keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Saariselkä

Matkan toinen kohde oli Saariselkä. Kuten Ylläksellä, Saariselälläkin olimme aiemmin käyneet vain lyhyempiä pysähdyksiä, tällä kertaa majoittuisimme tänne kahdeksi yöksi. Saariselän mökki vuokrattiin ystäväperheen kautta.

El segundo destino fue Saariselkä. Igual que en Ylläs habíamos visitado Saariselkä sólo en ocasiones cortas pero esta vez nos alojamos aquí para dos noches. La cabaña la alquilamos através de unos amigos.


Matkalla Saariselälle pysähdyttiin Levillä, jossa Huippupolkua kiertäessämme nappasin 500. geokätköni ja Inarin Karhupesäkivellä, jossa olen viimeksi käynyt vuosia sitten, mieheni taas oli ensikertalainen.

En camino a Saariselkä paramos en Levi y caminando en la cima por el sendero Huippupolku encontré mi geocache número 500. También fuimos a Karhunpesäkivi en Inari donde yo he ido la última vez hace años y mi esposo nunca.

Saariselällä sää oli mitä parhain ja teimme kaksi kävelylenkkiä auringonpaisteessa. Ensimmäinen kulki Laanilasta kuuden kilometrin lenkin Piispanojan kodalle ja Prospektorin kaivoksen kautta takaisin. Prospektorin kaivos kertoo kullankaivuusta Lapissa.

En Saariselkä hizo buen tiempo e hicimos dos vueltas disfrutando del sol. El primero fue de seis kilómetros desde Laanila por asadero de Piispanoja y una vieja mina de oro y de vuelta a Laanila.Lenkin jälkeen ajeltiin lettukahville Kaunispäälle. Sieltä ajeltiin Kiilopäälle, jossa käveltiin 4,5 km lenkki, jonka alku oli Kiirunanlenkkiä, jota pitkin pääsee myös Kiilopään huipulle. Me käännyimme kuitenkin ennen huipulle nousua takaisin ja kuljimme loppumatkan Luulammen lenkkiä.

Después de Laanila conducimos a Kaunispää a tomar café y crepes. Seguimos a Kiilopää donde caminamos una vuelta de 4,5 kilómetros empezando por el sendero Kiirunanlenkki y volviendo por el sendero Luulammen lenkki. Por Kiirunanlenkki se llega también a la cima de Kiilopää.

Illan viimeiset kuntoilut sain, kun huomasin Saariselälle julkaistun uuden geokätkön ja lähdin metsästämään ftf:ää (first to find). Mies oli juuri lähtenyt autolla kauppaan, joten nappasin isäntäväen polkupyörän lainaan ja viiden kilometrin iltareippailu toi kuin toikin ykkössijan uutukaisella purkilla.

Y los últimos ejercicios de la tarde me dió un geocache nuevo que acabaron de publicar en Saariselkä. Ya que mi esposo había cogido el coche para ir al súper yo cogí la bici de los dueños de la casa y fui a cazar el ftf (first to find). Cinco kilómetros en bici me dió el resultado que quería y pude escribir mi nombre primero en el log.

6 kommenttia:

 1. Oi ihania kuvia! Mäkin oon käynyt pari kertaa Saariselällä joskus nuorempana. Ruskan aikaankin niin hieno paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lapissa olen käynyt varmaan lähemmäs 40 kertaa, vaan en ikinä ruska- tai kaamosaikaan...

   Poista
 2. Hienoja Suomi-kuvia, ja mahtavaa, että sääkin suosi! Onnittelut myös geokätkösaavutuksista! Kivaa, että kätköilystä on tullut noin innostava ja pitkäikäinen harrastus. :) Oletko muuten itse vielä kätkenyt mitään, vai miten homma oikein toimiikaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos! En ole vielä itse kätkenyt mitään, mutta jos kätkisin, haluaisin kätkön olevan kekseliäs ja merkityksellisellä paikalla. Onhan siinä aina sekin, että sitä pitää huoltaa ja pitää kunnossa. Mutta kätköily on kivaa, se on vienyt jo ihan lähimaastoissakin uusiin ja kivoihin paikkoihin, joita ei olisi ehkä muuten tullut löydettyä!

   Poista
 3. No samoissa maisemissa on sitten tässä kuussa käyty :) Tuo Karhunpesäkivi oli melkoinen yllätys, että joku on rakentanut tuollaiset huikean hienot portaat ihmisten kulkea!

  Harmittelin kun en omalla reissullamme päässyt Kaunispään huipulle, mutta nyt sekin tuli hoidettua! Kiitos! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin näyttää, että samaa reittiä vedetty, vaan eri suuntiin! Kuvista saat esimakua Kaunispäästä, kyllä sä sinnekin joku päivä pääset!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!