tiistai 19. heinäkuuta 2016

Norjan matka osa II - Viaje a Noruega parte II

Bergenistä matka jatkui kohti vuonojen seutua. Gudvangenissa pysähdyttiin monien muiden turistien lailla kahville. Kahvilassa oli yllätykseksemme töissä lanzarotelainen tyttö! Ja pakkohan sitä oli käydä vehkeilemässä häpeäpaalussa; kukin vuorollaan. :D Gudvangenissa oli myös kivan oloinen hotelli, joka oli mutterin muotoinen ja kahdessatoista huoneessa oli kattoikkuna, joista on varmasti upea katsella vaikkapa talvella revontulia!

De Bergen seguimos el camino hacia la zona de los fiordos. En Gudvangen paramos para tomar café igual que muchos otros turistas. ¡Para nuestra sorpresa en el café trabajaba una conejera! Y por supuesto teníamos que jugar con la picota; cada uno a su turno. :D En Gudvangen hay un hotel que parece interesante. Por las tragaluces de las doce habitaciones en este hotel octangular se puede ver por ejemplo la aurora boreal en invierno!

Matka jatkui kohti Aurdalia ja vaihtoehtoina oli 24 kilometrin mittainen Lærdalin tunneli (maailman pisin maantietunneli) tai vuoret ylittävä tie. Sää oli kaunis, joten tunneli ei houkutellut, vaan suuntasimme ensin kohti Stegasteinin näköalapaikkaa ja sitten alkoi tunturiylängön ylitys. Lunta oli 1300 m korkeudessa vielä ihan kiitettävästi.
Tälle päivälle osui ensimmäinen matkan kolmesta lautasta. Lautoilla maksu menee sekä autosta että matkustajista ja maksoimme kolmesta lauttamatkasta yhteensä 383 nok (n.41 euroa). Kaikki lauttamatkat kestivät n. 10 minuuttia. Illalla saavuimme Byrkjelon leirialueelle, jossa majoituimme ihanaan turvekattoiseen mökkiin.

Sigue el camino hacia Aurdal y teníamos las opciones de pasar por el túnel de Lærdal (el túnel más largo de las carreteras del mundo con sus 24 kms) o travesar la zona montañosa. Hacía buen tiempo y elegimos la ruta de montaña con la parada en el mirador de Stegastein. Arriba en la altura de 1300 metros había todavía bastante nieve. 
Este día nos tocó el primero de los tres ferrys del viaje. En los ferrys se paga por coche y por pasajeros y los tres ferrys nos costaron 383 coronas noruegas (unos 41 euros). Todos los viajes de ferry duraron unos diez minutos. Por la noche llegamos al camping de Byrkjelo, donde alojamos en una cabaña simpática de techo de turba.Vuoristojen serpentiinitiet ja jyrkät laskut olivat laittaneet auton koville ja seuraavana aamuna norjan kielen taitoni pääsivät ensimmäisen kerran kunnon koetukselle, kun kylän bensa-asemalta piti ostaa autoon sopivaa jäähdytysnestettä. Puteli löytyi, nestettä lisää ja kohti Geirangeria. Tämän päivän matkalle osui huikeita näköaloja Geiranger-vuonolle Ørnesvingenistä ja kuuluisa serpentiinitie Trollstigen. Illalla saavuimme matkan vaatimattomimpaan mökkiin Korsbakken Campingissa.

Las carreteras de serpentina y fuertes pendientes habían puesto el coche en prueba y la próxima mañana probaron mis conocimientos de noruego cuando paramos en la gasolinera para comprar agua para motor. Lo conseguimos y al rumbo para Geiranger. En el trayecto de hoy contemplamos las vistas al fiordo de Geiranger desde el mirador de Ørnesvingen y bajamos la famosa serpentina de Trollstigen. Por la noche llegamos a la cabaña más simple del viaje en Korsbakken Camping.


8 kommenttia:

 1. On siellä Norjassa kyllä tosi upeita maisemia! Ja tiet hurjia. Aika paksu lumikerroskin näkyy olevan. Kiva kun teillä on ollut koirulit matkassa mukana, nekin ovat varmaan innoissaan tutustuneet uusiin seutuihin ja hajuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan! Ja omituisinta oli se, että maisemat vaihteli todella nopeasti maaseutu-tunturi-vuonot-kainuutyylinen. Korkeimmillaanhan me käytiin Suomen mittapuulla noin Kuopion korkeudella.
   Koirilla oli varmasti paljon nähtävää. Onneksi Oslon katuvilinä tai metromatkailu ei paljon hätkähdyttänyt ja sääkin oli sopiva koirien automatkailuun!

   Poista
 2. Wow, nuo maisemat ovat "out of this world", niin kuin lontooksi tavataan sanoa. Hyvin näkyy kuvistakin että korkealla ollaan, hui! Mies haaveilee pääsevänsä moottoripyöräilemään noille teille... mulla menee pää ja maha sekaisin jo noiden katsomisesta! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä olikin paljon moottoripyöräilijöitä! Onneksi autolla ei ainakaan pääse niin kovaa, että saisi mahan sekaisin noissa mutkissa. Mutta ei välttämättä korkean- tai ahtaanpaikankammoisille (tunnelit) paras matkakohde...

   Poista
 3. Onpas huikeita maisemia! :) Varmasti, vielä silmin katsottuna jopa vielä upeampia, kun harvoin saa kameran linssille taltioitua maisemia niin kuin itse ne näkee. :) Heh, hauskaa, kun vielä luntakin löytyi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että ei niitä koskaan saa yhtä huikeina kameralle kuin livenä katseltuna. Lunta oli yllättävän paljon, vaikka tietysti korkeuttakin oli se 1300-1600m. Mutta kun ilma oli kuitenkin taas yllättävän lämmin korkeudesta ja lumesta huolimatta...

   Poista
 4. OI että, näitä maisemia on kyllä ikävä. Ihana, ihana Norja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa se! Ei voinut uskoa, kun ennen matkaa kuvia katseli, että luonnossa se olisi niin paljon upeampaa. Ja että niitä maisemia riitti koko ajan. Kuvittelin, että körötellään 100 km ja tulee joku "kiva näköalapaikka". Sitten taas toiset 100 km ja taas vähän katsellaan vuonoja. Koko ajan sai olla kamera valmiudessa ja vähän väliä auto parkkiin ja ulos!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!