sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Kanarialainen "Ropa vieja" - Ropa vieja canaria

"Ropa vieja" (vanhat vaatteet) on ruoka, jota syödään paitsi Kanarialla, myös osassa manner-Espanjaa ja etelä-Amerikkaa. Kanarialla sitä saa ravintoloista usein vain sunnuntaisin ja juhlapyhinä, koska se on melko työlästä valmistaa. Lopputulos on kuitenkin ehdottomasti kaiken sen työn arvoinen, joten tässä kanarialaisen ropa viejan resepti, jos haluatte kokeilla:

Ropa vieja es un plato que se suele comer tanto en unas partes de la península como en Canarias y América de sur. Es un poco trabajoso de preparar pero definitivamente vale la pena. Aquí una receta para ropa vieja canaria si la quieren probar:

       * 2 isoa perunaa                                                       * 2 papas grandes
       * 250 g naudanlihaa                                                 * 250 g carne de vacuno
       * 250 g kananlihaa                                                   * 250 g carne de pollo
       * 2 tomaattia                                                            * 2 tomates
       * 1 punaista paprikaa                                               * 1 pimiento rojo
       * valkosipulia maun mukaan                                   * ajo al gusto
       * 1 sipuli                                                                  * 1 cebolla

       * 1 prk kikherneitä                                                   * 1 lata garbanzos
       * 1 rkl timjamia                                                       * 1 cuchara sopera tomillo
       * laakerinlehti                                                          * una hoja de laurel
       * 5 dl valkoviiniä                                                     * 5 dl vino blanco
       * suolaa ja pippuria                                                  *sal y pimienta

1) paloittele kaikki ylimmät ainekset pieneksi             1) pica todos los ingredientes de arriba
2) kiehauta lihat kattilassa, mausta suolalla                 2) hierve la carne, salpimenta y guarda 
    ja pippurilla, ota keitinvesi talteen                               el agua
3) friteeraa perunat öljyssä                                           3) frie las papas en aceite
4) paista kaikki muut ylimmät ainekset pannulla,       4) frie todos los demás ingredientes de arriba,
    myös liha                                                                     también la carne
5) keitä kikherneet                                                       5) hierve los garbanzos
6) lisää lihojen keitinveteen valkoviini,                      6) añade al caldo el vino, tomillo y laurel
    timjami ja laakerinlehti
7) lisää kaikki ainekset liemeen ja anna hautua         7) añade todos los ingredientes al caldo y
    miedolla lämmöllä hellalla n.30 min.                         deja a fuego lento para unos 30 mins

(Valkoviinin voi halutessaan korvata vedellä, mutta lopputulos ei ole aivan sama.)
(Se puede quitar el vino blanco y cambiarlo por agua pero el resultado no será lo mismo.)



2 kommenttia:

  1. Ai että, vaikuttaa kyllä hyvältä! Ehkä jos olisi joku päivä hieman ylimääräistä aikaa ja intoa tehdä ruokaa, niin tätä voisi vaikka kokeilla. Ainakin tuossa on lihaa riittävästi, on varmasti täyttävää :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niiiiiin namia! Tässä kantsii olla apuri mukana, joka pilkkoo ja pitää seuraa!
      Meitä on kaksi ja tehtiin sunnuntaina tuplat tosta ohjeesta, joten sitä syödään nyt monta päivää.

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!