keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Sadan treenin haaste - lokakuu - El reto de cien entrenamientos - octubre

Syyslomat vietetty ja alkaa loppukiri kohti joulua. Lokakuun alussa tuli viikko pakkolomaa salilta ja tanssista sitkeän yskän vuoksi. Syyslomalla oli tarkoitukseni käydä salilla pari kertaa, kuntonyrkkeilyä ja functional fit-tunteja olin suunnitellut ohjelmistooni. Vaan toisin kävi. Maanantaiaamuna heräsin selkä aivan jumissa. Liekö saanut kylmää vai mikä siihen on iskenyt, mutta kävely oli tuskaisaa ja kankeaminen ylös istumasta seisomaan. Pidempi kävely sai selän vetreytymään, mutta paikallaan istuminen jumitti sen taas.

Ya pasaron las vacaciones de otono y empieza la recta final hacia las Navidades. En el principio de octubre tuve que dejar el gimnasio para una semana por tos persistente. En las vacaciones iba a ir un par de veces a las clases de fitboxeo y functional fit. Pero no. El lunes por la mañana me desperté con la espalda trancada. No sé si había cogido frío o qué tenía pero me dolía caminar y levantarme. Ayudó caminar por más tiempo pero al parar o sentar lo volvió a bloquear.Satanen olisi mennyt jo rikki, mutta vielä loman jälkeenkin selkä muistuttelee toisinaan itsestään, joten hammasta purren olen vielä peruuttanut salikäyntejä ja tanssitunteja. Kotona kylläkin jatkuu vatsalihastreenit, jotka auttavat suoristamaan ryhtiä ja siten myös suutahtanutta selkää.

Habría llegado a los cien pero todavía después de las vacaciones la espalda me recuerda de su existencia y con pocas ganas he tenido que cancelar mis clases de gimnasio y de baile. En casa he hecho ejercicios para abdominales que ayudan a corregir la mala postura y así la espalda cabreada.

Mutta hyvässä tahdissa ollaan ja satanen menee varmasti rikki jo marraskuussa. Hyvää pyhäinpäivän viikonloppua kaikille!

Pero a este ritmo llegaré al cien ya en noviembre. ¡Buen Todos los Santos a tod@s!

12 kommenttia:

 1. Hola guapa!
  Vamos cariño tu puedes!!
  Cuando se hace tanta actividad física es recomendable hacer ejercicios de estiramientos yo los hago al menos 3 veces por semana unos 30 minutos cada vez.
  Abrazos
  Viviana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ¡Gracias guapa! Yo sé que no estiro lo suficiente. Ahora he hecho abdominales y estiramientos y ya está bastante mejor la espalda. ¡Besitos!

   Poista
 2. Selkävaivat ovat kyllä ihan vihoviimeisiä! Mulla on selkä vaivannut epäsäännöllisen säännöllisesti jo pari vuotta. Epäilen, että se johtuu jostain lihasjumista, jalkalihasten kireydestä tai vastaavasta.

  Mutta kannattaa tosiaan venytellä tarpeeksi usein. Se unohtuu helposti ainakin itseltäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä syvältä. Isällä jo vaivasi selkä, luulen omani olevan osittain sieltä peruja plus kilpatanssijan notkoselkä-ryhti ei todellakaan auta asiaa. Kun muistais tasaseen tehdä vatsoja, pitää selkä turvassa vedolta ja ne venyttelyt. Kyllä ne sitten aina muistaa, kun on liian myöhäistä.

   Poista
 3. Hienosti olet pärjännyt haasteen kanssa - niin hienosti, että voit hyvin parannella selkää ennen seuraavia treenejä. Ikävää, että kärsit selkävaivoista: kolmekymppisenä sitä alkaa valitettavasti olla jo yhtä sun toista vaivaa, mitä ei vielä parikymppisenä olisi ikinä uskonut. Minua vaivaa nykyään usein lenkeillä joko jalkapohja, polvi tai jokin muu osa. Kyllä sitä sitten taas pärjää, mutta venyttelyä, kylmäpakkauksia jne. tosiaan tarvitaan treenien välissä aivan toisin kuin ennen. Onneksi vanhempana ja raihnaisenakin voi liikkua, joskaan ei enää siten kuin nuorena likkana! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! "Hauskintahan" tässä on se, että olen jo teinistä asti sopivan on-off kärsinyt näistä vaivoista. Yleensä ei kylläkään näin kauan tai rajoittavasti. Veikkaan, että osaltaan tämän on isän peruja, osaltaan huonon / väärän ryhdin syytä.
   Mutta kyllä se taatusti tuo ikäkin tekee osansa. Mutta äidiltä aion ottaa liikunnallisuuden, se on nytkin helpottanut oloa ja auttanut parantelemaan selkää. Ei auta jäädä tuleen makaamaan!

   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 4. Ihan huippua, että tahti on pysynyt noin hyvänä!! Ja kipeenä on kyllä parempikin pysyä poissa salilta ja treenien parista, ettei sitten tule jälkitauteja, joiden takia joutuu olemaan tosi pitkään pois salilta ja pahimmillaan pelkässä levossa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätin hieman itsenikin kuinka paljon sataseen jää vielä "ylimääräistä" aikaa. Ärsyttäähän se, kun katselee kellosta, että nyt ois kahvakuulaa / pumpia / tanssia, mutta parempi olla hetki riekkumatta kuin pitkään kipeä.

   Poista
 5. Vautsi! Ihailtavaa tavoitteellisuutta urheilun suhteen. :) Ikävää nuo selkävaivat/jumit. Tosiaan ehkä lepoa näin alkuun ja pikku hiljaa palata urheilun pariin muistaen aina suoritusten jälkeen venytellä. Itsekin olen jo yli kolmekymppinen, mutta ei tunnu vielä missään, paitsi tietenkin normaali "lihaskipu", mikä tulee urheilun jälkeen ja tietää, että on tullut taas liikuttua. Niin ja jos istuu pitkiä aikoja, niin silloin sen kyllä huomaa selässä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitkään selkä olikin hissukseen, taisi olla viime vuonna samoihin aikoihin juntturassa. Oisko se nää kylmät ja kosteat ilmat...? (puhun kuin vanhat ihmiset...)
   Mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 6. Voihan selkä! :( Paree se on tosiaan parannella rauhassa, ei itteensä kannata treenamalla rikkoa. Joustoisia oloja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joustot on ollut vähän hukassa, mutta venyttelyä joka päivä ja hammasta purren pysytellyt pois salilta. En tiedä jos uskaltais tanssiin tai syvävenyttelyyn...

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!