torstai 30. kesäkuuta 2016

Koirat matkustaa - Los perros viajeros

Kun meillä (auto)matkustellaan, niin koko perhe on mukana. Koiria ei viedä hoitolaan tai naapurin hoiviin, vaan ne pääsevät mukaan matkalle. Toki koiriemme pieni koko helpottaa niiden mukaan ottamista. Vaan tiedänpä isompiakin koiria, jotka ovat kovia matkustelemaan!

Si nosotros viajamos (en coche) viaja toda la familia. Los perros no van a un hotel de perros o a la casa de los vecinos sino los llevamos. Por supuesto es fácil de llevarlos ya que son tan pequeños. ¡Pero yo sé que hay perros viajeros más grandes también!


Tulevan Ruotsi-Norja-tourneen majapaikat etsin booking-sivustolta, koska siellä voi laittaa hakukriteeriksi lemmikeille sallitut majoitukset. Osa majoituksesta löytyi ihan vain Googlen kartalla seikkaillen. Kaikkiin paikkoihin laitoin kuitenkin kyselyn saako koiria tuoda ja tuleeko niistä lisämaksua. Oslon hotellia lukuunottamatta mikään paikoista ei ota koirista lisähintaa. Ja hotellikin vain 200 kruunua (n.22 e)  kahdelta koiralta ja kahdelta yöltä. Laivoilla koirista menee myös maksu ja koiran kanssa matkustavan pitää varata lemmikkihytti. Viking Line veloittaa koirista 16e / kuono ja paluumatkan Finnlines 20e / kuono.

Busqué los alojamientos de nuestro tour de Suecia y Noruega através de la página booking porque allí se puede limitar la búsqueda a los alojamientos que permiten mascotas. Encontré algunos alojamientos paseando por el mapa de Google. A todos los sitios mandé un correo preguntando si están permitidos los perros y si tienen algún coste extra. Ninguno de los sitios no cobra nada por los perros menos el hotel en Oslo. Y ellos tampoco más que 200 coronas (~22e) por dos perros y dos noches. En los barcos hay que pagar los pasajes de los perros y reservar un camarote apto para viajeros con mascotas. Viking Line cobra 16e / nariz y de vuelta Finnlines 20e / nariz.

Rokotukset meidän karvanaamoilla olikin ajan tasalla, samoin tarvittavat passi ja mikrosiru löytyy. Muuten oltaisiinkin oltu valmiita reissuun, mutta koska kuljemme Ruotsin kautta Norjaan ja taas takaisin Suomeen, koirilta vaaditaan passiin merkintä lääkityksestä ekinokokki-loista vastaan. Onneksi on olemassa 28 päivän sääntö, joka tarkoittaa, että koirat madotetaan eläinlääkärillä kahdesti ennen matkaa korkeintaan 28 päivän välein ja paluu Suomeen pitää tapahtua 28 päivän sisällä viimeisestä madotuksesta.

Nuestros niños peludos tienen las vacunas al día y los dos tienen los requeridos pasaporte y microchip. Si no fuera por Suecia ya estaríamos listos para el viaje. Pero tanto Noruega como Finlandia requieren tratamiento contra equinococos si el perro llega de Suecia. Por suerte existe la regla de 28 días que significa que los perros reciben en el veterinario el tratamiento antiparasitario dos veces antes del viaje con un máximo de 28 días entre los tratamientos y la vuelta a Finlandia tiene que ser dentro de 28 días del último tratamiento.


Me kävimme kesäkuun puolivälissä nappaamassa ensimmäiset tabletit ja tämän viikon tiistaina toiset. Kahden koiran kahdet madotukset maksoi yhteensä 60 euroa. Passeihin tuli merkintä 28 päivän säännön soveltamisesta. Eläinlääkäristä nappasin myös mukaan matkaan Nutrisal-jauhetta, jota sekoitetaan veteen tai ruokaan ja se auttaa neste- ja suolatasapainon säilyttämistä. Tämä siksi, että etenkin Oliver on ollut huono juomaan vettä automatkoilla.

Visitamos el veterinario  a mitad de junio para primer tratamiento y el segundo fue este martes. Tratamiento antiparasitario dos veces y dos perros costó 60 euros. Apuntaron en los pasaportes que se aplica la regla de 28 días. También compré Nutrisal en el veterinario; es un polvo que se añade al agua o la comida y que contiene sales y minerales y ayuda evitar la deshidratación. Esto porque especialmente Oliver no bebe lo suficiente durante los viajes en coche.

Autossa meidän koirilla on kuljetuslaatikko. Laatikon pohjalle hankittiin matkaa varten viilennysalusta. Kärkkäisellä alusta maksoi 10 euroa. Lisäviilennystä tuomaan haimme vielä Mustista ja Mirristä häkkituulettimen (22e), koska auton takapenkillä tulee kuuma, vaikka ilmastointi olisikin päällä. Näin koirilla on tarvittaessa ilmastointi häkissä. Saa nähdä, tuleeko tuulettimelle tarvetta, sillä tällä hetkellä sääennusteiden mukaan matkan lämpötilat pyörivät 15 ja 20 välillä.

En el coche viajan en su transportín. Para el viaje compramos un colchón refrigerante. En Kärkkäinen costó 10 euros. Para refrigeración extra compramos un ventilador de transportín en Musti ja Mirri (22e) porque en la parte atrás del coche hace calor aunque el aire fuera puesto. Así los perros también tienen su propio aire acondicionado si fuera necesario. A ver si hace falta ya que de momento los pronósticos dicen que las temperaturas durante el viaje oscilan entre los 15 y 20 grados.

 


Tähän mennessä koirien matka on siis maksanut:      El viaje de perros ha costado hasta ahora:
* laivamatkat          72e                                               * pasajes de barco         72e
* hotelli                  22e                                               * hotel                           22e
* madotukset          60e                                               * antiparasitario             60e
* Nutrisal                 9e                                               * Nutrisal                        9e
* alusta ja tuuletin   32e                                              * colchón y ventilador     32e
   
                  YHT.   195e                                                                   TOTAL    195e


10 kommenttia:

 1. Sinä olet kyllä hyvä äiti hauvoillesi! :) Niin on kaikki mietitty ja hoidettu, jotta matkasta tulisi mahdollisimman onnistunut. Yllättävän työlästä ja kallista on ottaa koirat matkalle mukaan. Lemmikkien vertaus lapsiin on välillä hölmöä, mutta tässä yhteydessä tuntuu, että jopa lapset olisi helpompi ottaa mukaan ilman kaikkia lisäjärjestelyitä ja -kyselyitä. Kivaa, että koirien pääseminen mukaan on teille kuitenkin niin tärkeää, että selvitystyö ei rassaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :3
   Viime yö oli näillä vanhemmilla mielenkiintoinen, kun koirat kävi Turun satamassa tarpeillaan ja laivalla oli vain metri kertaa metri tekonurmiloota, johon koiraparkojen olis pitänyt tajuta pissiä. Ei tajunneet, vaan vinkuivat neljältä aamuyöllä ulos pissalle vain todetakseen, että en voi mennä, kun siellä ei oo edelleenkään kuin se loota.. Onneksi sinnitteluvät kunnialla aamuun ja Tukholmaan...

   Koirat on toisaalta vaikeampia, toisaalta helpompia matkakavereita kuin lapset. Nää ei ainakaan vielä ole tapelleet, kysyneet onko vielä pitkä matka, mankuneet vessaan (muuta kuin siellä laivalla) tai valittaneet tyhmistä paikoista ja nähtävyyksistä.

   Poista
 2. Tää on varmasti tosi hyödyllinen postaus kaikille koirien kanssa matkaaville! :) Onhan tuo aikamoista säätämistä, mutta niinhän se yleensäkin matkoja suunnitellessa on. :) Oletko muuten jo lukenut tän uutisen: http://www.hs.fi/kaupunki/a1466476143661 ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mikä Otto! Ihana!
   Kyllä meni kivasti tänään aamupäivä Oslon keskustassa pyöriessä. Onneksi olivat jo Helsingissä asuessamme ajelleet junalla, joten metro ei ollut mitään uutta. Ilmakjn on juuri sopiva; ei ole kuuma, muttei liian kylmäkään. Varjossa saa viilennystä ja tarvittaessa napataan vettä pullosta!

   Poista
 3. Voi miten paljon asioita pitää huomioida lemmikkien kanssa! On silti hienoa, ettei koiria jätetä kotiin, vaan ne otetaan mukaan ja koppeihinkin hankitaan mukavuudet koiria varten :) Ajattelevaista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki ostettu on päässyt testiin. Tänään kierrellessämme Osloa tosi monet hymyili (etenkin) Vinskille ja katseli sitä. Ottipa yksi kiinalainen/japanilainen siitä kuvankin! Muutenkin koirien reissu on alkanut oikein hyvin!

   Poista
 4. En tiennytkään että eläimillekin tulee tuollainen passi! Vähänkö söpöä:') Aina oppii jotain uutta. Ihanaa, että koiratkin pääsevät nuuskimaan vähän uusia maisemia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu-u. Vinskillä ja Oliverilla on kuvat ja kaikki! :D
   Kyllä ne on olleet niin ihmeissään, kun aina on uusia paikkoja ja hajuja!

   Poista
 5. Onhan tuossa aina paljon valmisteluja koirien kanssa reissatessa. Me reissataan koirien kanssa Espanjassa paljon, mutta lentomatkoja yritän välttää nykyisin kun vanhemman koiran hermot ei oikein kestä sitä. Oon muuten hukannut meidän koirien passit muutossa, toivottovasti löytyvät jostain..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämäkin on lähinnä automatkaillessa mukana. Onhan se lentely stressaavaa sekä koiralle että isäntäväelle.
   Saisikohan hukkuneiden passien tilalle uudet? Tarkoitan kaipa ne kaikki rokotus- ym. tiedot on jossain tietokoneella...

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!