perjantai 6. tammikuuta 2023

Matkailuhelmi 1/52 - Tesoro turístico 1/52

Tänä vuonna ajattelin esitellä joka viikko jonkun mielestäni matkailullisen helmen Suomesta tai ulkomailta. Vuoden ensimmäisen viikon avaa talvinen kohde, Hollolan Varrassuo.

Este año pensaba presentar cada semana un pequeño tesoro turístico o de Finlandia o del extranjero. La primera semana del año está inaugurado por un destino invernal, Varrassuo en Hollola.


Lahden alueella on mainiot hiihtomaastot, jotka ulottuvat Nastolaan ja Hollolaan asti. Hollolan Varrassuo on monen suosikki helpon maastonsa ja lappimaisten maisemiensa vuoksi. 

En la zona de Lahti hay buenas posibilidades para esquí y las rutas extenden hasta Nastola y Hollola. Varrassuo en Hollola es el favorito de muchos por su fácilidad y paisajes parecidos a Laponia.


Hiihtely rauhalliseen tahtiin kevätauringon pilkistellessä käkkärämäntyjen lomasta, hankien kimaltaessa ympärillä on mitä parhainta stressinpoistoa ja mielenvirkistystä.

Esquiar tranquilamente mientras el sol de primavera echa sus rayos entre los pinos haciendo brillar la nieve alrededor es la mejor manera de quitar el estrés y relajar la mente.
Koulujen työaikojen ulkopuolella auton saa parkkiin Varrassuon vastapäätä Tiilikankaan koululle eikä suolle ole pitkä matka hiihdellä Tiilijärventien päässä olevalta parkkipaikaltakaan. Varrassuon lenkki on vähän reilu kilometri ja säiden salliessa voi hiihdellä myös viereisen Työtjärven jäällä.

Fuera del horario escolar se puede aparcar en la escuela de Tiilikangas enfrente de Varrassuo y tampoco está lejos el aparcamiento al final de la calle Tiilijärventie. La vuelta de Varrassuo es un kilómetro y pico y si está congelado se puede esquiar también en el cercano lago Työtjärvi.
3 kommenttia:

 1. Mietinkin jo mielessäni, mahdatko tehdä tällekin vuodelle jonkin viikkojutun, ja uteliaana ihmisenä melkein tiedustelinkin asiaa, mutta maltoin mieleni. On kyllä ihan loistava idea kerta kaikkiaan! <3 Ja totean taas, että hiihtäminen näyttää niin kivalta, mutta jos itse pitäisi olla sivakoimassa suksilla, niin siitä olisi kivuus (onko tällaista sanaa?!) kaukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli ensin typerämpi idea (en kerro), mutta eräänä iltana koirien kanssa käppäillessä sen keksin. Meinasin jo teitä lukijoitakin kiusata pyytämällä ideoita, mutta tähän saatte nyt tyytyä! Kiva, että idea on mielestäsi hyvä, nyt pitää enää vetää toteutus samalle levelille!
   Monet luulee, että kun hiihdän paljon, hiihdän kuin joku kilpasuksija. Olen itse asiassa verrattain hidas, enkä tykkää hiihtää kovaa. Paitsi jos keli on hyvä ja sukset menee kovaa.
   Mut sä saattaisit olla sellainen, joka ei malttais mennä hiljaa, vaan tuumisit, että nyt sit mennään kuin kirvesniemi. Vai olenko väärässä?

   Poista
  2. Olet aivan oikeassa. :-D Mun pitäisi vetää mahdollisimman lujaa, koska hiljaahan ei voi hiihtää (vaikkei kunto riittäisikään), ja sen jälkeen voisikin sitten taas todeta, että kyllä tämä hiihto on kamalaa ja että eiköhän tämä ollut tässä.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!