tiistai 22. heinäkuuta 2014

Espanjalainen munakas - Tortilla española

Tänään mulle luvattiin munakasta illalliseksi. Jutun juoni on, että esivalmistelut lankeaa minulle! Espanjalainen munakas on todella täyttävää ja herkullista ja aineet ovat yksinkertaiset. Meillä tosin munakas tehdään pienellä "twistillä" ja munan ja perunan lisäksi mukaan heitetään valkosipulia ja persiljaa.

Hoy me prometieron tortilla de cena. El truco es que ¡las preparaciones me tocan a mí! La tortilla española es muy copiosa y deliciosa y los ingredientes son simples. Eso sí, nosotros hacemos la tortilla con un pequeño "twist" y junto con los huevos y las papas echamos ajo y perejil.Alkuvalmisteluihin kuuluu perunoiden pilkkominen pieniksi kuutioiksi, valkosipulin pilkkominen ja persiljan hienontaminen. Tuore persilja on parasta munakkaaseen. Yhteen munakkaaseen tarvitset 3-4 kananmunaa, 3 keskikokoista perunaa sekä valkosipulia ja persiljaa maun mukaan.

Las preparaciones son cortar las papas en cubitos, y trocear el ajo y el perejil. El perejil fresco es lo mejor para la tortilla. Para una tortilla necesitas 3-4 huevos, 3 papas de tamaño medio y ajo y perejil al gusto. Perunat friteerataan öljyssä ja ylimääräinen rasva valutetaan talouspaperin päällä pois. Munat vatkataan rikki ja mukaan sekoitetaan valkosipuli ja persilja. Munat ja perunat kaadetaan pannulle, ripaus suolaa ja kun munakas alkaa hyytyä, se käännetään ison lautasen avulla. Paista mieleiseesi kypsyyteen. Jos et jaksa syödä koko munakasta, laita se jääkaappiin ja tee kylmästä munakkaan palasta eväsleipä seuraavana päivänä.

Se frie las papas en aceite y se las escurre encima de papel de cocina. Se bate los huevos y añade el ajo y el perejil. Pon la mezcla en el sartén, échale un pizco de sal y deja coagular. Usa un plato grande para darle la vuelta. Cocina a tu gusto. Si no puedes comerla toda, ponla en la nevera y haz un bocadillo del resto el próximo día.


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Yks niitä harvoja ruokia, joita rakastan, joissa ei ole lihaa!

   Poista
 2. Tää on niiiin hyvää... *pyyhkii kuolaa*

  VastaaPoista
 3. Aii, tämähän sopisi loistavasti välipalaksi! Täytyypä pistää korvan taakse, kun kiireinen arki koittaa parin viikon päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Siitä kiva, että on yhtä hyvää lämpimänä ja kylmänä. Mutta jos yhden normilautasen kokoisen tekee, niin siitä tulee kyllä parikin välipalaa, on oikeesti sen verta täyttävää! Kokeile ihmeessä!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!