sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Kympin tyttö ja nimpparilahjoja - Una chica de diez y regalos de sant

Sinne meni heinäkuu. Loppukuusta tapahtui niin paljon kaikkea, ettei pää pysy enää perässä. Tässäkin tekstissä palataan naistenviikolle, vaikka nyt vasta ehdin tästä kirjoittaa.

Y así se acabó el julio. Al final del mes ha pasado tanto que uno todavía ni lo entiende. Este texto cuenta de "la semana de mujeres" (una semana a mediados de julio con sólo santos de mujeres) y ahora por fin tengo tiempo para escribirlo. 

Akkainviikolla Menninkäinen viettää nimppareitaan ja samana päivänä Vinski synttäreitään. Tänä vuonna meidän pieni karvapullervo täytti komiat kymmenen vee. Synttärisankarille ostettiin lempinameja ja illalla vietiin vielä uimaan. Eilen kisailtiin match showssa ja Vinski veikin veteraanien sarjan voiton! (siitä ei puhuta montako osallistujaa sarjassa oli...) ;)

En la semana de mujeres Lagartera celebra su santo y el mismo día Vinski su cumple. Este año nuestra foquita peluda cumplió diez años. Le compramos sus bocaditos favoritos y por la noche la llevamos a bañar. Ayer fuimos a un concurso inoficial de perros ¡y Vinski ganó el grupo de los veteranos! (eso sí, no es tan esencial mencionar cuántos participantes había en el grupo...) ;)


Minä en ollut löytänyt kesän alennusmyynneistä mitään kivaa ja tarpeellista, niin kehtasin sitten tapojeni vastaisesti tilata yhden vähän kalliimman nimpparilahjan itselleni. Olin nähnyt tämän collegepaidan jo aikaisemmin Nooran blogissa ja se jäi hauskalla printillään kummittelemaan mun mieleen.

Yo no había encontrado nada interesante y útil en las rebajas y por eso me dí permiso comprarme un regalo de santo un poco más caro de lo que suelo comprar. Ya había visto esta sudadera antes en el blog de Noora y se quedó grabado en mi mente con su imágen gracioso.


Kuvasta voi tarkkasilmäisimmät bongata myös lyhentyneet hiukset. Pitkään suunnittelin leikkaavani tukkani taas itse, mutta päätin kuitenkin jättää sen kampaaja-veljenvaimon tehtäväksi. Suunnitelmissa oli kerrostaa tukkaa, jotta siihen saisi eloa ja keveyttä, mutta lopulta päädyimme paitsi kerrostamaan, nappaamaan pituudesta melkein 20 senttiä pois. "Kasvaahan se takaisin" tuumimme molemmat. Samalla paluun teki melko tehokkaasti poiskasvattamani otsis. Mulle ei vaan sovi malli ilman otsatukkaa.

Los más atentos se dieron cuenta de que mi pelo se ha cortado. Llevaba un buen rato planeando cortar yo misma mi pelo pero lo dejé para mi cuñada que es peluquera. El plan fue cortarlo en capas para hacerlo más vivo pero al final aparte de las capas, lo cortamos casi unos veinte centímetros. "Vuelve a crecer" dijimos las dos. También volvió el flequillo que ya había conseguido hacer desaparecer. Es que en mi opinión no me queda nada bien un módelo sin flequillo.

Kotiinkin tuli ostettua vähän jotain uutta. H&M:n nettikaupasta tilasin takapihan oveen verhon, jossa on kaunis lautaovi-printti. Vähän jännitti miltä verho näyttäisi, mutta minusta se sopii oveen oikein hyvin; näyttää siltä, kuin olkkarista aukeaisi lautaoven kautta portti vaikkapa kesäiseen maalaismaisemaan!

También compré algo nuevo para casa. En la tienda internet de H&M compré para la puerta del patio una cortina con un estampado de puerta de madera. No estaba segura de cómo quedaría la cortina para la puerta pero en mi opinión es bonita y ¡parece que la puerta te lleva desde nuestro salón a un paisaje campesino! 


6 kommenttia:

 1. Onnittelut Vinskille täydestä kympistä, ompas se pirteä vesseli! Hyviä löytöjä olet tehnyt, tosi kivan näköinen toi oviverhokin (täytyypä mennä H&M:n sivuille kurkkaamaan...)
  Ja upeat hiukset! Minullekaan ei kertakaikkiaan sovi tukka ilman otsista, olen tainnut joskus nuorempana kokeilla enkä tykännyt yhtään. Itse asiassa minusta monelle naiselle otsatukka sopisi paremmin, se nuorentaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinski ja hiukset kiittää! :D Kyllä minustakin jonkinnäköisen saa ilman otsista, mutta keskijakauksella näytän kyllä kauhealta ilman otsatukkaa. :P

   Jostain syystä kävin H&M:n Espanjan sivuilla ja siellä oli toinen kaunis verho... Mutta minusta tuo ovikuvakin on kiva, kun verho on nimenomaan oven edessä.

   Poista
 2. Hiuksistasi tuli tosi kivat! Mielestäni myös otsatukaton malli sopi sulle, mutta näytät kyllä oikein pirteältä nyt. :) Kirjoitit osuvasti elon tuomisesta pitkiin hiuksiin; mikäköhän siinä onkin, että pitkät hiukset ovat niin helposti elottomamman oloiset kuin lyhyemmät hiukset? (Itse laitan sen roikkumisen piikkiin.) Minäkin kaipasin hiuksiin nimenomaan eloa, jota lyhyempi malli auttamatta tuo. Otsatukallasi tuntuu olevan sama eloa tuova vaikutus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eipä tuostakaan kuvasta kovin hyvin mallia näe, mutta jotenkuten. Se on tosiaan varmaan se, kun pitkät hiukset painaa ja alkaa roikkua, niin ne ei oikein näytä miltään. Kyllä mä otsatukattakin sain itsestäni kivannäköisen, se oli vaan, että ihan auki ja keskijakauksella ei todellakaan voinut pitää, kasvoni ovat sen verran leveät, että lopputulos oli aika kauhia... :D

   Poista
 3. Onpas kiva paita! Ja hiuksetkin! Vaihtelu virkistää :)

  Ja jep, täälläkin päin pitäisi leikata hiukset. Viimeksi pätkäistiin jossain jännässä kampaamossa Malasañassa ja voin sanoa, että taisi mennä niin pieleen kuin voi mennä:D Heidän piti ainoastaan leikata pari senttiä pois suorasta mallista, niin he jättivät edestä 5cm pidemmäksi viistosti... Ei enää ikinä halvimpaan kampaamoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Heh! Semmosen "kampauksen" osaa leikellä jo itsekin. Mä oon tosiaan viime vuodet saksinut itse (tasoitukset ja kerrostuksetkin), mutta nyt tuli mieleen, että hitsi tuo kälyhän on kampaaja... :D

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!