tiistai 25. kesäkuuta 2019

Mykonos III: Ruokaa ja rallia - Míconos III: Comida y coches

Ennen Mykonoksen matkaa mietin kreikkalaista ruokaa. Tutkin nettiä ja kyselin niiltä, jotka ovat Kreikassa käyneet ja kaikkialla ylistettiin monipuolista ruokaa. Vaan kun mä olenkin nimenomaan jokseenkin yksipuolinen syöjä...

Antes de viaje a Míconos pensaba mucho en comida griega. busqué en internet y pregunté de los que habían ido allí y todos alabaron la comida variada. El problema es que no soy exactamente comedora variada...

Ravintoloiden ruokalistoilta löytyi kuitenkin kreikkalaisten ruokien lisäksi myös peruspihvejä ja Kanarialta tuttuja ruokia. Minä maistoin souvlakia ja tsatsiki olikin yllätyksekseni aikas hyvää. Mies sai pitkästä aikaa lemppariaan mustekalaa. Paljon olisi listojen mukaan ollut ruokaa myös kasvissyöjille, mutta ne skippasin, kun tiedän, etten niistä välitä.

Aparte de comida griega, se podía encontrar en los menús los bistecs de toda la vida y comidas que hay también en Canarias. Probé souvlaki y para mi sorpresa tsatsiki no estaba nada mal. Mi esposo comió pulpo - su favorito - después de mucho tiempo. También había mucha comida en los menús para vegetaristas pero aquellos ni probé porque sé que no me gustan. 


Joka ravintolasta ja illallisesta en kuvia napsinut, mutta haluan esitellä suosikiksemme nousseen To Apomeron, joka sijaitsee lähellä Ornosin rantaa. Ravintola oli iltaysin aikaan melko täysi, jopa hieman jonoa ovella, mutta monet kai kaihtoivat tuulta ja ulkoterassilta saimme pöydän samantien. Tarjoilijat, etenkin yksi heistä olivat ystävällisiä ja palvelualttiita ja tunnelma ravintolassa oli muutenkin lämminhenkinen.

No saqué fotos de cada comida y restaurante pero quisiera presentarles nuestro favorito To Apomero cerca de la playa de Ornos. Sobre las nueve de la noche el restaurante estaba bastante lleno, incluso había cola pero nosotros entramos enseguida a la terraza de fuera; obviamente los demás tenían miedo del viento. Los camareros, uno especialmente fueron muy amables y serviciales y el ambiente en general era agradable.Hintataso Mykonoksella oli melko korkea, mutta täällä selvisimme illallisesta vajaalla yhdeksälläkymmenellä eurolla (...tosin maksoimme satasen, koska halusimme jättää tarjoilijalle reilun tipin, hän oli sen ansainnut). Tuohon hintaan saimme alkuruoaksi valtavan tonnikalasalaatin (joka muokattiin nirsolle sopivaksi), grillattua mustekalaa, pääruoaksi grillipihvit ja jälkkäriksi suussasulavaa, todennäköisesti kotitekoista jäätelöä. Juomina 2 olutta ja limsa.

Los precios fueron altos en Míconos pero aquí salimos por un poco menos de 90 euros (...eso sí les pagamos 100 euros porque queríamos dejar una buena propina al camarero que lo merecía). Con ese dinero comimos de entrante una ensalada enorme de atún (tuneado para mi gusto), pulpo al grill, dos bistecs de plato principal y helado probablemente casero de postre. Para beber 2 cervezas y un refresco. 
Kanarialla kartan leivonnaisia; ne ovat yleensä joko kuivia tai liian makeita. Samaa pelkäsin Mykonoksella, kun astelimme eräänä päivänä saarta kierrellessä Artisti Prozymi - kahvila-konditoriaan, joka oli täynnä herkkuja. Vaan onneksi pelko oli aiheeton ja leivonnaiset olivat herkullisia! Pysähdyimme toisenakin päivänä maistelemaan niitä herkkuja.

En Canarias no como dulces ya que son o secos o demasiado dulces. Tenía miedo de lo mismo en Míconos cuando entramos un día en la pastelería Artisti Prozymi llena de exquisiteces. ¡Por suerte aquí fueron deliciosos! Paramos dos veces aquí a tomar café y pasteles.
Vastapäätä leivostaivasta olikin sitten kartingrata ja pitihän sitä mennä taas antamaan ukolle selkäsauna. Kymmenen minuutin hurjastelu maksoi 15e nenä ja niinhän siinä tosiaan kävi, että vetäsin kierroksella ohi. Toisin kuin Kanarialla, tarkempia ajotietoja ei täältä saanut, mutta minulle riitti se, että vaikka ukko starttasi bokseista edellä, minä palasin sinne ekana...

Enfrente del cielo pastelero había una pista de karting y por supuesto quería ir a darle una paliza a mi esposo. Quince euros por cara por conducir 10 minutos y conseguí adelantarle por una vuelta a mi canario. En Canarias te dan información de la carrera pero aquí no pero me basta que aunque mi esposo salió primero de los boxes, volví yo primero...
Toki lomalla tuli myös piipahdettua paikallisissa supermarketeissakin. Monipuolisin löytämämme oli vastapäätä lentoasemaa, joskin sisään astuessa sait hetken miettiä, että olenko juuri saapunut a) ruokakauppaan b) nuorisovaatekauppaan c) diskoon... Katso vaikka videolta!

Por supuesto visitamos también los supermercados locales. El con más variedad estaba enfrente del aeropuerto. Pero al entrar paraste a pensar por un momento si acabas de entrar en a) supermercado b) tienda de ropa c) discoteca... ¡Mira el video y entenderás!


8 kommenttia:

 1. Apua tuo kauppa... minulle tulisi kyllä heti ovella sellainen olo että täytyy tehdä täyskäännöös. Miksi musiikin pitää olla noin kovalla? Toi leivostiski näyttää sen sijaan hiukan houkuttelevammalta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heti ovella yleensä kaikki tulijat pysähtyi ja ilme oli sellainen: "Hä? Mihin mä just tulin?" Ostoksia oli hyvä tehdä tyyliin: "OLIKO MEILLÄ VETTÄ? JAA EI; NO OTETAAN SIT PARI PULLOA!"

   Se leivostiski oli kyllä huikea ja tossa kuvassa on siitä ehkä kolmasosa. (En tiennyt saako siellä kuvata, joten otin kuvan salaa....)

   Poista
 2. Kreikkalainen ruoka on omaa suosikkiani. Taisinkin siitä jo mainita aiemmin. Hyvä, että sullekin löytyi sieltä syötävää. Näyttää ihanalle nuo annokset ja siis noi KAKUT!!! Olisin kyllä ihan taivaissa juuri noissa leipomoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatoit mainita joo jotain... ;) Mutta hyvä vaan, kun mainostit, ei ollut höpöpuhetta. Noi kakut oli niiiiiiiiin hyviä! Ei onneksi ollenkaan niin kuin Kanarialla, siellä melkeinpä ainoa, mikä ei ole kuivaa tai äklömakeaa on juustokakut.

   Poista
 3. Nauratti niin tuo älytön kauppa, mutta leivokset houkuttavat! Kreikan ruokakulttuuri on kyllä jännä, kun toisaalla puhutaan terveellisestä välimerellisestä ruokavaliosta, kun taas toisaalta mm. kreetalaiset kuuluvat maailman lihavimpiin ja epäterveellisimmin syöviin ihmisiin. Siitä oli kerran kiinnostava dokumentti Areenassa. Itse en meinannut yhdellä Kreikan-reissulla saada mitään kasvisruokaa, ja tarjoilijat kyselivät vain, minkälaista lihaa ja muita eläinperäisiä tuotteita haluan, kun kyselin kasvisvaihtoehtoja. Kiva, että teille järjestyi mieleistänne ruokaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä katsoin ennen reissua Kreikkalainen naimakauppa-leffan ja mua huvitti, kun siinä morsiamen kreikkalainen täti tokaisee kasvissyöjäsulholle, että ei hätää, teen sinulle lammasta! :D

   Poista
 4. Hola guapa!!
  Qué fabuloso viaje han tenido! Dentro de las vacaciones perfectas no puede faltar comer rico y por supuesto disfrutar de la comida local.
  Gracias por compartir el video, y que buena música en el supermercado, así da gusto comprar.
  Besos y abrazos ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ¡Hola chica! Sí lo pasamos bien. Escribiré más tarde algo más sobre el viaje... La música era bueno en el súper pero hasta para mi gusto latino un pizco demasiado alto. :D ¡Besos y buen verano a tu familia!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!