torstai 20. kesäkuuta 2019

Mykonos II: Geokätköilyä - Míconos II: Geocaching

Mykonoksella on yhteensä 10 geokätköä. Tottakai halusin Kreikan kätköilykartalle, joten samalla kun kierreltiin saarta, napsimme loman aikana puolet saaren kätköistä. Kätköt ovat siitä käteviä, että yleensä ne vievät kauniisiin paikkoihin ja niin veivät Mykonoksenkin kätköt.

En Míconos hay un gran total de 10 geocaches. Por supuesto quería conquistar la Grecia geocachista y en las vueltas que dimos por la isla buscamos la mitad de sus caches. Casi siempre los caches te llevan a sitios interesantes y bonitos y no fueron una excepción los caches de Míconos. 


Purkkeilua Ftelialla - Búsqueda en Ftelia

Ensimmäinen purnukka napattiin saaren pohjoisrannalta, Mersinin rannalta. Ranta oli täysin erilainen kuin saaren eteläosan bilerannat. Mersinillä ei ollut tuoleja tai varjoja, ravintoloita tai baareja. Muutamat ottivat aurinkoa ilman rihmankiertämää.

El primer bote encontramos en la costa norte de la isla, en la playa de Mersini. Fue una playa totalmente diferente a las playas fiesteras del parte sur. No había hamacas ni sombrillas, ni restaurantes o bares. Algunos tomaron sol en pelotas.Toinenkin purkki oli biitsipurkki, tällä kertaa saaren keskiosassa olevalta Ftelian rannalta. Ftelialla oli enemmän palveluita ja se oli Mersiniä tuulisempi. Muita saaren rantoja, joita kiertelimme olivat mm. Panormos, Paradise, Kalafati, Ornos ja Elia, jolla kävin uimassa. Käytännössä kaikki rannat, joilla oli aurinkotuoleja oli järjestelty niin, että ensimmäinen tuolirivi oli niin lähellä rantaviivaa, että kitsaille pyyheauringonottajille ei ollut kunnolla tilaa, vaan olisi pitänyt ostaa tuolipaikka. Vaan ei ostettu.

El segundo también estaba en la playa, esta vez en la parte central en la playa de Ftelia. La playa tenía más servicios y había más viento que en Mersini. Otras playas de la isla que vimos fueron entre otros Panormos, Paradise, Kalafati, Ornos y Elia donde bañé. Practicamente todas las playas que tenían hamacas las tenían tan cerca de la orilla que no quedaba espacio para ponerse con toalla. Las tacañas toalleras estaban casi obligadas a pagar por hamaca. Pero sólo casi.


Ftelia

Paradise


Elia

Ornos

Kalafati


Panormos

Toisena päivänä suunnattiin tutkimaan länsiosaa saaresta ja ensimmäinen kohde oli Armenistisin majakka. Majakka rakennettiin vuonna 1891 ja on suosittu paikka mm. komeiden auringonlaskujen kuvaamiseen. Majakalta oli huikeat näkymät ja sieltä näkyi viisi muuta lähisaarta.

El otro día fuimos a ver la parte oeste de la isla y nuestra primera destinación fue el faro de Armenistis. Está construido en 1891 y allí se puede sacar guapísimas fotos de las puestas de sol. Las vistas fueron magníficas y desde allí se podía ver cinco islas vecinas.

Paluumatkalla napattiin vielä Mykonoksen satamasta yksi geokätkö. Mykonoksella pysähtyy lukuisia Välimeren risteilijöitä ja mekin näimme turisteja useista eri maista. Satamasta pääsee myös pienemmillä aluksilla lähisaarille sekä manner-Kreikkaan asti. Monilla kuuluisilla on huvipurtensa Mykonoksella ja saarella ovar viettäneet lomiaan mm. Marlon Brando, Mariah Carey ja Leo di Caprio.

A la vuelta buscamos el cache del puerto de Míconos. En la isla paran varios cruceros de Mediterraneo y nosotros también vimos turistas de varios países diferentes. Desde el puerto también salen barcos a islas cercanas y hasta la península griega. Muchos famosos tienen sus yates aparcados en el puerto y en la isla han pasado sus vacaciones entre otros Marlon Brando, Mariah Carey y Leo di Caprio.2 kommenttia:

 1. Kuvista ja jutuista välittyy kummankin kiva tunnelma ottaen huomioon, että ette edellisen postauksesi perusteella erityisesti rakastuneet paikkaan. :) Ihania rantoja ja näyttävä sporttimimmi bikineissään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Saari ja matka olivat ok, meillä oli hyvä loma. Mutta pienuudesta ja osittaisesta kalleudesta johtuen meidän mielestä ehkä yksi kerta riittää. Ei mitään niin "oooh-elämystä", että pitäisi palata, mutta toisaalta lämmitteli mielenkiintoa nähdä ehkä muitakin Kreikan paikkoja.
   Toisaalta paikan pienuus oli hyväkin, sillä parin päivän autoilun jälkeen harvemmin enää tarvitsin nettikarttaa, kun olin saanut pääni sisäisen gps:nkin jo kalibroitua! :D

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!