maanantai 1. maaliskuuta 2021

He olivat täällä - Estuvieron aquí

Loman alkajaisiksi nappasin tutun sakin - mies ja koirat, äiti ja kummitäti mukaan matkaan ja lähdimme sunnuntai-illan hämärtyessä katsomaan näyttelyn "He olivat täällä". Kyseessä on Alexander Reichsteinin valoveistosinstallaatiot, jotka ovat nähtävillä Heinolan Rantapuistossa ja WPK-talon pihapiirissä maaliskuun ensimmäisen viikon loppuun asti. Tänä vuonna ei järjestetä Jään ja valon festivaalia, mutta tämä näyttely tavallaan korvaa sen.

Para empezar las vacaciones junté mi grupo habitual - esposo, perros, mi madre y madrina y el domingo al atardecer fuimos a ver la exposición "Estuvieron aquí". Son instalaciones de luz de Alexander Reichstein que se puede venir a ver en el parque Rantapuisto y el patio de WPK-talo en Heinola. La exposición está abierto hasta finales de la primera semana de marzo y reemplaza el festival de hielo y luz que no se organiza este año.

Paljon oli muitakin lähtenyt katselemaan teoksia ja toinen viihdyke teosten ohella oli katsella kuinka ihmisten lenkkarit, pipot ja hampaatkin loistivat kuin neonvalot teoksia valaisseiden lamppujen valossa. Tässä muutama otos teoksista:

Mucha gente había salido a ver las obras y otra diversión aparte de las instalaciones era ver como las zapatillas, gorros y hasta los dientes de la gente brillaban como luces neon en la luz de las lámparas que iluminaron las obras. Aquí algunas fotos de las obras:









6 kommenttia:

  1. Olipa hienoja teoksia! Kiitos kuvista.

    Savonlinnassa oli kanssa joulun tienoilla tämäntyyppisiä valojuttuja, mutta ne olivat ei-esittäviä, ja siitä syystä vähemmän sympaattisia kuin nämä. Enpä tainnut laittaa blogiin yhtään kuvaa niistä...

    Mukavaa lomaa! Toivottavasti viikko tuntuu oikein pitkältä (siis sillä lailla hyvässä mielessä)! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Muutama kuva hieman tärähti, mutta kaipa niistä selvän saa.

      Toivotaan, että viikko menee sopivan hitaasti, pitäis kaivaa aikaa muutaman kurssin viimeisiin tehtäviin. Ja toi villapaita vois olla kiva saada valmiiks ja ja...

      Poista
  2. Onpas sympaattisia valoveistosinstallaatioita! :)

    VastaaPoista
  3. Oi, onpa hienoja! Jotenkin hauskaa ja vähän ihmeellistäkin on se, että (valo)viivoilla saadaan aikaan hahmoja, jotka ihminen hahmottaa... no, jotenkin oikeiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun teknillis-tieteellinen näkemys oli, että noi olis "rautalangasta" tehtyjä hahmoja, jotka on maalattu uv-maalilla. Illalla, kun hahmoihin kohdistetut uv-lamput-sytytetään, ne hehkuvat niin kuin ne olisi tehty jonkin sortin vsloputkista.

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!