sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

Foto 9/52

Lomaviikko alkaa olla lopuillaan. Vaikka eipä sitä huomennakaan tarvitse työpaikalle hiippailla, kun aloitamme kolmen viikon etäjakson. Onneksi viime keväältä on jo kokemusta, eikä pyörää tarvitse keksiä uudelleen. On jännää ajatella, että jos jakson jälkeen palaamme töihin, ollaan jo pääsiäisviikolla.

Está acabando la semana de vacaciones. Eso sí, mañana tampoco hace falta ir al trabajo porque empezamos tres semanas a distancia. Por suerte hay experiencia de la primavera pasada y no hace falta volver a inventar la rueda. Y parece fascinante que si volvemos después de las tres semanas, ya estamos casi en la semana santa.

Loma meni kotosalla, aluksi toipilasta vahdaten. Viidennen päivän kohdalla Vinski sai päähänsä ruveta räpläämään tikkejä, kun silmä välttää ja jouduimme pitämään bodya taas enemmän sen päällä. Tikkien poisto on ensi viikon keskiviikkona ja tämä viikonloppu alkoi iloisilla uutisilla, kun patologin lausunto kertoi, että kasvaimet olivat hyvänlaatuisia eivätkä todennäköisesti uusiudu.

Pasé las vacaciones en casa, los primeros días vigilando la paciente. El quinto día a Vinski se le ocurrió empezar a toquetear los puntos de sutura si nadie la veía y teníamos que volver a usar el mono. El próximo miércoles le quitan los puntos y este fin de semana empezó con buenas noticias del patólogo cuyo informe decía que los tumores eran benignas y más probablemente no se renuevan.

DEFAn kevään ensimmäisen puoliskon kurssit päättyvät pikkuhiljaa. Lomalla valmistui  tietokantojen perusteiden sekä yliopistomatematiikan tehtävät. Kahdesta muusta kurssista puuttuu enää tentti, joka on ensi viikolla. Sitten sormet ristiin ja jännittämään menikö läpi. Kyselin myös ammattikorkeista mahdollisuuksia opiskella tietotekniikkaa töiden ohella. Kuun lopussa on yhteishaku ja pari otollista hakukohdetta taisin löytääkin.

Poco a poco se acaban los cursos DEFA de la primera mitad de primavera. En vacaciones devolví los últimos ejercicios de matemática universitaria y de básicas de bases de datos. A dos cursos solo les faltan el examen que tengo la semana que viene. Luego cruzar los dedos y esperar que haya aprobado. También pregunté de los politécnicos sobre posibilidades a estudiar informática mientras trabajar. Al final del mes se deja las solicitudes y encontré un par de sitios considerables.

Lomalla myös hiihdeltiin, niinkuin HIIHTOlomaan kuulukin ja sainpa sata kilometriä rikki vihdoin. Olen käynyt nyt 8 kertaa hiihtämässä tänä talvena ja keskimäärin olen hiihtänyt 12,5 km kerralla. (Miten niin olen opiskellut matikkaa ja tilastotiedettä...)

También fuimos a esquiar ya que son vacaciones de ESQUÍ y por fin llegé a cruzar la línea de 100 kms. He ido a esquiar ocho veces este invierno y la distancia media es de 12,5 kms por vez. (Cómo que he estudiado matemática y estadística...)


Loppulomasta ehdin jopa neuloakin taas paitaani vähän eteenpäin ja toinen hiha on jo valmis. Uupuu siis enää yksi hiha ja vähän lisää pituutta helmaan. Lomalla myös sain neronleimauksen leipoa pullia, joista tuli suoraan sanottuna (taas) vesilinnuntappoaseita. Syötäviä ne oli, kun otti pakastimesta ja mikrotti hetken. Olin siis leiponut pakastepullia... Tätä valitellessa sain 100 ja yksi vinkkiä Facessa miten saan hyviä pullia ja loman lopettajaisiksi päätin yrittää uudelleen. Nyt ne jopa näytti pullilta ja hyviä oli!

A finales de las vacaciones tenía tiempo para tejer el jersey y ya terminé con una de las mangas. Falta la otra manga y un poco más longitud al cuerpo del jersey. Un día tuve la idea maravillosa de hacer pulla y salieron (una vez más) armas para matar pájaros. Comestibles sí, después de sacarlos del congelador y pasar por el microondas. O sea, había hecho pulla precongeladas... Quejando de mis pulla penosas me dieron ciento y una pistas como hacerlos y decidí intentar de nuevo. ¡Ahora hasta parecían a pulla y fueron ricoricos!

Mukavaa alkavaa viikkoa ja pysykää terveinä!

¡Qué tengan una buena semana y cuídense!

4 kommenttia:

 1. Hyvä että koirulin kasvaimet olivat hyvänlaatuisia ja potilas toipuu. Kiva ettei bodya sitten enää tartte pitää - vaikka se kyllä ihan ylisöpö olikin! :D Hurjasti paljon oot hiihdellyt, ja talvea näyttää jatkuvan vielä että kelien puolesta ainakin voi hiihdellä vielä vaikka toisen satasen. Tsemppiä etäopetukseen - ja myös etäopiskeluun ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Saa nähdä kuinka seiskat taipuu etäilyyn; olihan niilläkin jo viime vuonna, mutta olivat silloin yhden open kanssa käytännössä koko ajan. Omatkin opinnot sujuu kivasti; tuolla DEFAssa on niin hyvät tukikanavat, että apua saa aina ja voi myös auttaa muita.

   Kyl mä vähän mietin salikamujen kanssa, kun meidän sali ei (ainakaan vielä) ole laittanut ryhmiä jäihin, että käydään vaan puolella viikon tunneista ja toinen puolikas jää hiihdolle. On ollut niin huikean kauniita aurinkoisia kelejä, että mikäs sitä suksiessa.

   Poista
 2. Ihanaa, että Vinski sai hyviä uutisia! <3 Nyt kun malttaisi vielä olla räpläämättä niitä tikkejä. :-)

  No hei, totta kai sun tentit menee läpi, ja vielä varmaan parhain arvosanoin!

  Pullat nähdessäni herahti vesi kielelle. :-P Mä oon ollut aina aika hyvä leipomaan korvapuusteja (salaisuuteni on se, että täytteissä ei säästellä), mutta en ole leiponut niitä niin pitkään aikaan, että en tiedä, vieläkö taito on hyppysissä.

  Onnea etäopetusviikoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinski on nyt jotenkin ihastunut niiden tikkien näpräämiseen. Onneksi on ollut melkein koko ajan mahis joko vahtia sitä tai sitten esimerkiksi yöllä pitää sitä bodya.

   No yhdestä tentistä en menis vannomaan. Siellä kurssilla oli nimittäin sellaisiakin, jotka oli jo neljättä kertaa yrittämässä... Mut ne kolme muuta uskon aika vahvasti, et läpi menee!

   Pullista ei oo enää hirveesti jäljellä... ja mäkin luulin saavani niitä ekalle opetusviikolle iltapäiväherkuiks. Tosin tein siis vaan ton yhden pellillisen, kun ei jauhoja ollut enempää. Seuraavan erän teen muuten samoin, mut laitan maitoa veden sijaan. Korvapuustitkin olis niiiiiiin hyviä... ehkä teenkin niitä.

   Kiitos tsempeistä ja hyvää alkavaa viikkoa Satu!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!