lauantai 2. tammikuuta 2016

Neulomuksia - Tejiendo

Joulun alla olkkarin pöydällä roikkui useampikin keskeneräinen tekele. Miehelle piti saada villasukat valmiiksi lahjapakettiin, itselleni olin puuhaamassa "ponnaripipoa" ja jo aiemmin valmistunut villapaita odotti uusia hihoja ja kaula-aukkoa.

Antes de Navidad  tenía en la mesa del salón tres proyectos de tejer hechos a medias. Calcetines para regalar a mi esposo, "un gorro de coleta" para mí y un jersey que ya había terminado antes pero que requería pequeños cambios en las mangas y el escote.

Sukat valmistuivat tuntia ennen kuin lähdimme äidilleni aaton viettoon. Ensin lanka loppui ja jouduin purkamaan vain huomatakseni, että sukat ovat eri kokoiset... ja purkamaan taas. Mutta lopulta sukat olivat samankokoiset ja -näköiset ja mikä tärkeintä, saajalleen sopivat!

Los calcetines terminé una hora antes de ir a la casa de mi madre para pasar la nochebuena. Primero se me acabó la lana y tuve que rehacerlos sólo para darme cuenta de que son de tamaño diferente... y rehacerlos una vez más. Pero finalmente tenían misma pinta y mismo tamaño y lo más importante; ¡cabían para mi esposo!
Ponnaripipon idea syntyi kerran lenkillä koirien kanssa. Pitkätukkaiset tietävät, kuinka hiukset nostavat pipon ylös ja korvia alkaa palella ellei tukka ole kiinni ja kokonaan pipon alla. Olenkin yleensä pitänyt pipon alla pantaa korvien suojana. Keksin kuitenkin, että pipossahan voisi olla molemmat samassa, pipo ja panta. Jos pipon taakse, resorin yläpuolelle jättäisi reiän ponnarille, pipo pysyisi paikallaan ja hiuksia ei tarvitsisi aina ahtaa pipon sisään. Syntyi ponnaripipo! Pipon tupsun tekoon löytyi muuten helppo, nopea ja perinteisestä poikkeava ohje Kakaranhymy-blogista.

La idea para el gorro de coleta salió una vez en el paseo con los perros. Las que tienen pelo largo saben como el pelo levanta el gorro y se descubren los oídos salvo si atas el pelo y lo escondes entero debajo del gorro. Por eso suelo usar una banda por debajo del gorro para proteger los oídos. Se me ocurrió que el gorro podría ser dos en uno; la banda y el gorro. Si dejaras un agujero para el pelo en la parte atrás del gorro por encima del borde ya no haría falta meter el pelo dentro del gorro. ¡Y así salió el gorro de coleta! Y por cierto, encontré unas instrucciones rápidas, fáciles y no tan tradicionales para el pompom del gorro en el blog de Kakaranhymy.


Kolmas valmistunut oli muutoksia kokenut villapaita. Paidassa oli venepääntie ja liian lyhkäisiksi jääneitä hihoja olin paikkaillut karvalangalla. Jotenkin neule ei kuitenkaan tuntunut mieluisalta. Purin paidasta hihat ja vartalo-osaa kainaloiden alle ja muokkasin kaula-aukosta vee-aukon ja hihat lyhensin suosiolla puolipitkiksi.

Tercer proyecto terminado fue el jersey con sus cambios. Antes tenía un escote barco y puños de lana peluda porque las mangas quedaron demasiado cortas. Aún así por alguna razón no me gustaba tanto el jersey. Quité las mangas y la parte superior y cambié el escote en uno de forma uve y las mangas ahora están medio largos.

Ennen - Antes

Jälkeen  - Después10 kommenttia:

 1. Mahtavaa, oi että, kun olet taitava! :) Huippuidea ja jotenkin söpö siun ponnaripipo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Etsiessäni netistä, olisiko joku mahdollisesti tehnyt vastaavaa pipoa, löytyi yksi, missä oli "peppiponnari"-reiät, eli silleen pään päällä molemmin puolin. Se se vasta hauskan näkoinen oli!

   Poista
 2. Voi oot kyllä tosi taitava käsistäs! :) on kiva lukee näitä käsityöjuttuja, kun itekin tykkään neuloo tosi paljon ja harvassa blogissa on nykyään tälläsiä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Joskus tosin tuntuu että yhdistelmä hyvä käsityöläinen - haihatteleva vaaka - 3D-hahmotuskyvytön ei ole paras mahdollinen... :P
   Vaaka näkee kaupassa kaunista lankaa / kangasta, jonka käsityöläinen haluaisi vaatteeksi, mutta hahmotuskyvyttömänä siinä kestää, koska mitään ohjeitahan ei tieteskään voi käyttää...

   Poista
 3. Kaikki tulevat tänne varmasti kehumaan ponnaripipoa, mutta pakko se on minunkin: kylläpä oli hyvä idea ja hieno toteutus! Pipo on muutenkin tosi kiva, ei siis vain ponnarireiän ansiosta. Ponnari myös näyttää paremmalta noin, eli pipo on käytännöllisen lisäksi myös kaunistava. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti! Ja se kaunistava vaikutus on kyllä totta; ennen näytin joltain jättipäiseltä avaruusoliolta, kun kaikki tukka oli ahdettu pipon sisään... Kyllähän monet pitää pipoa aukinaisten hiusten kanssa ja se on ihan nätin näköistä, mutta mulla ainakin korvat valittaa heti, kun pipo nousee vähänkin turhan ylös.

   Poista
 4. Ihania! Voi kun olisin itsekin noin taitava :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei se niin vaikeaa ole, pitää vaan aloittaa sopivan simppelillä projektilla.

   Poista
 5. Oot sä kyllä vaan niin kätevä! Ja tuo ponnaripipo on oikeasti nerokas! Tiedän liian hyvin sen tunteen, kun hiukset on pompulalla ja se pompulakohta sojottaa rumasti pipon alla tuoden samalla kylmyyttä niskaan...

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!