perjantai 16. tammikuuta 2015

Hyvää ruokaa Gran Canarialla - Comer bien en Gran Canaria

Lomalla söimme paljon ulkona. Vain parina iltana jouluaterian lisäksi söimme anoppilassa. Haluaisinkin nyt esitellä teille kolme suosikkiravintolaamme Gran Canarialla.

En las vacaciones comimos mucho fuera. Solo unas noches aparte de la cena de Navidad comimos en la casa de mi suegra. Ahora quisiera presentarles nuestros tres restaurantes favoritos en Gran Canaria.

Olemme melko huonoja etsimään uusia ravintoloita ja käymmekin mielellämme samoissa, hyviksi havaituissa paikoissa. Yksi lempiravintoloistamme oli kuitenkin jo viime reissulla sulkenut ovensa talouskriisin vuoksi, joten päätimme etsiä yhden uuden ravintolan, jonka ruoka täyttäisi 3 hoota; hyvä, herkullinen ja halpa. Tämä ravintola löytyi osin netin selailun tuloksena, osin vahingossa; Restaurante El Carretón Sonnenlandissa. Ravintolasta sijaitsee Sonnenlandissa, korkealla mäen päällä ja sieltä avautuu hieno näköala yli Maspalomasin. Ruoan voit valita joko listalta tai ottaa päivän menun, kuten me. Sen hinta oli 13,50e, johon sisältyy iso tuoppi olutta tai limsaa, alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka laajasta valikoimasta. Joitakin kalliimpia liharuokia valitessa hintaan tuli muutaman euron lisä. Miinukseksi en keksi kuin parkkipaikan löytämisen.

No solemos buscar restaurantes nuevos sino vamos a los mismos de siempre que sabemos que seguramente son buenos. Uno de nuestros restaurantes favoritos ya se había cerrado por culpa de crisis en nuestro último viaje y por eso decidimos buscar uno nuevo que cumpla los tres bes; bueno, bonito y barato. Este restaurante lo encontramos un poco por internet y un poco accidentalmente; Restaurante El Carretón en Sonnenland. Está situado en los altos de Sonnenland y tiene vistas maravillosas a Maspalomas. Puedes elegir entre a la carta o el menú del día, cómo nosotros. El menú cuesta 13,50e e incluye una jarra grande de cerveza o refresco, los entrantes, plato principal y el postre de una gran variedad. Al elegir algunos platos de carne más caros se añade unos euros de extra en el precio. Lo único malo que se me ocurre es que es un poco difícil de encontrar aparcamiento. 



Toisella sijalla on Puerto Ricon ostoskeskuksessa sijaitseva Balcón Canario. Ravintola on paikallisten suosiossa ja vaikka se onkin hetki sitten laajentanut, joutuu sinne usein jonottamaan, ellei ole varannut pöytää etukäteen tai ellei halua syödä baaritiskillä. Tässä ravintolassa söin usein töiden jälkeen asuessani ensimmäisen Kanarian vuoden Puerto Ricossa. Hinnat ovat edulliset vaikka turistialueella ollaankin ja annokset eivät takuulla jätä ketään nälkäiseksi! He tekevät myös itse herkullisia juustokakkuja, joita kannattaa napata jälkiruoaksi, jos mahaan vielä mahtuu...

En el segundo puesto tenemos Balcón Canario ubicado en el centro comercial de Puerto Rico. Es el restaurante favorito de los locales y aunque se han ampliado hace poco, muchas veces tienes que esperar para mesa si no la has reservado de antemano o si no quieres comer en la barra. Aquí comí varias veces después del trabajo ya que viví el primer año en Canarias en Puerto Rico. Los precios son asequibles aunque estamos en la zona turística y ¡los platos seguramente no dejan nadie con hambre! Ellos también hacen tartas de queso superricos que recomiendo probar si tienes espacio en la barriga después de la cena...


(Kuva lainattu netistä - La foto prestada del internet)
Ehdoton suosikkimme, minne tälläkin lomalla veimme paikallisia ja Suomen sukulaisia ja ystäviä syömään, on Guayadequen laaksossa sijaitseva Restaurante El Centro. Laakso on luonnonsuojelualuetta ja siellä on luola-asuntoja, joissa edelleen asutaan vakituisesti. Myös tämä ravintola (ja kolme muuta Guayadequen ravintolaa) on rakennettu luolaan. Kesällä luolat ovat viileitä ja talvella lämpimiä ja jo pelkästään luolassa syöminen on unohtumaton kokemus monelle. Ruoka on tyypillistä kanarialaista ruokaa ja hinnat ovat edulliset. Vaihtoehtoja on varmasti jokaiseen makuun. Työkaverin tullessa perheineen lomalle myöskin joulun aikaan, päätimme järjestää miehillemme yllätyksen, he kun molemmat olivat täyttäneet loppuvuodesta 40. Tilasimme ravintolasta heille synttärikakun ja yllätys oli melkoinen, kun kumpikaan ei osannut aavistaa etukäteen mitään!

Nuestro número uno sin duda está en el valle de Guayadeque y se llama El Centro. Fuimos allí muchas veces durante las vacaciones y también llevamos allíamigos y familiares locales y finlandeses. El valle es zona protegida y allí hay todavía casas cueva donde se vive fijo. Este restaurante también está construido en una cueva (igual que tres otros restaurantes de Guayadeque). Durante el verano las cuevas son frescas y abrigadas en invierno y seguramente ya la experiencia de comer en una cueva es será inolvidable. La comida es típica canaria y los precios son baratos. Hay una gran variedad de platos para todos los gustos. Mi compañera de trabajo y su familia también estuvieron en la isla en Navidades y decidimos organizarles una sorpresa a nuestros esposos ya que los dos habían recientemente cumplido 40. ¡Pedimos una tarta de antemano del restaurante y los dos estaban muy sorprendidos ya que ni uno ni otro sospechaba nada! 





Gofio

Monen lapsiperheen kuulee käyvän ulkomailla Mc Donaldsissa syömässä, koska se on "helppoa, tuttua ja edullista". Kanarialta löytyy tälle mielestäni astetta parempi vastine, Pepe Chiringo. Sieltä saa edullista pikaruokaa, mutta myös nopean välipalan minunlaiseni henkilö, joka ei voi ajatellakaan syövänsä mäkkärin "ruokaa". Ravintoloita löytyy Gran Canarialta useampikin ja minun suosikkiannokseni on "liha ja ranskalaiset".

Muchas familias que tienen niños dicen que en el extranjero comen en Mc Donalds porque es "fácil, familiar y barato". En Canarias puedes encontrar una opción un pizco mejor en mi opinión, Pepe Chiringo. Preparan comida rápida con precios baratos pero también una persona como yo a quién no le gusta Mc Donalds encuentra un almuerzo rápido en Pepe Chiringo. Tienen varios restaurantes en Gran Canaria y mi plato favorito es "carne con papas".



Jouluaterialla söimme siis anoppilassa ja pöydässä oli kinkkua (ja kinastelimme syödäänkö sitä kylmänä vai lämpimänä), ryppyperunoita ja mojoa, porkkana- ja lanttulaatikoita (appi tuhosi maksalaatikon jo ennen aattoa) sekä rosollia. Olimme hieman epäileväisiä suomalaisten jouluruokien suosiosta, mutta etenkin rosolli upposi ennätysvauhtia. Laatikoista taas porkkana vei voiton.

La cena de Navidad sí comimos en la casa de mi suegra y en la mesa hubo pata (discutimos si se lo come friá o caliente), papas arrugadas con mojo, caserolas de zanahoria y nabo (mi suegro comió la caserola de higado ya antes de Navidad) y rosolli (una ensalada finlandesa de Navidad a base de remolacha). Teníamos nuestras dudas sobre el éxito de las comidas finlandesas pero especialmente el rosolli les gustó muchísimo. La de zanahoria fue la ganadora de las caserolas.

2 kommenttia:

  1. Ihania juttuja. 👌Selvästi meidänkin täytyy joskus lähteä Espanjan matkalle😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mikä parasta; vaikka söis vatsansa killilleen, kun liikkuu 30 asteen lämmössä, ei pahemmin pääse lihomaan!

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!