lauantai 11. huhtikuuta 2015

Laihistelijan löytöjä - Productos para dietistas

Vaikka otsikossa puhutaankin laihduttamisesta, kutsuisin tätä mun projektia ennemminkin... en mä tiedä miksi. Lue ja keksi itse paras nimitys. Ja varoitan heti, ettei tämä ole loppuun asti analysoitu terveyskirjoitus sokereineen ja hiilareineen, tässä tuijotellaan vain ja ainoastaan kaloreita.

Aunque el titulo refiere a dietas llamaría este proyecto mío más bien.... no sé qué. Lee el texto y decídelo tú. Y ya les aviso que éste no es un texto analizado hasta el fin con aspecto de saludabilidad de los azúcares e hidratos de carbono sino estoy mirando únicamente las calorías.

Olen siis neljättä vuotta merkkaillut syömiset itsetehtyyn taulukkoon ja samaan taulukkoon menee urheilut. Niiden tasapainoa siis pidän silmällä. Kaikkea saa syödä ja viikon lopputulos on ratkaiseva. Hedelmissä on onneksi vähän kaloreita, joten niitä voi vedellä aika surutta. Mutta sitten kun tekee mieli jotain "parempaa", kaloritkin yleensä pompsahtaa pilviin.

Ya es el cuarto año que apunto todo lo que como y todo el deporte en una hoja de cálculo que tengo en el ordenador. Y lo que me interesa es el equilibrio entre estos dos. Se puede comer de todo y lo que cuenta es el resultado al final de la semana. Por suerte la fruta tiene pocas calorías y se la puede comer bastante. Pero si quiere algo "mejor", las calorías suelen subir a nubes.

Olemmekin tehneet muutamia löytöjä, joilla voi herkutella pienemmin kalorein. Power Cow on vanukkaissa valintamme ja jogurteissa olen ihastunut Skyrin vanilja-suklaamuruun, joka ei kai varsinaisesti ole jogurtti, mutta kun se maistuu stracciatella-jätskille! Ja jos jätskiä tekee mieli, Lidlin minttusuklaa-puikoissa on alle 100 kaloria.

Hemos encontrado algunos productos que son deliciosos pero con pocas calorías. Si quiero natilla, elijo Power Cow y de los yogures me encanta el Skyr sabor vainilla-copos de chocolate (aunque me da que no es exactamente un yogur) ¡pero sabe a helado stracciatella! Y si quiero helado, los polos de chocolate de menta de Lidl tienen menos de 100 calorías.

(Kuva lainattu Arlan nettisivulta - La foto prestada de la página de Arla)

Limsaosastolta bongasin Hartwallin Light sitruksen, jossa huomasin vasta kotona olevan vain 2 kaloria desissä, kun "peruslimsoissa" on 30-40 tienoilla. Jos taas karkki-sipsi-osasto kiiluu silmissä, homma menee hieman hankalammaksi. Suklaasta puhumattakaan. Tämän ongelman olemme ratkaisseet jakamalla esim. 300 gramman karkkipussin kuuteen 50 gramman annokseen ja päivässä ei sitten syödä kuin se yksi annos. Saman operaation voi tehdä sipsipussille.

El otro día compré refresco cítrico light de Hartwall y me di cuenta en casa de que tiene sólo 2 calorías en un desilitro comparado con las 30-40 que suelen tener los refrescos. Y si te apetece algo de caramelos o papas ya tenemos un poco de problema. Sin hablar de chocolate. Nuestra solución es dividir por ejemplo un bolso de caramelos de 300 gramos en seis raciones de 50 gramos y comer sólo una ración al día. Y lo mismo se puede hacer con un bolso de papas.

Jos tekee muuta suolaista mieli, hapankorput ovat hyvä vaihtoehto. Päälle vaikkapa tomaattia, niin välipala on valmis. Jos haluat kuitenkin leipää ja jotain leikkelettä sen kyytipojaksi, kylmäsavupaistisiivut ovat himpuran hyviä (ja joo hieman kalliimpia), mutta paketti on riittoisa ja yhdessä ohuessa siivussa on vain 4 kaloria!

Pero si te apetece algo salado, biscotes de pan negro son una buena opción. Por encima un poco de tomate y a almorzar. Si quieres pan y algo de fiambre, te recomiendo lonchitas de flanco ahumado (sí son un poco caras) pero el paquete te dura y ¡una loncha tiene sólo 4 calorías!

(Kuva lainattu HK:n nettisivuilta - La foto prestada de la página de HK)

Monipuolinen ruokavalio ja säännöllinen liikunta kuuluvat tietysti terveellisiin elämäntapoihin. Pikkumustasta huolimatta pyrin edelleen pyöräilemään töihin ja koirat pitävät meitä liikkeellä joka päivä. Tanssi on myös tehokasta liikuntaa ja jopa siivoillessa saat kaloreita kulumaan! Siksi en kutsuisi tätä laihduttamiseksi, koska se on lähinnä itsetarkkailua tai "omavalvontaa", jonka tulisi olla päällä koko ajan eikä vain hetken verran silloin, kun housunnappi ei enää mene kiinni...

Una dieta equilibrada y ejercicio regular son también parte de una vida sana. A pesar de mi "negrito" intento ir al trabajo lo máximo posible en bici y por supuesto los perros nos sacan de la casa todos los días. El baile es también un deporte muy eficaz y ¡hasta limpiando puedes quemar calorías! Por eso no llamaría ésto estar en dieta porque es más bien autocontrol que deberías hacer siempre y no sólo por una época corta cuando ya no te cierra el botón de pantalón...

11 kommenttia:

 1. Omavalvonta on hyvä termi :). Ja viisautta on tajuta se, että tasapainottelu on elämäntapa, eikä kausittaisesta paniikkireaktiosta ähkymässäilyn jälkeen ole juurikaan hyötyä.

  Minä mietin kaloreita lähinnä niin, että yritän syödä niitä mahdollisimman paljon mahdollisimman hyvässä muodossa. :D Johtuu siitä että syön niin vähän että on syytä syödä mahdollisimman täyttä tavaraa. En koskaan valitse mitään rasvattomia tai kevyttuotteita. Sinun vinkkisi ovat siis minullekin sopivia siinä mielessä, että osaan välttää vähäkalorisia tuotteita :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin on sitä omavalvontaa. Sinä tarkkailet, että saat tarvittavat kalorit ja syöt sen mukaan. Ei mullakaan purnukoissa ja paketeissa saa lukea "rasvaton" / "kevyt" / "light". Toi limsa on nyt ainoa poikkeus, se meinaan näytti niin raikkaan makuiselle (ja sitä olikin), että siksi sitä oli pakko testata!

   Eikä myöskään kaloreita saa tuijottaa liikaa. Viime viikolla olin kipeä ja tiesin pääseväni räkätaudista nopeimmin eroon syömällä sen minkä ehdin. Viikon lukemat oli sitten sen näköisetkin, että syöty on, mutta tautikin kesti vain huimat kolme päivää!

   Poista
  2. Hyvä idea tuo, että jakaa karkit pienempiin osiin! Ärsyttää suunnattomasti, että niitä lemppareita yleensä myydään 400g jumbopusseissa. Pitäisi ostaa se, jakaa osiin ja laittaa jonnekin ylähyllylle loput, niin ei tulisi syötyä koko pussia kerralla :D

   Poista
  3. Mulla on just 400g jumbopussi 8:ssa pienessä muovimukissa keittiön kaapissa! Ja hassua on, että mahakin oppii pienempiin määriin ja mukillinen riittää ihan mainiosti! Ja pussista saa karkkia viikoksi! :D

   Poista
 2. Ootko Espanjassa syönyt niitä flaneja? Niissä on yllättävän vähän kaloreita ja sillä saa sokerinhimon taltutettua :D Kaikki ei tykkää niistä kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja olen Suomessakin kotona tehnyt. Tosin mun saama resepti ei taida olla kevyimmästä päästä... :p

   Poista
 3. Oletkin kauan jaksanut merkkailla! Minulla innostus lopahtaa muutamassa viikossa ja hyvin alkanut "ruokavalion tarkkailu" loppuu ja annan muka itselleni taas luvan syödä mitä huvittaa... :( Kyllä merkkailut tsemppaavat syömäään terveellisemmin ja vähemmän.
  Minä olen muuten huomannut että riisikakku hunajalla tai kookosöljyllä vie myös makeannälän aika hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä kauemmin sitä tekee, sen helpompaa se on. Ja mä olen niin tapoihin ja samoihin ruokiin juuttunut, että voin merkata kaikki päivän syömiset vaikka illalla päivän päätteeksi.
   Ja toinen on, ettei kiellä itseltään herkkuja, vaan varmistaa, että ne herkut tulee myös poltettua (*syö samalla sipsejä, kun kirjoittaa tätä kommenttia*).
   Ja oppii tosiaan löytämään myös vaihtoehtoisia herkkuja!

   Poista
 4. Hyviä käytännönläheisiä vinkkejä! Tota karkkipussi-juttua täytyy kokeilla, sillä meillä katoaa karkit aina saman illan aikana, kun pussin avaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se toimii tosi hyvin! Kun 300g pussin jakaa kuuteen, on kaiken lisäksi koko viikoksi karkkia! Kunhan vaan muistaa, ettei yhtä satsia enempää sitten syödä...

   Poista
  2. Se toimii tosi hyvin! Kun 300g pussin jakaa kuuteen, on kaiken lisäksi koko viikoksi karkkia! Kunhan vaan muistaa, ettei yhtä satsia enempää sitten syödä...

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!