torstai 11. lokakuuta 2018

30 faktaa minusta - 30 hechos sobre mí

Avioliittoja: Yksi; yhdeksän vuotta takana, toivottavasti monta edessä.
Matrimonios: Uno; nueve años atrás, espero que muchos delante. 
Kihloissa: 13.2.2006. Olimme tunteneet 4 kuukautta, kun "muuttolintu rengastettiin".
Comprometida: 13.2.2006. Nos habíamos conocido por 4 meses cuando "anillaron el pájaro migratorio".
Lapsia: Kaksi karvaista. Kyselijöille vastaan yleensä, että ei ole tapana tuoda töitä kotiin... ;)
Niños: Dos con pelo. Para los que preguntan suelo decir que no traigo el trabajo a casa... ;)
Lemmikkejä: Andalusian rottakoira Vinski ja poikansa Oliver. Ensimmäinen koirani oli sheltti Remus.
Mascotas: Ratonero andaluz Vinski y su hijo Oliver. Mi primer perro fue sheltie Remus.



Tatuointeja: Ei ole; kaiken sortin neulat pysykööt minusta kaukana!

Tatuajes: No tengo; ¡lejos de mí todo tipo de agujas!
Lävistyksiä: Katso edellinen... Onneksi hovikorumaakarini tekee mulle ihania klipsikorviksia ja kaupoistakin niitä saa jo ihan kiitettävästi.
Piercings: Mira el anterior... Por suerte mi joyera real me hace sarcillos con clip y ya se los puede encontrar en las tiendas.
Muuttoja: Liikaa... Lapsena kerran (kerrostalossa kerrosta alemmas), opiskeluaikana puoliksi (olin kotikunnassa kirjoilla ja viikonloput kotona), Kanarialle ja sieltä Suomeen kaksi kertaa, Kanarialla kolme kertaa ja Suomessa kaksi kertaa. 
Mudanzas: Demasiadas... Una vez de niña (en un edificio de piso una planta hacia abajo), durante los estudios a mitad (fui empadronada en mi ciudad natal y vine a casa los fines de semana), dos veces de ida y vuelta a Canarias, tres veces en Canarias y dos veces en Finlandia.
Ottanut lopputilin: Kyllä. Vakinaisesta työstäni Kanarialla muuttaessamme toista kertaa Suomeen.
Dejado mi trabajo: Sí. Dejé mi trabajo fijo en Canarias cuando mudamos por segunda vez a Finlandia. 
Autosi: Kaksi. Isomusta ja pikkumusta. Jojotalla ajelee pääasiassa ukkeli ja Jukeboksilla minä. Unelmieni pirssi on BMW X6.
Tu coche: Dos negros. Grande y pequeño. Mi esposo usa el Yoyota y yo el Jukebox. El coche de mis sueños es BMW X6.
Ollut saaressa: Monestikin. Kesällä soudamme erääseen pikkusaareen uimaan ja nauttimaan auringosta. Puhumattakaan, että olen asunut saarella 4 vuotta.
Estado en una isla: Varias veces. En verano solemos remar a una pequeña isla para bañar y disfrutar del sol. Sin hablar de haber vivido cuatro años en una isla.
Ollut lentokoneessa: No juu, muutamaan otteeseen.
Estado en el avión: Pues sí, un par de veces.



Onko joku itkenyt vuoksesi: Kyllä. 

¿Ha llorado alguien por tí?: Sí.
Ollut rakastunut: Kyllä. 
Estado enamorada: Sí.
Ollut ambulanssissa: Useasti, vaikka en kertaakaan potilaana. Kaikki kerrat Kanarialla; kerran lomamatkalla, monesti työn vuoksi ja kerran käytin ambulanssia taksina.
Estado en una ambulancia: Varias veces aunque ni una vez como paciente. Todas las veces en Canarias; una vez en vacaciones, a menudo por trabajo y una vez usé ambulancia de taxi.
Luistellut: Paljonkin ennen, nyt en useampaan vuoteen. Viimeksi luistellut rullilla tai luisteluhiihtoa.
Patinado: Antes mucho pero ahora no en un par de años. Última vez con patines de ruedas o con esquíes.
Surffannut: En ikinä. En ole hyvä uimaan, joten ei ehkä olis mulle sopiva laji...
Surfeado: Nunca. No sé bañar muy bien y me da que no sería el deporte para mí...



Ollut risteilyllä: Useinkin, mutta ne on jotenkin tylsiä. Lähinnä pakollinen paha matkalla kohteeseen. Kerran mies voitti Tukholman risteilyn ja syötiin buffetissa mahat niin killille, että ne kumisi...

Estado en un crucero: Bastante pero son aburridos. Son más bien algo obligatorio para llegar al destino. Una vez mi esposo ganó un crucero a Estocolmo y comimos en el buffet hasta tener las barrigas como globos...
Ajanut moottoripyörällä: No siis joo... Jos mulla on pyörä, missä on moottori, eiks se ole moottoripyörä? :D Ihan oikean moottoripyörän kyydissä olen ollut Nizzassa, kun kielimatkalla isäntäperheen isä vei muutamana aamuna keskustaan moottoripyörällänsä.
Conducido en moto: Pues sííí... Si tengo una bici con motor es una motocicleta, ¿no? :D He estado de pasajera en una moto de verdad en Niza donde el padre de la familia con quien me quedaba me llevó al centro en moto un par de mañanas.
Ratsastanut hevosella: Paljonkin. Sekä isommilla että pienemmillä islanninhevosilla. Ensimmäisen kerran työkaverin houkuttelemana Kanarialla. Yksi parhaista heppamuistoista oli, kun Itä-Suomessa pääsin lomareissulla mukaan viemään heposia uimaan kuumana kesäpäivänä.
Montado a caballo: Mucho. Tanto a caballos grandes como caballos islandeses que son más pequeños. La primera vez en Canarias con mi compañera de trabajo. Uno de los mejores recuerdos con caballos es de Finlandia de este cuando durante el viaje de verano pude participar en llevar los caballos a banar en un día caluroso.



Lähes kuollut: En kai, vaikka kakarana melko rämäpää olenkin ollut.

Casi muerto: Creo que no aunque hice de todo de pequeña.
Ollut sairaalassa: Kyllä vaan, sekä Kanarialla että Suomessa. Molemmilla kerroilla liittyen endometrioosiin, jota sairastan.
Estado en un hospital: Sí, tanto en Canarias como en Finlandia. Las dos veces por endometriosis de que padezco.
Suosikkihedelmä: Tää on paha. Hei, olen Menninkäinen - hedelmäholisti. Syön paljon hedelmiä ja nytkin meillä on kotona viittä eri hedelmää. Ehkä viinirypäle. Tai nektariini. Tai satsuma...
Fruta favorita: Esto es difícil. Hola, soy Lagartera - frutoólico. Como mucha fruta y por ejemplo ahora tenemos cinco frutas diferentes en casa. Quizás la uva. O la nectarina. O satsuma...
Aamu vai ilta: Ilta. Mä inhoan aikaisia herätyksiä ja päivän polttavassa kellojensiirtelykysymyksessäkin annoin ääneni paitsi kellojen vekslaukselle, myös talviaikaan jäämiselle. Mikään ei ole karmeampaa kuin pimeä aamu kun pitäis lähteä töihin.
Mañana o tarde: Tarde. Odio despertarme temprano y en la cuestión actual sobre los cambios de horarios voté por seguir cambiando entre horarios de verano e invierno o quedar en el horario de invierno. No hay nada peor que despertarse para ir al trabajo si todavía está oscuro.
Lempiväri: Keltainen. Nuorempana kaikki vaatteeni olivat valkoisia, sinisiä, harmaita ja mustia. Sitten minut puhuttiin ympäri käyttämään enemmän tummalle sopivia värejä, kuten juuri keltaista ja punaista.
Color favorito: Amarillo. Antes toda mi ropa era blanca, azul, gris o negra. Luego me convencieron de que para una persona morena van mejor colores como amarillo y rojo.



Nähnyt jonkun kuolevan: En.

Visto alguien morir: No.
Viimeisin puhelu: Äiti soitti viikonloppuna, kun sovittiin frisbeegolfradalle menosta.
Última llamada: Mi madre llamó el fin de semana sobre ir a jugar al discgolf.
Viimeisin viesti: Tää varmaan tarkoittaa puhelimessa. Sekin oli äiti, kysyi haluanko marjapuuroa. Whatsapit meillä menee tablettiin ja siellä viimeinen on miehen työkaverilta. (meillä siis yhteinen puhelin). Viimeinen mulle tullut whatsappi oli veljeltä, joka kertoi uudesta urheilukellostaan.
Último mensaje: Creo que quiere decir en el móvil. También mi madre que preguntó si quiero gachas de arándanos. Los whatsapp van al tablet y el último fue del compañero de trabajo de mi esposo (porque tenemos móvil común). El último whatsapp para mí fue de mi hermano que me presentaba su nuevo reloj deportivo.
Kahvi vai tee: Kahvi. Oikea kahvi, ei mikään laimennettu kultamokka. Parasta on ehdottomasti leche leche eli maitomaitokahvi.
Café o té: Café. De verdad y nada de aguachirri marrón que beben en Finlandia. Mi favorito es leche leche.
Kissa vai koira: Koira, ehdottomasti. Kissat on pelottavia.
Gato o perro: Perro, definitivamente. Los gatos me dan miedo.
Paras vuodenaika: Kesä, vaikka talvikin - sellainen oikea kylmä ja luminen - on ihana. Välivuodenajat ei ole niin mun juttu, vaikka syksyn aurinkoiset kuulaat päivät on parhaita ulkoiluun ja kevään ensimmäiset vihreät hiirenkorvat lupaus kesästä.
La mejor estación del año: El verano, aunque el invierno - uno de verdad con nieve y frío - también me gusta. En el otoño me gustan los días soleados, son los mejores para salir y en la primavera las primeras hojas verdes que salen y traen un toque del verano que se acerca.



6 kommenttia:

  1. Koira, ehdottomasti. Mulla on uusi naapuri, jolla kissa vapaana tuossa käytävällä. Mun ovi on viimeisenä nurkassa ja yks ilta tulin kotiin koirien kanssa ja pirulainen sähisee tuossa kaiteella. En uskaltanut ohittaa :-D Yritin huitoa koiranhihnalla, ei auttanut. Sitten uhkasin heittää kengällä, ja tajusi lähteä :-D En ole vielä naapuria nähnyt, toivottavasti se ei nähnyt ikkunasta, mitä siellä huidoin...muuten voi olla naapurivälit aika nihkeät :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me käveltiin yks kesä omakotitaloalueella hiljaisempaa katua, kun erään talon pihasta lähti tulemaan kissa kohti koiria kehonkielestä päätellen ei niin hyvät mielessä. Huidoin myös ja poljin jalkaa ja kissa vaan tulee kohti. Lopulta ärjäisin ja astuin pari painokasta askelta kohti otusta ja vihdoin pysähtyi. Missään ei ketään ja minä kyllä toivoin, että joku - mielellään omistaja - olisi nähnyt tapauksen ja pitäisi kattinsa kurissa.

      Poista
  2. Kivat vastaukset! Tuo on muuten ihan totta, että kissat ovat pelottavia. Kaiken lisäksi ne roudaavat luonnosta kaikenlaista saalista kotiin näytille...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on rottakoira, mutta ei se oo onneks mitään raahannut näytille. Oliverkin tappaa vain lojumaan jääneitä nenäliinoja... :D

      Poista
  3. Ihania vastauksia, näin sitä oppii uutta! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!