäsi. Kolme churropaikoista oli laittanut lapun luukulle, yhdessä oli churrokone rikki (menimme sinne toisen kerran ja saimme churroja), kaksi myi vääriä (lue: ohuita manterelaisia) churroja ja yksi oli tupaten täynnä ja hermo ei riittänyt odottaa. Churroja ei muutenkaan yleensä saa kuin viikonloppuisin ja klo 11 asti.

Para desayunar puedes tener churros. Si los encuentras... Nosotros tuvimos que pasar por siete sitios hasta que en el octavo teníamos suerte. Tres de las churrerías habían cerrado, uno tenía la máquina rota (fuimos allí otro día y tuvimos churros), dos vendía churros incorrectos (quiere decir peninsulares) y uno estaba tan lleno de gente que no teníamos la paciencia para esperar. En general se suele vender churros solo los fines de semana y hasta las 11 de la mañana.


Iltapäivällä rannalla löhöilyn tai shoppailun jälkeen voi maha vaatia pientä hiukopalaa. Tällöin 100 Montaditos on oiva paikka istahtaa alas. Ravintola on erikoistunut tekemään pieniä täytettyjä leipiä, joista suurin osa maksaa euron tai muutaman kymmenen senttiä päälle. Omat suosikkini ovat nyhtönaudanlihaleipä ja tonnikala-tomaatti-alioli-täytteinen leipä.

Por la tarde después de pasar el día en la playa o de compras la barriguita ya quiere almorzar. Entonces 100 Montaditos es tu sitio. Hacen pequeños bocadillos con diferentes rellenos que cuestan un euro (y pico). Mis favoritos son el de carne mechada y el de tomate, atún y alioli.Illalla ei ehkä vieläkään kuuman päivän jälkeen ole isompi nälkä tai mieli tekee jotain muuta kuin ravintolaruokaa. Tällöin suunnataan Pepe Chiringoon. Kuvailisin sen olevan suomalaisen nakkikioskin, Subwayn ja Mäkkärin risteytys. Listalla on täytettyjä leipiä, hot dogeja, ranskalaisia, kananugetteja ja suosikkini "lihaa ja ranskalaisia".  Pottujen kaverina saat naudan ulkofilelastuja. Kuvassa kaverina kanarialainen mansikkalimsa.

Por la noche puede que tampoco tienes mucha hambre si ha hecho un día caluroso o simplemente quieres alguna otra cosa que comida de restaurante. En este caso dirígete a Pepe Chiringo. Tienen bocadillos, perritos, nugets, papas y mi favorito "carne con papas". En la foto sale también el refresco tipico canario Clipper de fresa.
2 kommenttia:

  1. Ihanan epäterveellistä! Tuo 100 Montaditos on jees paikka. Churroja en olekaan syönyt ikuisuuteen. Olen siirtynyt yhä kevyempään ruokaan, kun on nykyisellään erittäin kasvispainotteinen. Tuota kanarialaista mansikkalimpparia voisi kokeilla. En tiennytkään, sen olevan kanarialainen. Olen pysynyt enemmän viinipuolella, mitä tulee kanarialaisiin juomiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maista ihmeessä Clipperiä! Siitä outo limsa, että en pidä mansikkamehusta, enkä muista mansikkalimsoista, mutta tuo on hyvää! Ja jos muita kanarialaisia juomia pohditaan, niin onhan hunajarommi aika nam... :D

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!