perjantai 20. tammikuuta 2023

Matkailuhelmi 3/52 - El tesoro turístico 3/52

Vaikka monet karttavat Kanariansaaria kuvitellen niiden olevan vain epäaitoja turistikeskuksia, he ovat valitettavasti väärässä. Kanarialla jokainen saari on omanlaisensa ja kun malttaa jättää ne turistikeskukset taakseen, voi löytää aitoa kanarialaista elämää ja upeita paikkoja.

Aunque hay gente que no viaja a Canarias pensando que son solo centros turísticos artificiales, lamentablemente no tienen razón. En Canarias cada isla es diferente y si dejas los centros turísticos atrás puedes encontrar la vida auténtica canaria y sitios inolvidables.

Suurimmat saaret, kuten Gran Canaria ja Teneriffa ovat useimmille tuttuja, mutta myös pienemmät, kuten La Palma ovat oivallisia matkakohteita. Me kävimme La Palman saarella kesällä 2008 ja tässä muutama tunnelmakuva La Palmalta, jota myös "Kaunis saari" - nimellä kutsutaan.

Muchos conocen las islas más grandes como Gran Canaria y Tenerife pero igual vale la pena visitar las islas más pequeñas como La Palma. Nosotros la visitamos en verano 2008 y aquí les dejo algunas fotos de La Palma que también se conoce como "la Isla Bonita".


Majoituimme saaren pääkaupungissa Santa Cruzissa. Kaupungissa on noin 16 000 asukasta ja se on perustettu jo vuonna 1493.

Nos alojamos en la capital Santa Cruz. La ciudad tiene unos 16 000 habitantes y ha sido fundado ya el año 1493.Vuokrasimme auton ja ajoimme saaren ympäri kahtena päivänä. Saaren päätiet muodostavat "kahdeksikon" ja ajoimme ylemmän ympyrän yhtenä päivänä ja alemman toisena. 

Alquilamos un coche y dimos la vuelta de la isla en dos días. La carretera principal de la isla forma "un ocho" y condujimos el circulo superior un día y el inferior el otro.

Pohjoisesta löytyy mm. Los Tilosin laakeripuumetsä ja me kävelimme siellä Mirador de las Barandasin näköalapaikalle. Los Tilosin luontokeskuksesta lähtee erilaisia kävelyreittejä ja sieltä saa lisäinfoa alueesta.

En el norte se encuentra entre otros el laurisilva de Los Tilos y allí caminamos hasta el Mirador de las Barandas. Desde el centro de interpretación de Los Tilos salen varios senderos y allí hay más información sobre la zona. 

Saaren keskiosassa sijaitsevat Roque de los Muchachos ja Caldera de Taburiente. Huipulta on upeat maisemat; hyvällä säällä voi nähdä Teneriffalle ja muille naapurisaarille. Roque de los Muchachosilla on astrofysiikan observatorio.

En el centro de la isla está el Roque de los Muchachos y la Caldera de Taburiente. Desde la cima hay bonitas vistas; en buen tiempo se puede ver hasta Tenerife y a otras islas vecinas. En Roque de los Muchachos hay un observatorio del centro astrofísico.

Länsirannikolla sijaitsee pieni ja idyllinen Llanos de Aridanen kaupunki. Puerto Naosissa puolestaan  on kaunis uimaranta, jonka hiekka on mustaa vulkaanista hiekkaa.

En la costa oeste está el pequeño pueblo idílico de Llanos de Aridane. Cerca está Puerto Naos con su playa de arena negra volcánica.


Saaren eteläosassa on Teneguian tulivuori, joka on purkautunut viimeksi vuonna 1971. Samalla alueella oli tulivuorenpurkaus syksyllä 2021. Eteläkärjessä on myös Fuencalienten majakka ja suolakentät.

En el parte sur de la isla está el volcán de Teneguia que entró en erupción en 1971. En la misma parte de la isla hubo una erupción en otoño 2021. En el punto sur de la isla están también el Faro y las salinas de Fuencaliente.2 kommenttia:

 1. Olipa kiva nähdä Kanariaa hieman toisin silmin. Kiitos tästä! Perheen kanssa tuli käytyä lapsena Kanarialla useampi kerta (Gran Canarialla, Teneriffalla ja Fuerteventuralla), mutta La Palmalla en ole koskaan käynyt. Tehdäänköhän sinne edes mitään seuramatkoja... Astrofysiikan observatorio näytti huippukiinnostavalta, mutta sinne tuskin pääsevät turistit pällistelemään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni joku matkanjärjestäjä teki ainakin jossain vaiheessa matkoja La Palmalle. Lentäen pääsee helposti suuremmilta saarilta ja varmasti Teneriffalta myös lautalla.

   Reissustamme on jo aikaa, mutta Roque de los Muchachosille ajettiin ihan tuon obeervatorion vierestä ja voisi kuvitella, että siellä olisi joskus jotain yleisötapahtumiakin.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!