maanantai 27. helmikuuta 2017

Jään ja valon juhla - La fiesta de hielo y luz

Heinolassa vietetään Jään ja valon juhlaa helmikuun loppuun asti. Kansainväliset jäänveistäjät ovat veistäneet kauniita teoksia Rantapuistoon. Kävimme katsastamassa tämän vuoden teokset, joita oli myös keskustassa kauppojen ja yritysten edessä. Veistoksia voi käydä ihailemassa niin kauan kuin luontoäiti antaa niille aikaa.

En Heinola se celebra La fiesta de hielo y luz hasta el final de febrero. Escultores de hielo internacionales han creado obras guapísimas en el parque Rantapuisto. Fuimos a ver las obras de este año que también se puede encontrar en el centro delante de tiendas y empresas. Las estatuas están para el público hasta que se derritan.Muutama vuosi takaperin tapahtumassa eräs paikallinen pariskunta vihittiin jääalttarilla, tänä vuonna alueelle oli rakennettu jääsauna!

Hace algunos años se casó una pareja en el evento en un altár de hielo y ¡este año habían construido una sauna de hielo!


6 kommenttia:

 1. Voi että miten hienoja!

  Pitäisiköhän ottaa ja suhata Heinolaan ihan ees taas että näkee nuo? Tosi kauniilta näyttävät kuvissasi, kiitos tästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Veljeni - valokuvaaja - on saanut ne ikuistettua vielä niin paljon kauniimmin: https://www.flickr.com/photos/lahtista_tottakai/

   Kyllä ne vielä ehtii nähdä, ennen kuin nämä plussakelit ne sulattaa...

   Poista
 2. Kyl on hianoja! Taas. :) Onkohan tuommoinen jään veistäminen vaikeaa? Mää olen tehnyt vaan jäälyhtyjä, se on helppoa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Mä en ymmärrä jäänveistoa ja sitä moottorisaha-puunveistoa. Miten voi vaan lähteä silppuamaan materiaalia ilman mitään esim. piirrettyjä merkintöjä? Ja miten noikin on saatu aikaan tietynkokoisista jääkuutioista? Miten ne saa yhteen? Vedellä? Miksi ne saumat ei näy?

   Poista
 3. Millaisetkohan löylyt jääsaunassa olisi saanut? ;) Upeita veistoksia kyllä kaikki! Muumipeikko on erityisen kiva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin mietin... Kuulostaa tällaisen kaltaiseni ei-saunojan löylyiltä... Ei liian kuumaa. :D
   Mun suosikki oli tuo Ice Agen oravaotus!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!